
به گزارش وبدا، نشست خبری معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص اقدامات این وزارتخانه در زمان جنگ ۱۲ روزه برگزار شد و دکتر جلیل کوهپایه زاده رئیس فدراسیون در این نشست بیان کرد: این فدراسیون با هدف تقویت انگیزه و حفظ سلامتی جانبازان و توان یابان از همان سال هایی ابتدایی بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تاسیس شد.
جنگ اتفاق خوبی نیست اما ما نباید به راحتی از کنار مجروحین دارای معلولیت عبور کنیم و باید با دعوت آنها به عرصه ورزش ضمن حفظ سلامتی، روحیه شان را هم افزایش دهیم.
وی ادامه داد: ورزش فرصتی برای رفع بسیاری از محدودیتها و بازتوانی جسمی و روانی است. فرادی که در این جنگ به لحاظ جسمی آسیب دیدند نیاز دارند با شرایط جدید زندگی سازگار شوند و باید تسهیلات لازم در اختیارشان قرار گیرد. فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان به همراه 31 هیئت استانی و 340 هیئت شهرستانی خود این آمادگی را دارد تا به صورت رایگان خدمات اولیه ورزشی را به جانبازان و مصدومین دارای معلولیت جنگ 12 روزه ارائه کند.
رئیس فدراسیون افزود: ما بهطور جدی به این مسئله ورود کردهایم. اما هنوز آمار دقیقی از تعداد جانبازان و مصدومین دارای معلولیت منتشر نشده، اما احتمال دارد که برخی افراد به لحاظ جسمی و ذهنی دچار معلولیت شده باشند. از قطع عضو گرفته تا ضایعات نخاعی و آسیبهای روانی که مدتها به درمان نیاز دارند. هدف از ورزش، کمک به بازگشت به زندگی عادی و اجتماعی شدن افراد دارای معلولیت است.
دکتر کوهپایه زاده عنوان کرد: از هیاتها خواستهایم با استانداریها، فرمانداریها، دانشگاههای علوم پزشکی و نهادهای مرتبط همکاری کنند و به سراغ افرادی بروند که در این حادثه دچار معلولیت شدند و منتظر مراجعه آنها نباشند. معمولاً در ابتدا فردی که دچار قطع عضو شده، بیشتر دنبال پروتز و درمان است، نه ورزش. اما تجربه نشان داده ورزش نقش مهمتری در بازتوانی جسمی و روانی دارد و این موضوع در سطح بینالمللی هم اثبات شده است.
وی تأکید کرد: تلاش میکنیم در هفتههای آینده گزارشی از اقدامات انجامشده ارائه دهیم؛ از جمله اینکه چه افرادی به ورزش دعوت شدند و چه فعالیتهایی آغاز شده است. امیدواریم همکاری نزدیکتر با وزارت بهداشت باعث شود بازتوانی ورزشی در حوزه حوادث ترافیکی و بلایای طبیعی نیز توسعه یابد.
وی از رسانهها خواست تا با فرهنگسازی و آگاهیبخشی، مطالبه اجتماعی برای توسعه خدمات ورزشی به معلولان را تقویت کنند و گفت: ما باید پاسخگوی این مطالبه باشیم. نظام سلامت تا نقطهای پاسخگوست، اما از آن پس، باز توانی جسمی، روحی و اجتماعی، وظیفه نهادهایی مانند بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بهزیستی و فدراسیونهای ورزشی است.
دکتر کوهپایهزاده با اشاره به تجربه موفق قهرمانان پارالمپیک گفت: امروز موفقیت ورزشکاران پارالمپیکی ما نشان می دهد که فردی پس از چند سال تمرین ورزشی با وجود معلولیت جسمی، حرکتی یا ذهنی می تواند به قهرمانی پارالمپیک برسد و الگویی برای افراد جامعه باشد. این نشان میدهد که سرعت پیشرفت ورزشکاران دارای معلولیت میتواند فراتر از تصور باشد.
وی عنوان کرد: در کنار بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان بهزیستی، فدراسیونهای ورزشی هم موظف است که به حفظ سلامتی و ایجاد انگیزه جانبازان و توان یابان توجه لازم را داشته باشد.
رئیس فدراسیون به بهره مندی از هوش مصنوعی در حوزه ورزش جانبازان و توان یابان گفت: به کمک هوش مصنوعی نرمافزاری توسط یکی از شرکتهای دانش بنیان دانشگاه مشهد طراحیشده که امکان انجام تمرینات ورزشی در منزل را فراهم کرده است. این نرمافزار میتواند هم با مربی زنده و هم با مربی مجازی کار کند تا افراد راحتتر به ورزش دسترسی داشته باشند.
دکتر کوهپایهزاده افزود: هدف ما این است که منتظر مراجعه افراد نباشیم و خودمان با کمک اطلاعات دانشگاههای علوم پزشکی و استانداریها به سراغ آنها برویم. این روند باعث میشود افرادی که در نقاط دورافتاده زندگی میکنند نیز تحت پوشش خدمات ورزشی و بازتوانی قرار بگیرند.
وی با اشاره به حرکت کشور به سمت سالمندی ادامه داد: ایران در سالهای آینده جزو کشورهای با جمعیت سالمند بالا خواهد بود. بنابراین توسعه زیرساختهای شهری برای تردد سالمندان، جانبازان و افراد کمتوان نهتنها یک ضرورت بلکه یک سرمایهگذاری برای آینده است.