
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر حمیدرضا بنفشه گفت: سرمایهگذاری در پیشگیری یکی از هوشمندانهترین و مؤثرترین راهکارها برای مقابله با سوءمصرف و قاچاق مواد مخدر است که نه تنها سلامت فردی بلکه سلامت جامعه را تضمین میکند.
وی افزود: پیشگیری به معنای اتخاذ تدابیر و برنامههایی است که از ابتلا به اعتیاد جلوگیری میکند و به همین دلیل نقش کلیدی در کاهش بار اجتماعی، اقتصادی و روانی ناشی از مواد مخدر دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه، بر اهمیت آگاهی بخشی و تلاشهای مشترک در راستای مبارزه با این پدیده هشدار داد و این روز را فرصتی مغتنم برای جلب حمایت عمومی علیه آسیبهای ویرانگر مواد مخدر و تشویق جوانان به زندگی سالم عنوان کرد.
دکتر بنفشه، با بیان اینکه خطرناکترین دوره زندگی از نظر آغاز مصرف مواد مخدر سن نوجوانی است، افزود: در این دوره فرد وارد بلوغ می شود و هویت مستقل خود را شکل میدهد. بنابراین، لازم است والدین و خانوادهها بیشتر مراقب فرزندان خود باشند.
وی همچنین به نشانههای خاموش اعتیاد در نوجوانان اشاره کرد و گفت: پنهانکاری و دروغهای کوچک، تغییر ناگهانی در ظاهر یا بهداشت شخصی، دوری از خانواده و جمع، تغییر محسوس در دوستان، خواب زیاد یا بیخوابی، کاهش یا افزایش شدید اشتها و تغییر ناگهانی در رفتار یا خلق و خو از جمله این نشانهها هستند که والدین باید به آنها توجه کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: مبارزه با مواد مخدر و محو این پدیده یکی از بزرگترین چالشهاست که نیازمند همکاری و تلاشهای مشترک افراد، خانوادهها، کشورها و نهادهای بینالمللی میباشد. تنها با آگاهی و همکاری میتوانیم جامعهای سالم و عاری از اعتیاد بسازیم.
یادآور می شود ۲۶ ژوئن (۵ تیرماه)، به عنوان روز جهانی مبارزه با سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر نامگذاری شده است.