دوشنبه , اردیبهشت 29 1404
نقش عوامل فرهنگی و فضای مجازی در افزایش مصرف داروهای بدون نسخه

نقش عوامل فرهنگی و فضای مجازی در افزایش مصرف داروهای بدون نسخه

به گزارش وبدا، دکتر نازیلا یوسفی اظهار داشت: افزایش مصرف داروهای OTC در کشور تحت‌تأثیر عوامل متعددی از جمله هزینه و زمان مراجعه به پزشک، توصیه‌های نادرست اطرافیان و همچنین تبلیغات غیرعلمی در فضای مجازی است. به‌ویژه صفحاتی که با اهداف مالی فعالیت می‌کنند، با ارائه اطلاعات غلط سلامت عمومی را تهدید می‌کنند.
وی گرایش به مصرف خودسرانه دارو را گاهی ناشی از باورهای اشتباه فرهنگی یا تقلید از آنچه در شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌شود، دانست و گفت: حتی داروهای OTC (بدون نیاز به نسخه) نیز می‌توانند عوارض جانبی ایجاد کرده یا با سایر داروها تداخل داشته باشند.
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف محصولات سلامت‌محور سازمان غذا و دارو با اشاره به حضور مسئول فنی در همه داروخانه‌های کشور، گفت: خوشبختانه داروسازان در داروخانه‌ها می‌توانند افراد را در انتخاب صحیح داروهای OTC یاری کنند. این داروها معمولاً دارای حاشیه بی‌ضرری بالا هستند و نیازی به آزمایش‌های پیش و پس از مصرف ندارند.
دکتر یوسفی در پایان تأکید کرد: هنگام مراجعه به داروخانه برای تهیه داروهای بدون نسخه، افراد باید اطلاعات مربوط به داروهای مصرفی دیگر خود را به داروساز اطلاع دهند. همچنین در صورت عدم بهبود علائم طی مدت کوتاه مصرف، حتماً باید پیگیری پزشکی انجام شود.

همچنین ببینید

لزوم تقویت نقش روابط عمومی در ایجاد اعتماد و امید اجتماعی/ تاکید بر تعامل شفاف و سریع با افکار عمومی

لزوم تقویت نقش روابط عمومی در ایجاد اعتماد و امید اجتماعی/ تاکید بر تعامل شفاف و سریع با افکار عمومی

رییس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به اهمیت جایگاه روابط عمومی، بر ضرورت حضور فعال، پاسخگویی شفاف و تعامل دوطرفه با مردم و رسانه‌ها تاکید کرد و گفت: روابط عمومی باید به‌عنوان سنگ‌بنای اعتمادسازی و ایجاد امید در جامعه، فرایندهای اطلاع‌رسانی را با دقت و سرعت بالا مدیریت کند تا بتواند نقش موثری در حل بحران‌ها و ارتقای سرمایه اجتماعی ایفا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × سه =