حداقل ۱۰هزار پرستار باید سالانه به سیستم درمانی کشور اضافه شود

حداقل ۱۰هزار پرستار باید سالانه به سیستم درمانی کشور اضافه شود

رئیس کمیته پرستاری کمیسیون بهداشت مجلس گفت: سالانه باید حداقل ۱۰هزار نیروی پرستاری جدید به سیستم درمانی کشور اضافه شود. اکنون زمان مناسبی است که وزیر بهداشت با توجه به تجربه و فداکاری‌ پرستاران، امکان جذب رسمی و ادامه همکاری آن‌ها با دانشگاه‌های علوم پزشکی را فراهم کند.

به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری، سید محمد جمالیان در گفت‌وگو با خانه ملت، کمبود نیروی پرستاری را یکی از چالش‌های جدی نظام سلامت کشور دانست و گفت: کمبود پرستار چالشی است که در سراسر کشور وجود دارد.

وی افزود: سال گذشته مساله کمبود پرستار به‌ صورت جدی با مسئولان دولت مطرح شد. اگر چه مجوز ۱۵هزار نیرو استخدامی صادر و اقدامات اولیه آغاز شد، اما متاسفانه هنوز شاهد برگزاری آزمون و جذب نیروهای پرستاری نیستیم این در حالی است که افزایش تخت‌های بیمارستانی و بازنشسته شدن تعدادی از نیروها فشار مضاعفی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وارد کرده است.

رئیس کمیته پرستاری کمیسیون بهداشت مجلس افزود: سالانه نیاز داریم حداقل ۱۰هزار پرستار جدید به سیستم اضافه شود تا بتوانیم سطح مطلوب خدمات را حفظ کنیم. مجوزهایی که سال گذشته صادر شد، گر چه ارزشمند بود اما عملیاتی نشد و اکنون حتی اگر جذب ۱۵هزار پرستار محقق شود همچنان با کمبود ۱۰ هزار  پرستار مواجه خواهیم بود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس دوازهم ادامه داد: با توجه به تلاش‌ها و فداکارهای پرستاران کشورمان کمبودها در برخی مواقع محسوس نیست، اما به‌طور قطع بر روی کیفیت خدمات تاثیرگذار خواهد بود.

جمالیان اضافه کرد: در دوران کرونا، بسیاری از نیروهای پرستاری به‌صورت قراردادهای ۸۹روزه یا همکاری‌های موقت وارد سیستم شدند و این افراد نقش کلیدی در مدیریت بحران داشتند. به‌رغم اینکه تبدیل وضعیت این نیروها در مجلس مصوب شده و دولت‌های مختلف قول انجام آن را دادند، اما متاسفانه در کل کشور ۲ هزار نیرو داریم که هنوز جذب نشده‌اند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وضعیت کمبود نیرو در مراکز درمانی باید جدی گرفته شود. در شرایط فعلی که فشار بر مراکز درمانی بیشتر شده است، باید حمایت از کادر درمان، به‌ویژه پرستاران، در اولویت تصمیم‌گیران قرار گیرد.

وی گفت: کمیسیون بهداشت مجلس حدود یک ماه گذشته نامه‌ای را به وزیر بهداشت ارسال کرده و خواستار جذب این نیروها شد. امیدواریم با توجه به فداکاری پرسنل درمان، پاسخ مناسبی دریافت شود. اکنون زمان مناسبی است که وزیر بهداشت با توجه به تجربه و فداکاری‌ پرستاران، امکان جذب رسمی و ادامه همکاری آن‌ها با دانشگاه‌های علوم پزشکی را فراهم کند.

رئیس کمیته پرستاری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: پرستاران در دوران کرونا و جنگ تحمیلی 12 روزه با فداکاری و به‌صورت شبانه‌روزی در کنار مردم ایستادند و نیاز است که دولت توجه ویژه‌ای به آنها داشته باشد.

منبع: خانه ملت

همچنین ببینید

تاب آوری نظام سلامت گران تمام شد

تاب آوری نظام سلامت گران تمام شد

فرقی نمی‎کند هشت سال دفاع مقدس باشد، همه‎گیری کرونا یا جنگ 12 روزه. پیام‎آوران سلامت، بعد از نیروهای نظامی، یکی از قدرتمندترین گروه‎ها در مقابله با بحران بویژه در شرایط جنگی هستند. این گروه همیشه در بحران‌های سنگین جان مجروحان و مصدومان را نجات داده‌اند و همیشه نقطه قوت مردم در شرایط بحرانی هستند. البته این رشادت و همراهی فقط مختص کادر درمان ساکن در وطن نبود. در روزهای اول تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشور و بسته شدن خطوط هوایی، برخی از پزشکان که در سفرهای علمی یا در خارج از ایران مشغول کار و تحصیل بودند، خود را به مرزهای زمینی رساندند تا در کنار دیگر همکارانشان برای حفظ جان مردم خدمت کنند. اما وقتی موشک‎های دشمن کورکورانه شلیک می‎شدند، مناطق نظامی، مسکونی، بیمارستان‎ها، مطب‎های پزشکان، کادر درمان و بیماران هم مصون از تجاوزات نبودند.به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، مطلب پیش رو به قلم محدثه جعفری در روزنامه ایران مورخ 12 تیر 1404 منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =