طرح اینترنشیپ پرستاری باید پشتوانه قانونی داشته باشد

طرح اینترنشیپ پرستاری باید پشتوانه قانونی داشته باشد

دبیرکل صنفی دانشجویان پرستاری وزارت بهداشت گفت: طرح اینترنشیپ پرستاری که امروز اجرا می‌شود فقط باعث فشار زیاد جسمی روی دانشجویان شده است. همه مقررات آن فقط در یک بند از مصوبات هیئت‌امنای مشترک وزارت بهداشت خلاصه شده است. سوال اینجاست که چرا این طرح نباید پشتوانه قانونی، اساسنامه مدون و التزام اجرایی داشته باشد.

به‌ گزارش روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری، عرفان امامی در نشست دبیران شوراهای صنفی دانشجویان پرستاری خطاب به معاون دانشجویی وزارت بهداشت بیان کرد: ما به مسئولان وزارت بهداشت اعتماد داریم و روی قول‌های مسئولان همیشه حساب کردیم و بعد از این هم حساب می‌کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی دانشجویی سه اتفاق مهم افتاد، اول اینکه نهادهای دانشجویی از جمله شوراهای صنفی احیا شدند که سه سال گذشته به‌کنار رفته بودند، دوم اصلاح آیین‌نامه انضباطی بود و سوم هم پرداخت بدهی تغذیه دانشگاه‌ها که این سه اقدام مهم جای تشکر دارد.

دبیرکل صنفی دانشجویان وزارت بهداشت افزود: شورای صنفی دانشجویان مستقل‌ترین نهاد دانشجویی در سطح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. سال‌ها این شورا از حق خود محروم شده بود. در سال گذشته باز صدای این شورا شنیده شد و زیباست که می‌بینیم در دو سال اخیر دانشجویان پرستاری جایگاه واقعی و استعدادهای خودشان را شناختند و در شوراهای صنفی مشغول فعالیت هستند.

وی اضافه کرد:‌ پرستاران با مدیریت بخش‌های بیمارستان، نمونه بارز یک مدیر کاردان و لایق و مراقبی دلسوز و مهربان هستند. مسائل و مشکلات دانشجویان پرستاری زیاد است. یکی از مهمترین موارد موضوع اینترنشیپ پرستاری است.

دبیرکل صنفی دانشجویان پرستاری وزارت بهداشت بیان کرد: طرح اینترنشیپ پرستاری در سال‌های اخیر به چالشی اساسی برای دانشجویان پرستاری تبدیل شده است. این طرح در ابتدای راه‌اندازی باعث ایجاد موج امید در دانشجویان علوم پزشکی شد، اما متاسفانه در ادامه به چالش برای دانشجویان پرستاری تبدیل شد.

امامی گفت: طرح اینترنشیپی که امروز اجرا می‌شود فقط باعث فشار زیاد جسمی روی دانشجویان شده است. همه مقررات آن فقط در یک بند از مصوبات هیئت‌امنای مشترک وزارت بهداشت خلاصه شده است. سوال اینجاست که چرا این طرح نباید پشتوانه قانونی، اساسنامه مدون و التزام اجرایی داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر قرار است این طرح اجرا شود باید اساسنامه‌ای با همکاری دانشجویان و استادان پرستاری برای آن تدوین شود. همچنین دانشگاه‌ها باید به اجرای این طرح ملزم باشد، نه اینکه ببینیم یک دانشگاه آن را اجرا می‌کند و دانشگاه دیگری خیر.

دبیرکل صنفی دانشجویان پرستاری وزارت بهداشت افزود: طرح اینترنشیپ امروز باعث شده، از دانشجو بیش از حد توانش در شیفت‌ها کار بکشند. درخواست شوراهای صنفی و دانشجویان ایجاد قانونی واحد و یکپارچه برای طرح اینترنشیپ و تخصیص بودجه مشخص برای پرداخت حق‌الزحمه دانشجویان است که منبع پرداخت هم مشخص باشد.

امامی اضافه کرد: یکی از مشکلات طرح اینترنشیپ برای دانشگاه‌ها امروز این است که نه بخش درمان، نه بخش فرهنگی و دانشجویی و نه بخش آموزش زیر بار هزینه آن نمی‌رود. برای اجرایی کردن این خواسته باید معاونت‌های آموزش، پرستاری، فرهنگی دانشجویی و اعضای بورد پرستاری با هم همکاری کنند.

 در ادامه این نشست برخی دبیران صنفی دانشگاه‌های کشور به بیان مطالبات خود پرداختند. نبود سیستم و روش جانشین‌پروری در وزارت بهداشت و در سیستم مدیریتی و همچنین به‌روز نبودن کارمندان و مدیران میانی وزارت بهداشت در آیین‌نامه‌های حیطه دانشجویی، حمایت از دانشجویان پرستاری در زمینه‌ فعالیت‌های عمومی، مشکلات پاویون و تغذیه دانشجویان پرستاری در بیمارستان‌ها، بلاتکلیفی کارگروه توسعه مشارکت جوانان در وزارت بهداشت بخشی از مسائلی بود که در این نشست بیان شد.

 

همچنین ببینید

گزارش سفر استانی رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی به گیلان

گزارش سفر استانی رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی به گیلان

در جریان سفر به استان گیلان، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران به همراه معاون محترم انتظامی سازمان در همایش ملی «پزشکی در تراز قانون» حضور یافت.وی همچنین در جلسه پرسش و پاسخ پزشکان خانواده و دستیاران تخصصی که با حضور استاندار، رئیس دادگستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و رؤسای نظام پزشکی استان برگزار شد، شرکت کرد.عیادت از مجروحان حوادث اخیر در گیلان از دیگر برنامه های رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی در سفر به استان گیلان در روزهای پایانی تیرماه 1404 بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 2 =