تأثیرگذاری مطلوب پروبیوتیک ها بر بهبود التهاب خود ایمنی در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوس سیستمیک

تأثیرگذاری مطلوب پروبیوتیک ها بر بهبود التهاب خود ایمنی در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوس سیستمیک

طرح مطالعاتی بررسی تأثیر پروبیوتیک ها بر بهبود التهاب خود ایمنی در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوس سیستمیک ( با کد ٩٧١٨٩٣) از جمله پژوهش های کاربردی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که نتایج آن نشان داده، پروبیوتیک‌ها نقش تأثیر گذاری در کاهش التهاب در بیماران لوپوس دارند.   

دکتر سیده زهرا میرفیضی، با اشاره به انجام این طرح مطالعاتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص جزئیات آن اظهار کرد: در فرایند این مطالعه، ۵۰ بیمار لوپوس به دو گروه تقسیم و یک گروه سین‌بیوتیک و گروه دیگر دارونما دریافت کردند که نتایج نشان داد مصرف سین‌بیوتیک به‌طور چشمگیری سطح IL-١٧A  (یک ماده التهابی) را کاهش داد، درحالی‌که دارونما تأثیر مشابهی نداشت. همچنین، هیچ عارضه جانبی جدی در بیماران مشاهده نشد و این یافته‌ها حاکی از آن است که پروبیوتیک‌ها می‌توانند به عنوان یک درمان مکمل برای کنترل التهاب در لوپوس مؤثر باشند. همچنین این تحقیق نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها پتانسیل بالایی در مدیریت بیماری‌های خودایمنی دارند، اما برای درک دقیق مکانیسم اثر آنها، مطالعات بیشتری نیاز است و در آینده می‌توان از این روش به‌عنوان بخشی از برنامه درمانی بیماران لوپوس استفاده کرد.

وی افزود: سیاست‌گذاران پژوهشی، سیاست‌گذاران درمانی، پزشکان و متخصصان روماتولوژی و بیماران مبتلا به لوپوس گروههای مورد نظر در این مطالعه هستند و پژوهش فوق گامی امیدوارکننده در جهت بهبود کیفیت زندگی بیماران خودایمنی با استفاده از روش‌های طبیعی و کم‌عارضه خواهد بود.

لازم به ذکر است: پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که می‌توانند تعادل میکروبی روده را بهبود بخشند. اختلال در این تعادل (دیس‌بیوزیس) با بیماری‌های خودایمنی مانند لوپوس مرتبط است. این تحقیق به دنبال بررسی تأثیر ترکیب پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها (سین‌بیوتیک‌ها) بر تنظیم سیستم ایمنی بیماران لوپوس بود.

همچنین ببینید

حتی یک نفر از کارکنان مراکز درمانی البرز محل خدمت را ترک نکرد/حضور بی‌سابقه ۲۰۰ نیروی داوطلب و جهادی در خط مقدم سلامت البرز

حتی یک نفر از کارکنان مراکز درمانی البرز محل خدمت را ترک نکرد/حضور بی‌سابقه ۲۰۰ نیروی داوطلب و جهادی در خط مقدم سلامت البرز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز به روایتی از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه کشورمان پرداخت و تاکید کرد: علی‌رغم تهدیدهای مستقیم به مراکز درمانی استان، هیچ یک از کارکنان بیمارستان‌های البرز محل خدمت خود را ترک نکرده و با تمام توان در میدان حضور داشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + هجده =