
به گزارش وبدا، دکتر شاهین آخوندزاده در اجلاس معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به تشریح برنامه راهبردی نوآوری و ارتقای پژوهش و فناوری سلامت (برنا) پرداخت و گفت: ارتقای زیرساختهای پژوهش و فناوری و بهبود دسترسی پایدار به منابع، مرجعیت علمی و سرآمدی و حرکت به سمت توسعه مرزهای دانش، ارتقای کمی و کیفی، نمایانی و نمایهسازی مجلات و انتشارات علمی از اهداف این برنامه است.
وی توانمندسازی پژوهشگران و فناوران جوان و دانشجویان، مدیریت هوشمند پژوهش با فناوریهای نوین و هوش مصنوعی و ارتقای اخلاق و شفافیت را از دیگر اهداف این برنامه دانست و گفت: کافی نبودن حقوق و درآمد پژوهشگران از موانع اصلی توسعه تحقیقات و پژوهش در کشور است همچنین باید از ایجاد موانع اداری در مسیر پژوهش، جلوگیری کرد.
دکتر آخوندزاده با اشاره به قانون برنامه هفتم پیشرفت، یادآور شد: استقرار نظام آموزشی برنامه محور در سطح دانشگاههای معین و تخصصی، سهم آموزشهای مهارتی و حرفهای در زیرنظامهای آموزش عالی و مقاطع بر اساس نیازهای جامعه و اصلاح برنامههای درسی با رویکرد افزایش مهارتهای حرفهای، افزایش شمار دانشجویان خارجی(حضوری و الکترونیکی)، سرانه سالانه مقالات نمایه شده در پایگاههای استنادی بینالمللی به هیات علمی دولتی از سنجههای عملکردی این قانون است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه مناسبات پژوهشی در کشور احتیاج به پیرایش دارد، خواستار جلوگیری از تجملی شدن جلسات دفاع از پایان نامه در دانشگاهها شد و تاکید کرد: مقاله را نمیتوان جایگزین پایان نامه کرد، زیرا تدوین پایان نامه بخشی از آموزش پژوهش است.
دکتر آخوندزاده افزود: به جای جایگزین کردن مقاله، باید برای ارائه مقالات، امتیاز تشویقی در نظر گرفت. البته دسترسی به منابع الکترونیک علمی نیز مهم است و باید در جهت تامین منابع مالی مورد نیاز جهت دسترسی به این منابع، تلاش بیشتری صورت گیرد.
گفتنی است در این اجلاس دکتر مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت و دکتر محمد اسماعیل قیداری، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز حضور داشتند و به ارائه سخنرانی پرداختند.