
مدیر گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: افراد سالمند و کودکان، بیماران قلبی و افرادی که داروهای قلبی، اعصاب و روان یا آنتیهیستامین مصرف میکنند بیش از سایرین درمعرض گرمازدگی هستند.
دکتر سید محمد موسوی ، در گفتگو با وبدا با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید، شاغلان محیطهای روباز مانند کارگران خدمات شهری و ورزشکارانی که در فضای باز فعالیت میکنند نیز در معرض گرمازدگی قرار دارند، گفت: با اوجگرفتن دمای هوا در مشهد و ثبت دمایی حدود ۴۰ درجه سانتیگراد، احتمال گرمازدگی برای افرادی که از مناطق با آب و هوای معتدل به مناطق گرمتر سفر میکنند و بدنشان هنوز به شرایط و دمای جدید عادت نکرده، در روزهای نخست حضور، بیش از سایرین در معرض خطر گرمازدگی هستند.
دکتر موسوی با اشاره به اینکه شدت و نشانههای گرمازدگی بسته به سن، جنس، بیماریهای زمینهای، شدت گرما و مدت زمان مواجهه، متفاوت است، افزود:در بیشتر موارد، علائم اولیه شامل ورم (ادم) اندامها بهویژه پا و مچ، گرفتگی عضلات ساق پا، ران و شانه است علاوه براین احتمال بروز بثورات پوستی یا عرقسوز شدن نیز وجود دارد.
وی اظهار کرد: در موارد شدیدتر، گرمازدگی میتواند منجر به ضعف شدید عضلات، احساس بیحالی و سردرد، و حتی تشنج یا کاهش سطح هوشیاری شود و اختلالات رفتاری و حرکتی نیز از پیامدهای نادر اما جدی گرمازدگی پیشرفته است.
مدیر گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه برای پیشگیری از گرمازدگی، عدم حضور غیرضروری افراد پرخطر در فضای باز و زیر آفتاب، استفاده از محیطهای خنک و سایهدار،مصرف مایعات کافی، بهویژه نوشیدنیهایی مانند دوغ کمنمک و آب و پوشیدن لباسهای خنک، نخی، گشاد و رنگ روشن توصیه می شود، خاطر نشان کرد: افرادی که ناچار به فعالیت در فضای باز هستند باید در فواصل معین استراحت نموده و به میزان کافی از مایعات استفاده کنند.
دکتر موسوی تصریح کرد:در صورت مشاهده برخی علائم هشداردهنده نظیر اختلال در سطح هوشیاری، افزایش دمای بدن، تشنج، یا ضعف و بیحالی غیرطبیعی، فرد باید سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کند تا اقدامات درمانی تخصصی انجام گیرد.
وی گفت: در شرایط آب و هوایی بسیار گرم، رعایت توصیههای بهداشتی و مراقبتهای ویژه برای گروههای آسیبپذیر و بیماران زمینهای، میتواند نقش مؤثری در کاهش پیامدهای گرمازدگی داشته باشد.