یکشنبه , فروردین 24 1404
هتل‌هایی که خیالِ گردشگری لرستان را تخت نکرد!

هتل‌هایی که خیالِ گردشگری لرستان را تخت نکرد!

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: استان لرستان شهرهای ملی مختلفی را در خود جای داده است، از بروجرد به‌عنوان پایتخت هنر – صنعت «ورشو»، تا الیگودرز به‌عنوان شهر ملی «چوغا» و خرم‌آباد که حالا سودای «جهان شهر» شدن دارد.

طی تعطیلات نوروزی امسال نیز لرستان یکی از مقاصد مهم گردشگران بود تا میزان ترددها در این استان رشد چشمگیری داشته باشد.

اما به‌رغم همه ظرفیت‌های لرستان در حوزه گردشگری و اکوتوریسم همچنان کُمِیت زیرساخت‌ها و تأسیسات گردشگری در این استان لنگ می‌زند.

رکن اصلی «گردشگری» در سند توسعه لرستان

رضا آریایی سرپرست معاونت عمرانی استانداری لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر دراین‌رابطه، اظهار داشت: باتوجه‌به جاذبه‌های گردشگری طبیعی و آثار تاریخی کهنی که در لرستان وجود دارد، این استان از قدیم الا ایام محل تردد گردشگران در ایام مختلف سال بوده است.

بهشت چهارفصل ایران چشم‌به‌راه مسافران؛ لرستان آماده نوروز می‌شود

وی با بیان اینکه در استان لرستان حدود پنج هزار اثر تاریخی و جاذبه گردشگری داریم، عنوان کرد: دو هزار و ۶۵۰ مورد از این آثار تاریخی به ثبت ملی رسیده است.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری لرستان در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه این آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری، گردشگران زیادی را در طول به سمت خود هدایت می‌کنند، افزود: باتوجه‌به اینکه سیاست مدیریت ارشد استان به این شکل بوده که استان را از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل شود، با تلاش مدیران دستگاه‌های اجرایی در بحث زیرساخت‌ها کار شده است، البته این کار باید ادامه و تداوم داشته باشد.

آریایی، بیان داشت: الان باتوجه‌به تدوین سند توسعه لرستان، گردشگری به‌عنوان یکی از ارکان اصلی این سند مدنظر قرار گرفته است، این سند توسعه به همه فرمانداران شهرستان‌های مختلف استان ابلاغ شده است تا گردشگری در لرستان تثبیت شود و آن را به یک حالت پایدار در بیاورند.

آریایی، تصریح کرد: همه شهرهای لرستان، علاوه بر داشتن جاذبه‌های گردشگری، جاذبه‌های تاریخی زیبایی هم دارند.

بهشت چهارفصل ایران چشم‌به‌راه مسافران؛ لرستان آماده نوروز می‌شود

تعداد هتل‌ها در لرستان محدود است

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه همین جاذبه‌ها می‌تواند لرستان را از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل کند، گفت: این امر در ماندگاری مسافران و گردشگران نوروزی در استان مؤثر است.

وی با تأکید بر لزوم افزایش زیرساخت‌های گردشگری مانند هتل‌ها در لرستان، بیان داشت: در استان تعداد هتل‌ها محدود است، بخش بزرگی از مهمانان ما در استان طی ایام نوروز مسافرخانه‌ها، مدارس، سالن‌های ورزشی، چادرهای مسافرتی اسکان پیدا می‌کنند، در این راستا لازم است که در حوزه زیرساخت‌ها کار صورت گیرد.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری لرستان با تأکید بر اینکه در حال حاضر چند هتل در استان در دست‌ساخت است که البته زمان می‌برد تکمیل شوند، تصریح کرد: امیدواریم با احداث هتل‌های چهارستاره و پنج‌ستاره، در سنوات آینده شاهد اسکان بیشتر مسافران در لرستان باشیم.

هتل‌هایی که خیالِ گردشگری لرستان را تخت نکرد!

۲۰۰۰ تأسیسات گردشگری باید در لرستان ساخته شود

عباسیان معاون اداره کل میراث‌فرهنگی لرستان دراین‌رابطه با مهر، اظهار داشت: در سال گذشته مطالعاتی دررابطه‌با پهنه‌بندی مقاصد گردشگری استان انجام را دادیم، طبق این مطالعات، حداقل دو هزار و ۱۰۰ تأسیسات و واحدهای گردشگری شامل مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی، دفاتر خدمات مسافرتی و… نیاز است که در لرستان ایجاد شود تا جوابگوی گردشگران باشد.

وی عنوان کرد: این در حالی است که الان با احتساب پروژه‌هایی که در دست‌ساخت داریم، کمتر از ۲۰۰ واحد گردشگری در استان داریم.

معاون اداره کل میراث‌فرهنگی لرستان با تأکید بر اینکه حداقل باید دو هزار و ۱۰۰ واحد و تأسیسات گردشگری در استان ایجاد شود، گفت: حدود ۴۶۰ واحد اقامتگاه بوم‌گردی باید در استان ایجاد شود.

