پنجشنبه , اردیبهشت 18 1404
طبخ غذا با این ماهی‌ها ممنوع شد

طبخ غذا با این ماهی‌ها ممنوع شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، شهرام فداکار گفت: کوسه‌ماهی‌ها و سفره‌ماهی‌ها از شکارچیان رأس زنجیره غذایی هستند که نقشی کلیدی در تعادل و سلامت اکوسیستم‌های دریایی ایفا می‌کنند، این گونه‌ها با کنترل جمعیت ماهیان و بی‌مهرگان، از تخریب زیستگاه‌های دریایی جلوگیری کرده و پایداری زیستی دریاها را تضمین می‌کنند.

به گفته وی، علاوه بر ارزش اکولوژیکی، این گونه‌ها از نظر اقتصادی نیز دارای اهمیت‌ هستند، در بسیاری از مناطق، مشاهده کوسه‌ها در قالب گردشگری دریایی، منبع درآمدی پایدار برای جوامع محلی محسوب می‌شود.

وی افزود: کوسه‌ماهی‌ها و سفره‌ماهی‌ها با تهدیداتی مانند صید بی‌رویه، آلودگی‌های زیست‌محیطی و تخریب زیستگاه‌ها مواجه هستند که موجب کاهش شدید جمعیت آن‌ها در سطح جهانی شده است.

فداکار گفت: بر همین اساس، در راستای اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از کوسه‌ماهی‌ها و سفره‌ماهی‌ها و پس از برگزاری جلسات مشورتی با دستگاه‌های ذی‌ربط، اتاق اصناف ایران با صدور ابلاغیه‌ای، طبخ، عرضه و سرو هرگونه غذای دارای منشأ این گونه‌ها را در تمامی رستوران‌ها، مراکز تهیه غذا، فست‌فودها و سایر مراکز مرتبط، ممنوع اعلام کرده است، این ابلاغیه برای اطلاع‌رسانی و اجرای دقیق، به تمام اتاق‌های اصناف سراسر کشور ارسال شده است.

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی و سواحل دریایی از همکاری عموم مردم، فعالان حوزه غذا و اصناف کشور در اجرای این طرح مهم زیست‌محیطی قدردانی و بر لزوم عزم همگانی برای حفظ ذخایر ارزشمند دریایی تأکید کرد.

به گزارش ایرنا ، کوسه‌ماهی‌ها و سپر ماهی‌ها به‌ عنوان گونه‌هایی در راس زنجیره‌های غذایی اقیانوس‌ها، نقشی کلیدی در حفظ تعادل زیستی دارند و کاهش جمعیت آن‌ها می‌تواند موجب فروپاشی جوامع دریایی شود، متأسفانه بهره‌برداری بی‌رویه و صید غیرقانونی، به‌ ویژه با توجه‌ به بلوغ دیرهنگام و نرخ پایین زادآوری این‌گونه‌ها، تهدیدی جدی برای بقای آن‌ها به شمار می‌رود.

بیش از یک‌سوم از گونه‌های ماهیان غضروفی در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) قرار دارند و در این میان، سفره‌ماهی‌ها از وضعیت حفاظتی نگران‌کننده‌تری برخوردارند.

طبخ غذا با کوسه‌ماهی و سفره‌ماهی ممنوع شد

سپر ماهی یا سفره ماهی

سپر ماهیان یا سفره‌ماهیان یک راسته از ماهی‌های غضروفی هستند که شامل انواع سفره‌ماهی‌ها، اسکیت‌ها و برخی دیگر از ماهی‌های مشابه می‌شوند. این ماهی‌ها به دلیل بدن عریض و صافشان که شبیه به یک سفره یا بالشتک است، به این نام خوانده می‌شوند. سفره‌ماهی‌ها بیشتر وقت خود را روی بستر دریا یا اقیانوس در عمق‌های مختلف از سطح آب تا کف اقیانوس‌ها می‌گذرانند و برای اکثر اوقات، آن‌ها را می‌توان در حال استراحت روی بسترهای شنی یا گلی یافت.

بیشتر آن‌ها از ماهی‌های کوچکتر، بی‌مهرگان و موجودات کف‌زی تغذیه می‌کنند، آن‌ها غذا را از بستر دریا جستجو می‌کنند و با استفاده از دهان‌هایی که در زیر بدن قرار دارد، غذا را به دهان خود می‌رسانند.

این ماهیان در سراسر جهان، از مناطق استوایی تا مناطق معتدله، در اقیانوس‌ها و برخی از دریاچه‌ها و رودخانه‌های آب شیرین یافت می‌شوند.

برخی از گونه‌های سپر ماهیان به دلیل شکار بیش از حد، آلودگی‌های دریایی و از بین رفتن زیستگاه‌های طبیعی‌، در معرض خطر قرار دارند، تلاش‌های حفاظتی شامل محدودیت‌های شکار و حفاظت از زیستگاه‌ها در حال اجراست تا از کاهش جمعیت‌های آن‌ها جلوگیری شود.

طبخ غذا با کوسه‌ماهی و سفره‌ماهی ممنوع شد

کوسه

کوسه یا کوسه‌ماهی‌ها، گروه بزرگی از ماهی‌های غضروفی است که براساس جدیدترین فهرست قرمز منتشر شده از سوی اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت، نیمی از این ماهیان به عنوان گونه های در معرض خطر طبقه بندی شده اند.

کوسه ماهی‌های موجود در آب‌های خلیج فارس ۷ نوع هستند که از آن‌ها می‌توان به کوسه ماهی‌های درنده، کوسه سرچکشی، نهنگ کوسه، کوسه‌های شکاری، کوسه کر، کوسه گربه ماهی و کوسه‌های گورخری اشاره کرد، وضعیت این گونه آبزی در آبهای جنوبی ایران مناسب نیست به طوری که اکنون ۴ گونه از کوسه ماهیان خلیج فارس و دریای عمان به صورت بحرانی در معرض انقراض قرار گرفته اند، همچنین ۱۳ گونه نیز در فهرست قرمز گونه های درمعرض خطر قرار دارند.

بررسی‌های انجام شده در کشور نشان می دهد که ذخایر کوسه‌ماهیان در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان کاهش قابل‌توجهی داشته است. صید بی‌رویه، استفاده از روش‌های نامناسب صید و از بین رفتن زیستگاه‌های طبیعی از عوامل نابودی کوسه‌ماهیان در خلیج فارس است.

همچنین ببینید

فوری/ آموزش و پرورش اطلاعیه داد

فوری/ آموزش و پرورش اطلاعیه داد

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − شش =