۸ داروی جدید در فهرست رسمی دارویی کشور / ۳ دارو برای مقابله با تشعشعات هسته‌ای است

۸ داروی جدید در فهرست رسمی دارویی کشور / ۳ دارو برای مقابله با تشعشعات هسته‌ای است

به گزارش وبدا، دکتر نازیلا یوسفی، اعلام کرد: در پانصد و بیست و سومین جلسه این کارگروه که در نخستین روز پس از توقف جنگ ۱۲ روزه در سازمان غذا و دارو برگزار شد، ۸ مولکول دارویی جدید وارد فهرست رسمی دارویی کشور شدند.

وی افزود: سه دارو برای مقابله با تشعشعات هسته‌ای، دو دارو برای درمان سرطان، یک دارو برای درمان بیماری ام‌اس، یک دارو برای درمان یک بیماری نادر متابولیک و یک دارو با کاربرد درمان چاقی، در این جلسه به فهرست دارویی افزوده شدند.

دکتر یوسفی تأکید کرد: داروهای جدید علاوه بر داشتن تأییدیه‌های بین‌المللی، از منظر بالینی برای نظام سلامت کشور مزیت داشته و با قیمت هزینه‌اثربخش به فهرست دارویی راه یافته‌اند. این داروها پس از دریافت مجوزهای لازم، طی هفته‌های آینده توسط تولیدکنندگان یا واردکنندگان وارد بازار خواهند شد.

وی همچنین از بررسی درخواست‌هایی برای تغییر سطح دسترسی چند دارو خبر داد و گفت: در این جلسه، یک داروی انکولوژی و یک داروی روماتولوژی از فهرست داروهای بیمارستانی خارج شده و مجوز توزیع در داروخانه‌های سرپایی دریافت کردند.

نسخه به‌روزرسانی‌شده فهرست دارویی کشور، علاوه بر فایل اکسل بارگذاری‌شده در تارنمای سازمان غذا و دارو، از طریق سامانه IRC نیز در دسترس خواهد بود.

همچنین ببینید

آندوسونوگرافی در بیمارستان سینا: دقت، آرامش و تخصص

آندوسونوگرافی در بیمارستان سینا: دقت، آرامش و تخصص

تصور کنید بتوانید با ابزاری دقیق و در عین حال کم‌تهاجمی، به عمق دستگاه گوارش خود نگاهی بیندازید. آندوسونوگرافی، یکی از پیشرفته‌ترین و دقیق‌ترین روش‌های تشخیصی است که در بیمارستان سینا ارائه می‌شود. این روش، ترکیبی هوشمندانه از آندوسکوپی و سونوگرافی است: در این فرآیند، یک لوله نازک و انعطاف‌پذیر وارد بدن می‌شود و با امواج صوتی، تصاویری سه‌بعدی و با وضوح بالا از دستگاه گوارش و اطراف آن تولید می‌کند. دکتر رایکا جمالی، فوق تخصص گوارش و کبد بالغین دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مورد کاربردهای این فناوری می‌گوید: یکی از مهم‌ترین خدمات آندوسونوگرافی، بررسی توده‌های پانکراس و تعیین گسترش موضعی آن‌ها به بافت‌های مجاور، عروق و غدد لنفاوی است. همچنین، در جراحی‌های کیسه صفرا، این روش به ما کمک می‌کند تا قبل از انجام عمل، مطمئن شویم که مجاری صفراوی سنگ ندارد و کیسه صفرا سالم است، تا جراح بتواند عمل را با بهترین نتیجه انجام دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + هشت =