دوشنبه , اردیبهشت 1 1404
سامانه فصل بالندگی در پژوهشگاه غدد و متابولیسم افتتاح شد/ رویکرد نوین در توجه به سلامت نوجوانان

سامانه فصل بالندگی در پژوهشگاه غدد و متابولیسم افتتاح شد/ رویکرد نوین در توجه به سلامت نوجوانان

به گزارش وبدا، دکتر مسعود حبیبی، معاون دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به نقش مهم پژوهشگاه در حل مسائل نوجوانان گفت: خوشحالم که پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در کنار ما برای حل مسائل این گروه سنی اقدام کرده و ما را یک قدم به جلو برده است.

وی با بیان اینکه نوجوانان اوج مسائل هیجانی را تجربه می کنند، گفت: ما باید در مورد مسائل دوران بلوغ و نیاز های بهداشت روانی و جسمی با آن‌ها بی‌پرده و صریح گفت‌وگو کنیم؛ چرا که گاهی خانواده‌ها نمی‌توانند یا نمی‌خواهند به دغدغه‌های فرزندانشان گوش دهند یا درباره‌شان صحبت کنند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: امیدوارم بتوانیم این الگو را در سطح دانشجویان نیز اجرا کنیم تا دانشجویان هم بتوانند از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شوند.

آموزش علمی و صریح در زمینه بلوغ، نیاز ضروری نوجوانان است

دکتر سیدرضا رییس‌کرمی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اهمیت سلامت نوجوانان، از انتخاب این گروه هدف به‌ عنوان اولویت اصلی طرح، قدردانی و بر توجه ویژه به سلامت نوجوانان تاکید و به فعالیت‌های اخیر دانشگاه در زمینه‌های پژوهشی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: انتخاب گروه هدف در این سامانه یعنی نوجوانان، بسیار دقیق و به ‌جا بوده است.

وی با بیان اینکه نوجوانان به ‌ویژه در زمینه‌های سلامت، فرهنگی و اعتقادی، در معرض خطرات جدی قرار دارند و توجه به آن‌ها ضروری است، ادامه داد: ما در حوزه‌ های مختلف سلامت، به ‌ویژه برای کودکان زیر پنج سال، فعالیت‌های بسیاری داشته ‌ایم، اما در زمینه آموزش و سلامت نوجوانان، شکاف‌های آموزشی آشکاری وجود دارد که باید برطرف شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، بهره‌ گیری از فناوری‌های نوین و ابزارهای دیجیتال را یکی از ارکان اصلی موفقیت این سامانه دانست و تأکید کرد: امروزه، نوجوانان بخش زیادی از زمان خود را به استفاده از تلفن ‌های همراه اختصاص می ‌دهند.

به گفته دکتر رییس کرمی برای ارتقای سواد سلامت باید به ابزارهای جدید به ویژه تلفن همراه وارد شویم. استفاده از انیمیشن‌ها، بازی‌های آموزشی و سایر جذابیت‌ های دیجیتال می‌تواند باعث جذب بیشتر نوجوانان به سامانه «فصل بالندگی» شود.

وی همچنین از مسئولان آموزش و پرورش درخواست کرد تا در جهت ترویج این سامانه در مدارس همکاری بیشتری داشته باشند و با هم‌ افزایی خود، این سامانه را در مدارس معرفی کنند تا نوجوانان بیشتری از آن بهره‌مند شوند.

دکتر رییس کرمی افزود: ما باید از این ابزارها به‌ طور هوشمندانه و هدفمند برای انتقال اطلاعات صحیح و به‌روز در زمینه بلوغ و مسائل مرتبط با آن بهره‌برداری کنیم در غیر این صورت، احتمال افزایش آمار رفتارهای پرخطر در میان نوجوانان وجود دارد.

ربیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به وضعیت نگران ‌کننده رفتارهای پرخطر در بین نوجوانان، تصریح کرد: باید با استفاده از رویکردهای علمی و فرهنگی به این موضوع پرداخته شود. مراسم امروز آغاز راهی بزرگ در ارتقای سواد سلامت نوجوانان است و امیدوارم که این طرح با همکاری همه نهادهای مرتبط، به یک موفقیت بزرگ تبدیل شود.

پاسخگویی اجتماعی پژوهش‌ها، اولویت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم است

دکتر باقر لاریجانی، رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم نیز در این مراسم با تأکید بر ضرورت کاربردی بودن پژوهش‌های علوم پزشکی، اظهار داشت: پژوهش‌های علوم پزشکی باید فراتر از تولید صرف دانش، به حل مسائل واقعی سلامت جامعه بپردازند و نتایج آن‌ها منجر به بهبود کیفیت زندگی مردم شود.

