به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا، امین حسین رحیمی، وزیر دادگستری درباره صحبتهای اخیر ریاست جمهوری در زمینه اصلاح برخی قوانین در زمینه تسهیل فرزندخواندگی و عدم رهاشدگی این کودکان بعد از ورود به سن قانونی گفت: در واقع کودکان بیسرپرست یا بدسرپرست که مطابق قانون با دستور دادستان در اختیار بهزیستی قرار میگیرند، در مراکز نگهداری بهزیستی نگهداری میشوند تا به سن قانونی یعنی ۱۸ سال برسند. این کودکان بعد از سن قانونی عملا تحت پوشش بهزیستی نیستند و در واقع خودشان مسئولیت خودشان را برعهده میگیرند. ما در سالهای قبل یک آییننامهای را تنظیم کردیم و در دولت اصلاح کردیم تا این بچهها به جای اینکه در مراکز بهزیستی نگهداری شوند به خانوادهها تحویل داده شده و در خانواده نگهداری شوند.
وزیر دادگستری گفت: نگهداری این کودکان در خانواده بر دو مسیر دارد؛ یک مسیر فرزندخواندگی است که آن شرایط بسیار سختی دارد و بسیاری از خانوادهها شرایط اینکه بخواهند کسی را به عنوان فرزند خوانده قبول کنند ندارند. یکی از این شرایط این است که خانواده ملک یا مالی را به نام آن کودک کند اگرچه این موارد خوب است و برای آینده آن کودک است اما الان افراد بسیار زیادی داریم زوجینی که مستاجر هستند و صلاحیت دارند تا سرپرست کودکی را برعهده بگیرند و کودکی هم ندارند اما شرایط قانونی فرزندخواندگی را ندارند.
رحیمی تصریح کرد: ما با اصلاح این آییننامه میتوانیم این بچهها را به این خانوادهها به صورت موقت بدهیم البته این ظاهرش موقت است و این والدین تا هر وقت که بخواهند میتوانند از این کودکان نگهداری کنند در واقع فرمایش آقای رییسجمهور و پیگیریهایی که ما انجام دادیم برای این است که این کودکان تا آخر تحت پوشش این خانوادهها قرار بگیرند نه تا ۱۸ سالگی و مانند یک فرزندخوانده و یا فرزند واقعی افراد شوند و نگهداری خانواده از این کودکان همیشگی باشد.