چهارشنبه , اردیبهشت 31 1404
نشانه‌های یک آدم روان‌پریش را بشناسید

نشانه‌های یک آدم روان‌پریش را بشناسید

دانشمندان دانشگاه ماستریخت در هلند، در بررسی‌های اخیر خود بین روان‌پریشی و اختلال شخصیت سادیسمی ارتباطی پیدا کرده‌اند. فرد مبتلا به اختلال شخصیت سادیسمی از وارد کردن درد، رنج و تحقیر به دیگران لذت می‌برد. از نمونه‌های رفتارهای سادیسمی باید به اذیت کردن دیگران، به‌ویژه در فضای مجازی و آنلاین، کشتن شخصیت‌های بازی‌های ویدیویی، کشتن بی‌دلیل حشرات و از این قبیل رفتارها اشاره کرد. درواقع اگر فردی تلاش کند کسی را بی‌دلیل ناراحت کرده و شرمنده سازد، به اختلال شخصیت سادیسمی مبتلا و درنتیجه روان‌پریش است.

محققان هلندی در بررسی‌های خود به‌جای تمرکز روی سادیسم جنسی که در آن فرد با تحمیل درد و رنج به دیگران لذت جنسی می‌برد، سادیسم‌های غیرجنسی و روزمره را در نظر گرفتند. این نوع سادیسم در میان عموم مردم و به‌ویژه فرهنگ مدرن شایع است.

محققان دانشگاه ماستریخت ویژگی‌های سه‌گانه شخصیت روان‌پریشی، خودشیفتگی و ماکیاولیسم را در ۱۲۰ دانشجوی علوم اجتماعی بین ۱۸ و ۵۵ سال سن را بررسی کردند و دریافتند افراد مبتلا به اختلال شخصیت سادیسمی، سطوحی از ویژگی‌های سه‌گانه شخصیتی روان‌پریشی، خودشیفتگی و ماکیاولیسم را هم از خود بروز می‌دهند. اما روان‌پریشی این افراد بیش از دو ویژگی دیگر است.

خودشیفتگی با خودبزرگ‌بینی، غرور، خودخواهی و فاقد همدلی خود را نشان می‌دهد.
فرد ماکیاولیسم هم برای رسیدن به اهداف خود، دست به هرکار غیراخلاقی می‌زند و منافع شخصی خود را بر دیگران ترجیح می‌دهد و فریبکار است.  

محققان دانشگاه ماستریخت، با توجه به بررسی داوطلبان مورد آزمایش، به این نتیجه رسیدند، فردی که رفتارهای زیر را از خود بروز می‌دهد، روان‌پریش است:
* سادیسم دارد و از آزار و تحقیر دیگران لذت می‌برد
* در برابر درد و رنج دیگران بی‌احساس و به‌شدت بی‌تفاوت است
* از انجام رفتارهای آسیب‌رسان به دیگران احساس گناه یا پشیمانی نمی‌کند
* رفتارهای بی‌رحمانه یا خشونت‌آمیز از خود بروز می‌دهد

به‌طور کلی روانپریشی با رفتارهای ضداجتماعی، تکانشی، خودخواهی، سنگدلی و عدم پشیمانی مشخص می‌شود.

منبع:
dailymail

همچنین ببینید

مدیریت اضطراب و استرس در ایام امتحانات کودکان

مدیریت اضطراب و استرس در ایام امتحانات کودکان

اضطراب امتحان، نوعی اضطراب عملکردی است که بسیاری از دانش‌آموزان، به‌ویژه در سنین دبستان، تجربه می‌کنند. این اضطراب معمولاً ناشی از ترس از شکست، فشار بیش از حد خانواده یا انتظارات بالا از سوی مدرسه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 1 =