
دکتر فاطمه محمد بیگی در گفتگو با خبرنگار وبدا، ابراز امیدواری کرد که سایر وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی مسئول در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نیز همانند وزارت بهداشت به وظایف خود عمل کنند.
وی با اشاره به مواد 49 و 50 قانون جوانی جمعیت، گفت: در این مواد به شکل ویژه بر تسهیلات زایمان طبیعی، زایمان بدون درد، ارتقای فرآیندهای مامایی، اختصاص یک ماما به هر دو زایمان فعال، تامین بیمه و اصلاح تعرفه خدمات مامایی و مراقبت از مادران باردار تمرکز دارد که انجام این تکالیف به زایمان ایمن، طبیعی و سالم منجر می شود.
نائب رییس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مادران باردار باید به فاصله یک ساعت به مراکز زایمان ایمن دسترسی داشته باشند که وجود این مراکز به تفکیک دانشگاه های علوم پزشکی و شهرستانها تعریف شده و دو سال به وزارت بهداشت برای ایجاد این مراکز، فرصت داده شده است.
دکتر محمد بیگی افزود: خوشبختانه وزارت بهداشت در جهت ایجاد و توسعه و ارتقای تسهیلات زایمانی و مراکز زایمان ایمن، حرکت می کند اما انتظار داریم سرعت این روند افزایش یابد.
وی با بیان اینکه آمارهای سزارین نشان می دهد که در کاهش سالانه 5 درصد سزارین، موفقیت چندانی نداشته ایم، گفت: افزایش سزارین برای سلامت جنین و مادر خطرناک است که با جلوگیری از زایمان های آینده، در تضاد با رشد جمعیت در کشور است.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در پایان از تقویت اطلاع رسانی از خطرات سزارین و فرهنگسازی در این زمینه و همچنین توسعه زایمان های بدون درد در بلوک های زایمانی به عنوان راهکارهای مقابله با سزارین در کشور یاد کرد.