وی افزود: در نظام سلامت ادغام‌یافته کشور ما، پاسخگویی اجتماعی پژوهش‌های علوم پزشکی، ارتباطی تنگاتنگ با آموزش و نظام ارائه خدمات سلامت دارد و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم به عنوان بزرگترین مرکز پژوهشی علوم پزشکی کشور همواره تلاش کرده علاوه بر حفظ جایگاه علمی، نقشی اثرگذار در حوزه اجتماعی نیز ایفا کند.

دکتر لاریجانی با اشاره به اقدامات پژوهشگاه در این زمینه خاطرنشان کرد: با همکاری مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه، فعالیت‌های گسترده‌ای در راستای شناسایی و مدیریت این عوامل انجام شده که راه‌اندازی شبکه تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت از جمله گام‌های مهم در این مسیر بوده است.

وی همچنین از حمایت پژوهشگاه از فعالیت دو سازمان مردم‌نهاد شامل انجمن استئوپروز ایران و انجمن سواد سلامت در علوم غدد خبر داد و گفت: این اقدامات در راستای پاسخگویی به نیازهای سلامت جامعه به ویژه گروه‌های حساس همچون نوجوانان و جوانان انجام شده است.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم به تشریح اهداف سامانه فصل بالندگی پرداخت و گفت: چشم‌انداز این سامانه، ارتقای ابعاد مختلف سلامت نوجوانان و جوانان، به‌ویژه سلامت روانی، اجتماعی و معنوی آنان است. همچنین توسعه ابزارهای هوش مصنوعی در چارچوب این سامانه، امکان ارائه خدمات توانمندسازی به‌صورت همگانی و شخصی‌سازی‌شده متناسب با نیازهای فردی را فراهم خواهد کرد.

وی تأکید کرد: پژوهشگاه در کنار توجه به شاخص‌های علم‌سنجی، همواره خود را نسبت به پاسخگویی اجتماعی پژوهش‌هایش، به‌ویژه در حوزه‌هایی چون جوانی جمعیت، متعهد دانسته و در راستای ایفای نقش ملی خود، حامی علمی کشور در ارتقای سلامت خانواده و جوانی جمعیت خواهد بود.

شناسایی بدون پیگیری؛ نقد معاون بهداشت دانشگاه بر نظام ارجاع در حوزه سلامت دانش‌آموزان

دکتر علیرضا اولیایی‌منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به جمعیت تحت پوشش این دانشگاه گفت: حدود ۳.۵ میلیون نفر از جمعیت استان تهران تحت پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند که از این میان حدود نیم میلیون نفر را دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: ما در حال حاضر غربالگری سلامت را در پایه ششم ابتدایی و پایه اول متوسطه انجام می‌دهیم اما نقص جدی در نظام سلامت ما این است که بسیاری از دانش آموزان که در این فرآیندها شناسایی می‌شوند و دارای اختلالات روحی یا جسمی هستند، در نظام ارجاع به خوبی پاسخ نمی‌گیرند و عملاً رها می‌شوند که این سامانه می‌تواند این نقص را برطرف کند.

دکتر اولیایی منش در ادامه با اشاره به قابلیت‌های سامانه فصل بالندگی، یکی از ویژگی‌های مهم آن را ارائه آموزش‌های متناسب با آموزه‌های دانش‌آموزان نوجوان دانست و تأکید کرد: این نگاه فرهنگی می‌تواند اثرگذاری این آموزش‌ها را چند برابر کند و در عین حال با هویت بومی و فرهنگی ما نیز همخوانی دارد.

گفتنی است در بخش پایانی این دیدار، تفاهم نامه سه جانبه بین معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم جهت بهره برداری از این سامانه به امضا رسید.

همچنین ببینید

سالانه 2 هزار کاشت حلزون رایگان برای کودکان در کشور انجام می شود

سالانه 2 هزار کاشت حلزون رایگان برای کودکان در کشور انجام می شود

وزیر بهداشت پوشش بیمه ها در خدمات بهداشتی و درمانی را مهم دانست و گفت: بیمه ها در تهیه سمعک و کاشت حلزون برای بیماران نقص شنوایی کمک می کنند و در کشور سالانه 2 هزار کاشت حلزون به صورت کاملا رایگان برای کودکان انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =