جمعه , خرداد 2 1404
دولت مصمم به اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع است

دولت مصمم به اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع است

به گزارش وبدا، دکتر سید سجاد رضوی، امروز پنج شنبه، 1 خردادماه در جاری نخستین سمینار نقش سلامت در توسعه پایدار منطقه (گرمسار، آرادان، ایوان‌کی و کهن آباد) در سینما ابریشم گرمسار، با تأکید بر نقش امنیت، عدالت و شبکه‌های بهداشت در توسعه پایدار سلامت کشور، اظهار داشت: هیچ نظام سلامت و هیچ کشور توسعه‌یافته‌ای بدون برخورداری از سلامت، امنیت و عدالت نمی‌تواند به توسعه پایدار دست پیدا کند یا تداوم داشته باشد و اگر این مؤلفه های اساسی نباشند، توسعه‌ای که شکل می‌گیرد موقتی و ناپایدار خواهد بود.

 
وی از شبکه بهداشت و درمان کشور به عنوان یکی از نقاط قوت مغفول جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: در قالب این شبکه تمام مردم از روستاهای دوردست گرفته تا شهرهای بزرگ، از خدمات بهداشتی و مراقبتی تا خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی بهره مند می شوند. 
 
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های سلامت، مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی از مهمترین بازوهای اجرایی در حوزه پیشگیری از بیماری ها هستند، افزود: اگر این ساختارها نبودند، امروز حوزه درمان در ارائه خدمت به مردم با مشکلات جدی مواجه می‌شد.
 
دکتر رضوی با اشاره به تجربه موفق کشورهای پیشرفته در استقرار نظام ارجاع و پزشکی خانواده، تصریح کرد: کشورهای توسعه‌یافته برای پایداری نظام سلامت به این الگو رسیده‌اند. این مسیر در کشور ما نیز اجرا شده و در دولت چهاردهم عزم جدی وجود دارد که با همکاری مجلس شورای اسلامی و مشارکت مردم، این برنامه را بر اساس تجارب گذشته با قدرت اجرا کنیم. 
 
وی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از جمله دانشگاه‌هایی است که در زمینه اجرای نظام ارجاع در سطوح دو و سه اقدامات مهم و موثری انجام داده و این تجربیات ارزشمند قابل گسترش است.
 
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به ظرفیت بیمارستان‌ های کوچک در کشور گفت: در حال حاضر ۲۲۲ بیمارستان با ظرفیت‌های ۳۲ و ۶۴ تختخوابی در کشور داریم که علیرغم کوچکی، از نظر نیاز به نیروی انسانی با بیمارستان‌های بزرگ ۲۵۰ تختخوابی برابری می‌کنند و منابع زیادی را درگیر می‌سازند.هرچند این مراکز اغلب با کمک خیرین ساخته می‌شوند، اما تأمین نیرو و تجهیزات برای آن‌ها چالش‌برانگیز است.
 
دکتر رضوی آینده نظام سلامت کشور را در گرو حرکت به سمت بیمارستان‌های جامع، مجهز و مستقل از محدودیت‌های جغرافیایی دانست و گفت: باید تمرکز ما بر ایجاد مراکزی باشد که بتوانند با تمامی ظرفیت و تخصص‌ها پاسخگوی نیازهای درمانی مردم در سطح ملی و منطقه باشند.
 
وی با تأکید بر لزوم تقویت شبکه بهداشت و درمان کشور، گفت: باید به جای تمرکز صرف بر ساخت بیمارستان‌های متعدد، به ایجاد یک شبکه منسجم سلامت فکر کنیم که پاسخگوی نیاز تمام آحاد جامعه باشد.
 
معاون درمان وزارت بهداشت مشارکت مردم و خیرین در حوزه سلامت، نشانه‌ای از رشد سواد سلامت در هر کشوری دانست و گفت: این مشارکت‌ها باعث شده ایران در حوزه سلامت زبانزد و سربلند باشد.
 
بازدید از بیمارستان معتمدی گرمسار
 
دکتر رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت در سفر به استان استان از بخش های مختلف بیمارستان معتمدی گرمسار بازدید و ضمن گفتگو با پرسنل و عیادت از بیماران، نحوه خدمت رسانی این مرکز را مورد ارزیابی قرار داد. 
 
همچنین در نشستی با حضور معاون درمان وزارت بهداشت و مدیران این بیمارستان، نیازمندی های تجهیزاتی و نیروی انسانی این مرکز درمانی نیز بررسی شد.

همچنین ببینید

سابقه بیماری های سرطان در خانواده؛ زنگ هشداری برای غربالگری

سابقه بیماری های سرطان در خانواده؛ زنگ هشداری برای غربالگری

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افرادی که در خانواده خود سابقه بیماری های مربوط به سرطان پستان، سرطان تخمدان و سایر سرطان ها را دارند لازم است که جهت انجام غربالگری در اولین فرصت اقدام کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 2 =