یکشنبه , اردیبهشت 21 1404
تامین معیشت گام اول برای ارتقای جایگاه حرفه‌ای پرستاری در کشور است

تامین معیشت گام اول برای ارتقای جایگاه حرفه‌ای پرستاری در کشور است

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اهر گفت: اگر بخواهیم به صورت تخصصی وجه حرفه‌ای پرستاری را در کشور ارتقا بدهیم. اولین اقدام بهبود وضعیت معیشت پرستاران و رفع کمبود نیروست. هیچ عاملی به اندازه بهبود وضعیت معیشتی پرستاران به ارتقای جایگاه حرفه ای و کیفیت خدمات پرستاری در کشور کمک نمی کند.

احمد حیدری در گفتگو با خبرنگار روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: تا زمانی که پرستار از نظر مالی تامین نباشد نمی‌توانیم به رشد حرفه پرستاری بپردازیم. پرستاران امروز به علت مشکلات معیشتی و سختی کار افسرده، بی‌تفاوت و بی‌انگیزه شده است و با این روحیه نمی توانیم انتظار تغییرات مهمی در حرفه پرستاری داشته باشیم.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اهر افزود: اعمال سلیقه‌ای تعرفه‌ها امروز یکی از مشکلات اصلی پرستاران است. برای مثال در شهرستان اهر تعرفه پرستاری تا شهریور ۱۴۰۳ پرستاران پرداخت شده است و پرستاران بعد از آن دریافتی به عنوان تعرفه نداشته‌اند یا در موضوع اضافه کار از آبان به بعد پرداختی نداشته ایم.

وی ادامه داد: ادامه داد: پرستار پول می‌خواهد، اگر پول پرستاران به شکل مناسب و به موقع پرداخت شود، همه چیز تامین است. من با ۲۰ سال سابقه اضافه‌کار ناچیزی دریافت می‌کنم و این شایسته حرفه پرستاری نیست.

حیدری اضافه کرد: از طرف دیگر کمبود نیگو هم به پرستاران فشار می‌آورد. امروز در اهر ماماها بسیاری از وظایف پرستاران مانند تزریق، گرفتن فشار خون و … را در بیمارستان انجام می‌دهند، جوابی هم که بابت این موضوع گرفته‌ایم این است که نیرو نداریم. بخش‌هایی داریم که یک پرستار هشت بیمار را پوشش می‌دهد.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اهر بیان کرد: پرستار تمام تلاش خود را می‌کند، اما حداقل انتظار دارد دریافتی به‌موقع داشته باشد. پرستار امروز نه مزایای مناسبی دارد، نه رفاهیات، نه وام و این باعث شده است همه نا امید شوند.

وی گفت: سازمان نظام پرستاری از شورای عالی تا ریاست سازمان در حال تلاش برای رفع مشکلات پرستاران هستند، اما متاسفانه اما هنوز مشکلات مربوط به پرداخت به موقع اضافه کار و تعرفه حل نشده است سوال این است که اضافه کاری با نرخ جدید که قرار بود از آبان پرداخت شود، کی به حساب پرستاران می آید.

حیدری اظهار کرد: اگر می‌خواهیم انگیزه پرستار بالا رود و به دانشگاه و وزارت بهداشت اعتماد کند، باید حداقل مواردی که خودشان مصوب کرده‌اند را اجرایی کنند. تا زمانی که پرستاران از نظر مالی تامین نشود هیچ سخنرانی و کنفرانس و نشست و … فایده‌ای ندارد و به جایی نخواهیم رسید.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اهر افزود: امروز یک کارمند دولت هم رده پرستاران دریافتی و مزایایی به‌مراتب بیشتر از پرستاران دارد. در حالی که پرستاران با فشار کاری و روانی بالا، کمبود نیرو، شیفت شب و … واقعا دریافتی ناچیزی دارد.

همچنین ببینید

دوره‌های تربیت مربی نقطه عطفی در گسترش آموزش و توانمندسازی هیئت مدیره های نظام پرستاری است

معاون فنی، آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری گفت: دوره تربیت مربی نقطه عطفی در گسترش آموزش های تخصصی و توانمندسازی هیئت مدیره های نظام پرستاری خواهد بود و نقش مهمی در ارتقای جایگاه و استقلال هیئت مدیره های نظام پرستاری خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 1 =