پایداری در بحران؛ارایه بی‌وقفه خدمات بهداشتی توسط دانشگاه

پایداری در بحران؛ارایه بی‌وقفه خدمات بهداشتی توسط دانشگاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به نقل از معاونت بهداشت دکتر هاشمی نظری با اشاره به آمادگی کامل مراکز خدمات جامع سلامت پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت عنوان کرد: در پی اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی با اعلام آماده‌باش در همان ساعات اولیه، سامانه فرماندهی حادثه در تمامی سطوح معاونت بهداشت فعال شد.

 

وی افزود: با تشکیل کمیته‌های اضطرار ستاد معاونت بهداشت و واحدهای تابعه ضمن اطمینان از تامین تجهیزات و ملزومات مورد نیاز، آمادگی زیرساخت‌ها برای ارایه خدمت بررسی شد و جهت افزایش ظرفیت پذیرش مراجعان در مراکز خدمات جامع سلامت و معرفی مراکز پشتیبان تصمیم گیری شد.

 

معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به تشدید نظارت‌ها و بازرسی های بهداشت محیط برای کنترل بیماری‌های منتقله از آب و مواد غذایی، گفت: با توجه به جابه جایی جمعیت در مناطق تحت پوشش دانشگاه و تردد مسافران، بازرسان بهداشت اقدامات نظارتی از مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، مراکز و اماکن بین راهی، مراکز اقامتی، محل‌های اسکان موقت، سامانه‌های آبرسانی، سرویس‌های بهداشتی عمومی و همچنین دفع بهداشتی پسماند و فاضلاب را در اولویت انجام فعالیت‌ها قرار دادند.

 

وی اظهار کرد: از 23 خرداد تا 7تیر تعداد چهار هزار و 70 بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، چهار هزار و 719 مورد کلرسنجی و 302 مورد نمونه برداری از آب آشامیدنی انجام شد.

 

دکتر هاشمی نظری تصریح کرد: با تقویت تیم‌های واکنش سریع و تشدید فعالیتها در قالب نظام مراقبت بیماری‌ها وضعیت ابتلا به بیماری‌های واگیر به طور مداوم رصد می‌شود و خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته در این مدت، هیچ موردی از طغیان بیماری‌های واگیر در مناطق تحت پوشش گزارش نشده است.

 

وی از استمرار خدمات مراقبت و پیشگیری از هاری خبر داد و گفت: با توجه به اهمیت شروع فوری خدمات پیشگیری از هاری برای افراد حیوان گزیده، پیش‌بینی‌های لازم جهت تداوم ارایه خدمات ۲۴ ساعته صورت گرفت که در این رابطه علاوه بر مراقبت‌هایی همچون شست و شو و ضدعفونی محل جراحت و تزریق سرم ضدهاری، خدمات مورد نیاز به حدود  600 نفر از مراجعه کنندگان به واحدهای مراقبت و پیشگیری از هاری تحت پوشش دانشگاه ارایه شد.

 

به گفته معاون بهداشت دانشگاه، با توجه به اهمیت انجام غربالگری‌های روتین نوزادان، خدمات غربالگری 3 تا 5 روزگی نوزادان، ارایه و نمونه‌گیری از پاشنه پای 1340 نوزاد مراجعه کننده به واحدهای بهداشتی انجام و به آزمایشگاه‌های مربوطه ارسال شد.

 

معاون بهداشت دانشگاه از استمرار خدمات ارایه شده به همه گروه‌های سنی به ویژه گروه‌های آسیب پذیر و مادران باردار در واحدهای بهداشتی خبر داد و افزود: با توجه به شرایط ویژه کشور و احتمال اختلال در ارایه خدمات بخش‌های غیردولتی، با تشکیل بانک اطلاعاتی، مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه و مادرانی که به تازگی زایمان کرده‌اند، شناسایی و تمهیدات لازم جهت تداوم مراقبت‌ها و در صورت نیاز ارایه خدمات اورژانسی انجام شد. همچنین با معرفی  سامانه 4030  ماماهای مجرب کشور در هر ساعت از شبانه روز آماده ارایه مشاوره و پاسخگویی به سوالات مادران هستند.

 

 

به گفته وی مراقبت از نوزادان و کودکان، مشاوره تغذیه و مکمل یاری و واکسیناسیون گروه‌های هدف، پیگیری روزانه گروه‌های آسیب پذیر (مادران باردار، سالمندان پرخطر، کودکان زیر پنج سال در مناطق آسیب دیده(، برگزاری کلاس آموزش آمادگی زایمان به صورت آنلاین و حمایت مادران و نوزادان جهت تداوم تغذیه با شیر مادر از جمله خدمات واحدهای بهداشتی بود که بدون وقفه ارایه شد.

 

معاون بهداشت دانشگاه همچنین به تشکیل  52 تیم حمایت‌های روانی اجتماعی اشاره کرد و افزود: از همان ساعات اولیه پس از تجاوز رژیم صهیونیستی کمیته حمایت‌های روانی اجتماعی در بلایا تشکیل شد و تیم‌ها جهت بررسی وضعیت آسیب دیدگان اعزام شدند.

 

وی اظهار کرد: کارشناسان سلامت روان ضمن ارایه خدمات در مناطق آسیب دیده و مراکز خدمات جامع سلامت در بیمارستان‌های تابعه، مداخلات روان شناختی را به مصدومین، مجروحین و خانواده‌های آن‌ها و اعضای تیم سلامت ارایه کردند. در حال حاضر نیز ارایه خدمات حمایت‌های روانی اجتماعی برای عموم مردم با اولویت گروه‌های هدف در حال اجراست. 

 

وی بیان کرد: آموزش‌های بهداشتی و اطلاع رسانی از طریق کانال‌های ارتباطی مجازی و شبکه‌های اجتماعی در حال انجام است.

 

دکتر هاشمی نظری ضمن قدردانی از کارکنان واحدهای فنی و پشتیبانی حوزه بهداشت تصریح کرد: خوشبختانه در مدت بحران هیچگونه کمبودی از نظر تامین داروهای مورد نیاز، واکسن، ملزومات بهداشتی و شیرخشک در شبکه ها و مراکزبهداشت وجود نداشت و هم اکنون نیز خدمت‌رسانی به مراجعان در واحدهای تابعه معاونت بهداشت به شکل مطلوب تداوم دارد.

 

به گزارش معاونت بهداشت دانشگاه، در شرایط بحرانی ناشی از تجاوز رژیم صهیونیستی 120 هزار و 606 نفر به واحدهای بهداشتی تحت پوشش دانشگاه مراجعه و 644 هزار 620 خدمت دریافت کردند.

 

همچنین ارایه 2 هزار و 799 خدمت در مراجعه به دندانپزشک و 71 هزار و 466 خدمت در مراجعه به پزشک به ثبت رسیده است.

 

انتهای پیام/

همچنین ببینید

تله‌‌گذاری برای شناسایی و صید پشه‌ آئدس در مناطق پرخطر چهارمحال و بختیاری

تله‌‌گذاری برای شناسایی و صید پشه‌ آئدس در مناطق پرخطر چهارمحال و بختیاری

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: در راستای اجرای برنامه کنترل و پایش بیماری‌های منتقله از پشه آئدس، مرحله اول اویترپ‌گذاری در سطح شهرستان های شهرکرد، سامان، کوهرنگ و لردگان آغاز شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − یک =