عباسیان، تصریح کرد: دستگاه‌های مختلف از جمله منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و… دراین‌رابطه به ما باید کمک کنند که ما بتوانیم این تأسیسات و واحدهای گردشگری را در لرستان ایجاد کنیم.

هتل‌هایی که خیالِ گردشگری لرستان را تخت نکرد!

صدور مجوزهای تأسیسات گردشگری

وی در ادامه سخنان خود به صدور مجوزهای تأسیسات گردشگری در لرستان اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱، ۶۵ مجوز، در سال ۱۴۰۲، ۶۱ مجوز و در سال ۱۴۰۳، ۷۰ موافقت‌نامه اصولی و مجوز اصولی تأسیسات گردشگری در استان صادر شده است.

معاون اداره کل میراث‌فرهنگی لرستان، تأکید کرد: این تعداد نسبت به سال ۹۹، ۱۰۰ درصد افزایش‌یافته است.

عباسیان با اشاره به مجوزهای ایجاد تأسیسات گردشگری در لرستان نیز، گفت: در سال ۹۹، هشت مورد مجوز ایجاد تأسیسات گردشگری صادر شده، در سال ۱۴۰۰، هشت مجوز، در سال ۱۴۰۱، ۱۱ مجوز، در ۱۴۰۲، ۱۳ مجوز و در ۱۴۰۳ نیز ۲۱ مجوز ایجاد تأسیسات گردشگری در لرستان صادر شده است.

وی، بیان داشت: این تأسیسات گردشگری شامل هتل، سفره‌خانه سنتی، واحد پذیرایی، واحد تفریحی، بوم‌گردی و… بوده است.

معاون اداره کل میراث‌فرهنگی لرستان با تأکید بر اینکه همچنین در سال ۹۹، چهار پروانه بهره‌برداری تأسیسات گردشگری در لرستان صادر شده است، افزود: در سال ۱۴۰۰، سه واحد، در سال ۱۴۰۱، شش مورد، در سال ۱۴۰۲، ۱۱ مورد و ۱۴۰۳ نیز ۲۰ پروانه بهره‌برداری تأسیسات گردشگری در لرستان صادر شده است.

هتل‌هایی که خیالِ گردشگری لرستان را تخت نکرد!

۷۷ تأسیسات گردشگری در دست‌ساخت داریم

عباسیان، بیان داشت: در حال حاضر ۲۰ واحد اقامتگاه‌های بوم‌گردی در استان ایجاد شده است.

وی با اشاره به تأسیسات گردشگری در حال ساخت در لرستان، گفت: الان ۱۴ هتل، یک مهمان‌پذیر، ۲۵ اقامتگاه بوم‌گردی، ۱۱ سفره‌خانه سنتی، ۱۳ مجتمع گردشگری، دو واحد خانه تاریخی در حال مرمت، یک مرکز تفریحی و… در حال ساخت داریم.

معاون اداره کل میراث‌فرهنگی لرستان، تصریح کرد: در مجموع ۷۷ تأسیسات گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری هفت هزار و ۴۳۵ میلیارد تومان در دست‌ساخت داریم.

لرستان مهیای میزبانی از مسافران نوروزی

پنج هتل پنج‌ستاره و چهارستاره ساخته می‌شود

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان نیز دراین‌رابطه با مهر، اظهار داشت: در این حوزه طرح‌های پیشران و اولویت‌دار را در حوزه گردشگری استان پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه در لرستان پنج هتل پنج‌ستاره و چهارستاره داریم که به‌عنوان طرح‌های پیشران در استان در دستور کار قرار داده‌ایم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان، هتل «بام خرم‌آباد» را یکی از این پروژه‌ها عنوان کرد و گفت: این هتل سال‌ها است که نیمه‌تمام رها شده است.

حسن‌پور با بیان اینکه یکی دیگر از این هتل‌ها، هتل «صدف» در منطقه «تنگه شبیخون» است، گفت: هتل «آبشار» الیگودرز نیز یکی دیگر از هتل‌های در دست‌ساخت در لرستان به شمار می‌آید.

وی بیان داشت: هتل آقای «توکلی» در شهرستان ازنا نیز یکی دیگر از پروژه‌های در دست‌ساخت است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان با بیان اینکه اولین‌بار است که ساخت هتل‌های چهار و پنج‌ستاره در لرستان ساخته می‌شود، گفت: اکثر هتل‌های لرستان یا دوستاره و یا حداکثر سه ستاره هستند.

همچنین ببینید

برگزاری تورهای ترکیبی داخلی و خارجی ویژه ۳ شهر گردشگری ایران

برگزاری تورهای ترکیبی داخلی و خارجی ویژه ۳ شهر گردشگری ایران

شهردار یزد از ایجاد دبیرخانه دائمی برای شهرهای مثلث گردشگری ایران در یزد خبر داد و گفت: در نظر داریم تا تورهای گردشگری خارجی و داخلی ترکیبی برای یزد، شیراز و اصفهان ایجاد کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =