سه شنبه , خرداد 6 1404
تربیت پرستاران متخصص جایگاه حرفه پرستاری را در کشور بالا می‌برد

تربیت پرستاران متخصص جایگاه حرفه پرستاری را در کشور بالا می‌برد

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اسفراین گفت: برای ارتقای جایگاه پرستاری در کشور باید به سمت افزایش تربیت پرستاران متخصص در حوزه های مختلف مانند دیالیز، قلب، روان، سوختگی و… برویم، این اقدام هم اعتبار حرفه را بالا می برد و هم ماندگاری پرستاران را بیشتر می کند.

زهرا شیرمحمدی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: برای ارتقای حرفه پرستاری باید به سمت تربیت نیروهای تخصصی پرستاری مانند دیالیز یا استروک، همودیالیز و … برویم، این موضوع به ماندگاری پرستاری کمک می‌کند. مراکز آموزشی تحصیلات تکمیلی که این تخصص‌ها را آموزش می‌دهند کم است و باید تقویت شود. این موضوع یکی از مواردی است که به ماندگاری نیرو بیشتر کمک می‌کند.

وی گفت: پرستاران متخصص هم می توانند اختیارات بیشتری برای تشیخص و حتی تجویز دارو داشته باشند و هم قطعا درآمد بالاتری دارند و این امتیازها می تواند به افزایش اعتبار و استقلال حرفه پرستاری کمک کند.

باید برای ماندگاری نیرو برنامه داشته باشیم و کاری کنیم نیروهای حرفه‌ای و متخصصی که داریم را از دست ندهیم. پرستاری نیروهای قوی دارد و از نظر آموزش مشکلی نداریم، اما آن قدر برای پرستار اضافه‌کار می‌گذاریم که فرصت حضور در کلاس آموزشی ندارد.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اسفراین در استان خراسان شمالی افزود: در دوره‌های کد دار و آموزش مداوم هم که با بهترین استادان برگزار می‌کنیم، پرستار آنچنان خسته است که نمی‌تواند از این دوره‌ها استفاده کند. فرصت آموزش به نیرو نمی‌دهیم که بتواند در ارتقا پیدا کند.

وی ادامه داد: بر اساس نامه‌ای که به تازگی وزارت بهداشت به دانشگاه‌ها ابلاغ کرده، مدیریت پرستاری دانشگاه‌ها باید در کمیته‌های تخصیص از جمله کمیته بودجه و سایر کمیته ها حضور داشته باشد که اقدام خوبی است.

شیرمحمدی اضافه کرد: بهتر این است در این کمیته‌ها که برای گروه پرستاری تصمیم گرفته می‌شود، یک نماینده هم از نظام پرستاری حضور داشته باشد. حضور مدیریت پرستاری در این کمیته‌ها خیلی عالی است، اما حضور نماینده از سازمان نظام پرستاری در جلساتی که برای پرستاران تصمیم گرفته می‌شود، به ارتقای جایگاه حرفه پرستاری کمک می‌کند.

وی بیان کرد: توجه به کارگروه‌های پرستاری در دانشگاه‌ها یکی دیگر از مواردی است که به ارتقای حرفه پرستاری کمک می‌کند. این کارگروه‌ها باید شکل بگیرد. برای مثال دانشگاه‌ها کارگروهی فقط در راستای ارتقاء پرستاران شکل دهند و نظرات بزرگان پرستاری را بگیرند که به چه سمتی باید حرکت کرد.

شیرمحمدی گفت: باید ببینیم علت اینکه پرستاران کم شده‌اند و مهاجرات افزایش پیدا کرده چیست، نه اینکه اقداماتی انجام دهیم که ته‌مانده انگیزه پرستاران را هم بگیریم.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اسفراین افزود: یکی دیگر از موارد مهمی که می‌تواند بر حرفه پرستاری تاثیر بگذارد تعامل با ادارات و سازمان‌های دیگر است. هیئت مدیره های نظام پرستاری در شهرهای مختلف باید تعامل و ارتباط شان را با ادارات استان و شهرستان تقویت کنند.

وی ادامه داد‌: اسفراین به‌دلیل اینکه شهر کوچکی است، بیشتر نیروهای پرستار طرحی هستند و به‌دلیل بومی‌ بودن ترجیح می‌دهند در خود اسفراین دوره طرح را بگذرانند. البته بعد از اتمام طرح کسی نمی‌ماند. برای مثال در دوره قبل فقط برای سه نفر ظرفیت برای استخدام دادند.

شیرمحمدی اضافه کرد: بسیاری از نیروهای پرستار به‌دنبال رفتن هستند. باید حرفه پرستاری را قوی‌تر کنیم نه اینکه به عقب برگردیم. مهاجرت پرستاران در اسفراین بیشتر شده است و همه به‌دنبال رفتن هستند.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اسفراین گفت: در سال گذشته حدود ۱۵ نفر از پرستاران به کارهای بیرون از بیمارستان مانند مراکز لیزر و … رو آوردند. سه نفر مهاجرت کردند و چند نفر دیگر هم به‌دنبال مهاجرت هستند و بسیاری هم به شهرهای بزرگتر رفته‌اند. دلیل آن هم عقب‌ افتادگی مطالبات،‌ نبود بیمارستان‌های خصوصی و… است که نمی‌توانیم نیروها را نگه داریم.

همچنین ببینید

«تیم درمان» در قلب تپنده اورژانس مستقر شد؛ سریال مرداد کلید می‌خورد

«تیم درمان» در قلب تپنده اورژانس مستقر شد؛ سریال مرداد کلید می‌خورد

مجموعه ۲۶ قسمتی «تیم درمان» با همکاری معاونت پرستاری و سازمان نظام پرستاری به کارگردانی محمد عبدی زاده با تمرکز بر زندگی کادر درمان مرداد امسال کلید می‌خورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =