تذکر نظام پرستاری به دانشگاههای علوم پزشکی در پرداخت سلیقه‌ای اضافه کار پرستاران

تذکر نظام پرستاری به دانشگاههای علوم پزشکی در پرداخت سلیقه‌ای اضافه کار پرستاران

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: پیرو مصوبه افزایش مبلغ اضافه کار پرستاران و کارکنان بالینی، متاسفانه برخی دانشگاه‌ها در حال تهیه لیست‌های سلیقه‌ای از اضافه کار پرستاران و با عنوان اضافه کار عملکردی و غیر عملکردی هستند. این رفتار سلیقه‌ای صراحتا تخلف محسوب می‌شود و باید با متخلفان برخورد قانونی شود.

دکتر احمد نجاتیان در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری افزود: هر گونه جدا کردن مبلغ اضافه کار و تفکیک آن با عناوین مختلف غیر قانونی است. این نوع رفتارها موجب افزایش نارضایتی میان پرستاران می‌شود و عواقب آن متوجه کسانی است که با این کار موجب نارضایتی پرستاران می‌شوند.

وی ادامه داد: با توجه به ابلاغ آیین‌نامه افزایش مبلغ اضافه‌کار پرستاران و کارکنان بالینی، انتظار ما این است که این مبلغ از ابتدای آبان‌ ۱۴۰۳محاسبه و به پرستاران پرداخت شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود:‌ بر اساس مصوبه شورای حقوق و دستمزد قرار است مابه‌التفاوت افزایش اضافه‌کار در سال ۱۴۰۳توسط سازمان برنامه و بودجه به دانشگاه‌ها اختصاص داده شود، به نظر می‌رسد که اختصاص این بودجه در حال انجام است و دانشگاه‌های علوم پزشکی شروع به محاسبه اضافه‌کارها کرده‌اند و در برخی دانشگاه‌ها پرداخت‌ها انجام شده است.

دکتر نجاتیان اضافه کرد: متاسفانه پیرو این موضوع باز هم شاهد برخی رفتارهای سلیقه‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی هستیم که بر خلاف مصوبات پیشین درباره اضافه‌کار در حال جدا کردن اضافه کار عملکردی و غیر عملکردی هستند.

وی بیان کرد:‌ در پرستاری بر خلاف برخی بخشهای اداری چیزی به‌عنوان اضافه‌کار غیر عملکردی نداریم و هر مقداری که پرستار اضافه کار می‌ایستد باید بر اساس قانون بهره‌وری محاسبه شده و این قانون مبنای پرداخت اضافه‌کار است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: متاسفانه برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال تهیه لیست‌های دیگری برای اضافه کار هستند که با عملکرد پرستاران تفاوت دارد. این موضوع صراحتا تخلف محسوب می‌شود.

دانشگاه‌های علوم پزشکی از رفتار سلیقه‌ای دست بردارند

دکتر نجاتیان افزود: امیدواریم با توجه به رویکرد مثبت دولت و وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی از رفتارهای سلیقه‌ای دست بردارند و هر آنچه حق و حقوق جامعه پرستاری است را پرداخت کنند.

وی ادامه داد: باز هم مانند همیشه متذکر می‌شویم که افزایش مبلغ اضافه کار، برای حل مشکل دانشگاه‌های علوم پزشکی در جذب پرستار است. نه اینکه مشکل پرستاران را حل کند و تنزل دادن مطالبات پرستاران به اضافه کار جفا در حق آنان است. امروز پرستاران به‌هیچ عنوان مایل به انجام اضافه‌کار نیستند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری اضافه کرد:‌ این فداکاری پرستاران است که به‌رغم مشکلات نمی‌گذارند بخش‌های بیمارستانی خالی بماند و هر پرستار علاوه بر ساعت کار موظف شده است حدود ۸۰ساعت و بعضا تا ۱۵۰ساعت اضافه کار بیاید، این کمک به دولت و وزارت بهداشت و «ایثار» پرستاران است. بنابراین این گونه رفتارهای سلیقه ای خلاف روش همکاری است که بین پرستاران و دانشگاه‌های علوم پزشکی شکل گرفته است.

دکتر نجاتیان گفت: سازمان نظام پرستاری این موضوع را به‌صورت جدی پیگیری می‌کند تا با مدیران متخلف که بر خلاف قوانین به‌صورت سلیقه‌ای و با سو گیری این پرداخت‌ها را اعمال می‌کنند، برخورد قانونی انجام شود.

همچنین ببینید

تاب آوری نظام سلامت گران تمام شد

تاب آوری نظام سلامت گران تمام شد

فرقی نمی‎کند هشت سال دفاع مقدس باشد، همه‎گیری کرونا یا جنگ 12 روزه. پیام‎آوران سلامت، بعد از نیروهای نظامی، یکی از قدرتمندترین گروه‎ها در مقابله با بحران بویژه در شرایط جنگی هستند. این گروه همیشه در بحران‌های سنگین جان مجروحان و مصدومان را نجات داده‌اند و همیشه نقطه قوت مردم در شرایط بحرانی هستند. البته این رشادت و همراهی فقط مختص کادر درمان ساکن در وطن نبود. در روزهای اول تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشور و بسته شدن خطوط هوایی، برخی از پزشکان که در سفرهای علمی یا در خارج از ایران مشغول کار و تحصیل بودند، خود را به مرزهای زمینی رساندند تا در کنار دیگر همکارانشان برای حفظ جان مردم خدمت کنند. اما وقتی موشک‎های دشمن کورکورانه شلیک می‎شدند، مناطق نظامی، مسکونی، بیمارستان‎ها، مطب‎های پزشکان، کادر درمان و بیماران هم مصون از تجاوزات نبودند.به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، مطلب پیش رو به قلم محدثه جعفری در روزنامه ایران مورخ 12 تیر 1404 منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 1 =