چهارشنبه , اردیبهشت 31 1404
عهد پانزدهم: خودداری از اسراف باید به فرهنگ تبدیل شود

عهد پانزدهم: خودداری از اسراف باید به فرهنگ تبدیل شود

حجت الاسلام منصور امامی در گفت و گو با خبرنگار مهر در تفسیر آیه ۲۶ سوره اسرا اظهار کرد: در این آیه خداوند در قرآن می‌فرمایید وَءَاتِ ذَا ٱلْقُرْبَیٰ حَقَّهُۥ وَٱلْمِسْکِینَ وَٱبْنَ ٱلسَّبِیلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِیرًا (حقّ قوم و خویش و فقیر و درراه‌مانده را ادا کن و در زندگی ابداً ریخت‌وپاش نکن).

وی ادامه داد: امام صادق‏ (ع) فرمود: هر کس چیزی را در غیر مسیر طاعت خدا مصرف کند، مبذّر است. آن حضرت در پاسخ به این سوال که آیا در مخارج حلال نیز اسراف وجود دارد؟ فرمودند: بلی، زیرا کسی که دارایی خود را چنان بخشش کند که چیزی برای خود نگذارد، در مصرف حلال اسراف کرده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی گفت: پس از نزول این آیه، پیامبر اکرم‏ به دنبال مراد خداوند از «ذی‏ القربی» بود. خداوند به او وحی کرد که «فدک» را به فاطمه بدهد و آن حضرت «فَدک» را به فاطمه بخشید. امّا پس از آن حضرت، فدک را از اهل ‏بیت به ناحق گرفتند و اهل‏ بیت برای گرفتن حقّ خود همواره به این آیه استناد می‌کردند.

حجت الاسلام امامی ادامه داد: انفاق، باید اولویت‌ها را در نظر گرفت. اول والدین، سپس فامیل، بعداً فقرا و ابن‏ السبیل. «آتِ ذا القربی…»

وی با بیان اینکه خویشاوندان، به گردن ما حق دارند، گفت: ما منتی بر آنان نداریم. «آت ذاالقربی حقه»،خویشاوندی، فقر و در راه ماندگی سبب پیدایش حقوق ویژه است. «آت ذاالقربی حقّه و المسکین و ابن السبیل»

وی افزود: در پرداخت حق خویشاوندان، فقر شرط نیست. «آت ذا القربی حقّه والمسکین و ابن السبیل»،در انفاق باید اعتدال را رعایت کنیم و از حد نگذریم. «آت… و لاتبذّر» ‬ همچنین ریخت و پاش و مصرف بی‌مورد مال، حرام است. «ولا تبذّر»

وی یادآور شد: انسان در مصرف مال و ثروت خود به هر شکلی آزاد نیست. «و لاتبذّر تبذیرا»

همچنین ببینید

علمای اهل سنت هرمزگان درباره شهید رئیسی چه گفتند؟

علمای اهل سنت هرمزگان درباره شهید رئیسی چه گفتند؟

بندرعباس- شهید آیت الله رئیسی در دوره‌های مختلف مسئولیت خود اعتقاد و التزام عملی به وحدت و تقریب مذاهب را به نمایش گذاشت. موضوعی که علمای اهل سنت بر آن تاکید دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =