چهارشنبه , اردیبهشت 31 1404
تشکیل تیم‌های واکنش سریع برای کاهش خطرپذیری در بیمارستان‌ها

تشکیل تیم‌های واکنش سریع برای کاهش خطرپذیری در بیمارستان‌ها

 
 
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی رئیس دانشگاه در نشست تخصصی ایمنی بیمارستان‌ها با تأکید بر چالش‌های ایمنی و نگهداشت تاسیسات بیمارستانی، از ضرورت تدوین برنامه‌ای زمان‌بندی شده برای ارتقاء استانداردهای ایمنی به‌ویژه در حوزه آتش‌نشانی و زیرساخت‌های حیاتی بیمارستان‌ها خبر داد و گفت: اولویت اصلی ما در حال حاضر باید بر حل مشکلات آتش‌نشانی در بیمارستان‌ها متمرکز باشد، چرا که این مسئله به‌صورت فوری نیازمند رسیدگی است و می‌تواند مسیر صدور پروانه‌ها را تسهیل کند.
 
 
وی افزود: پس از آتش‌نشانی، موضوع زیرساخت‌های حیاتی از جمله آسانسورها باید در دستور کار قرار گیرد. برای این مسائل می‌توان یک برنامه زمان‌بندی شده تدوین کرد تا به صورت حاکمیتی قابل پیگیری باشد.
 
 
توکلی به کیفیت پایین ساخت و ساز برخی بیمارستان‌های جدید اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه برخی بیمارستان‌ها در کمتر از 10 سال گذشته به بهره‌برداری رسیده‌اند، اما با معضلات اساسی در حوزه تاسیسات روبرو هستند که نشان می‌دهد کیفیت ساخت مناسب نبوده است.
 
 
وی همچنین به تقویت نگهداشت بیمارستان‌های شهرستان‌ها تأکید کرد و گفت: در برخی بیمارستان‌ها در شهر قدس یا ملارد، نگهداشت تاسیسات باید تقویت شود.
 
 
توکلی عنوان کرد: در حال حاضر دو بیمارستان‌ با اخطارهای ایمنی مواجه هستند و ضرورت دارد برای آن‌ها برنامه‌های جایگزین در نظر گرفته شود.
 
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه از تدوین مصوباتی برای تشکیل تیم‌های واکنش سریع و آموزش مدیریت حریق در مراکز درمانی آسیب‌پذیر خبر داد و خواستار پیگیری مشترک سه دانشگاه علوم پزشکی از معاونت درمان وزارت بهداشت شد.
 
 
 
توکلی در ادامه نشست تخصصی مربوط به ارتقای ایمنی بیمارستان‌ها اعلام کرد: دفاتر فنی موظف هستند گزارش‌های مربوط به وضعیت ایمنی مراکز درمانی را تا روز 17 خرداد، پس از پایان مراسم ارتحال امام (ره)، دریافت و جمع‌بندی کنند.
 
 
وی با اشاره به اهمیت اقدام فوری برای کاهش خطرات در مراکز پرریسک، تصریح کرد: تشکیل تیم واکنش سریع و آموزش نیروها برای مدیریت حریق از جمله اقدامات کوتاه‌مدتی است که می‌تواند نقش مؤثری در کاهش ریسک ایفا کند.
 
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: پیشنهاد می‌شود صورتجلسه‌ای با امضای سه رئیس دانشگاه تهیه و به معاونت درمان وزارت بهداشت ارسال شود تا پروانه مراکز دولتی که در مسیر مقاوم‌سازی قرار دارند، به‌صورت مشروط و یک‌ساله تأیید شود.
 
 
توکلی همچنین به نقش دادستانی تهران در پیگیری وضعیت مراکز خصوصی اشاره کرد و افزود: دادستان تهران، به صورت فردی با مراکز خصوصی دارای مشکل جلسه می‌گذارد و هدف، کمک به بهبود وضعیت آن‌هاست نه برخورد تنبیهی. اگرچه در نگاه حاکمیتی تفاوتی میان مراکز خصوصی و دولتی نیست، اما به دلیل عدم مسئولیت ما در تأمین بودجه بخش خصوصی، این مراکز در اولویت دوم قرار می‌گیرند.
 
 
وی با تأکید بر جایگاه مسئول فنی در مراکز درمانی خاطرنشان کرد: مشروط کردن فعالیت مسئول فنی به داشتن پروانه بهره‌برداری اقدام نادرستی است. باید مصوبه‌ای تهیه شود که طی آن، سه معاونت مربوطه ابلاغ کنند مسئولیت فنی به داشتن پروانه مشروط نشود.

همچنین ببینید

برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت رییس جمهور شهید و همراهانش در دانشگاه

برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت رییس جمهور شهید و همراهانش در دانشگاه

سه شنبه 30 اردیبهشت ماه، اولین مراسم سالگرد شهدای خدمت به ویژه شهید جمهور آیت الله سید ابراهیم رئیسی با حضور رییس دانشگاه، جمعی از اساتید، مسئولین و کارکنان در مسجد امام خمینی (ره) دانشگاه برگزار شد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 4 =