سه شنبه , اردیبهشت 9 1404
گسترش همکاریهای ایران و چین در حوزه‌های دارو، تجهیزات پزشکی، بهداشت و طب سنتی

گسترش همکاریهای ایران و چین در حوزه‌های دارو، تجهیزات پزشکی، بهداشت و طب سنتی

به گزارش وبدا، دکتر محمد رضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار با دکترهی چو، وزیر کمیسیون ملی سلامت جمهوری خلق چین درخصوص گسترش همکاری در حوزه سلامت به بحث و گفتگو پرداختند.

دکتر هی چو در این دیدار گفت: حضور و شرکت شما در هشتمین نشست اجلاس وزرای بهداشت سازمان همکاری شانگهای نشانگر حمایت کشور شما از چین بر ریاست وزرای بهداشت شانگهای است.

وی گفت: ایران در دوران کرونا و همراهی با کارشناسان آزمایشگاهی برای امنیت بهداشت در سطوح جهانی تلاش کرد.

دکتر هی چو گفت: کشور چین با سرمایه گذاری کم به دستاوردهای زیادی دست یافته است. در طی کرونا، علیرغم اینکه بعضی از افراد موضوع کرونا را سیاسی کرده و ادعا کردند که یک کشور باعث این ویروس شده، ما توانستیم واکسن کرونا را به میزان زیاد تولید کرده و در اختیار سایر کشورها قرار دادیم.

وی آمادگی کشور چین برای همکاری و کمک به حوزه سلامت ایران را اعلام کرد.

دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت کشورمان در این دیدار ابتدا از طرف چینی برای در اختیار گذاشتن واکسن سینوفارم و اعزام کارشناسان آزمایشگاهی قدردانی و ابراز امیدواری کرد: با نهایی شدن برنامه همکاری بیست و پنج ساله بین ایران و چین، همکاری های دو کشور در حوزه سلامت گسترش یابد. با توجه به توقف جمعیت در چین، این موضوع می تواند یک زمینه همکاری مناسب باشد.

وزیر بهداشت خواستار همکاری با چین در حوزه تامین مواد اولیه دارویی، داروهای گیاهی، هوشمند سازی بیمارستانها و سلامت الکترونیک و کنترل بیماری شد.

دکتر پیرصالحی، معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو نیز در این دیدار گفت: ما سالانه 70 میلیون دلار تبادلات مالی با کشور چین داریم و علاقمند هستیم مواد اولیه داروها را از کشور چین خریداری کرده و در تامین واکسن و انتقال دانش فنی همکاری کنیم.

همچنین دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تشکر از کشور چین برای تامین واکسن سینوفارم طی شیوع کرونا، گفت: بیش از 60 درصد از واکسن خود را از چین خریداری کردیم. کشورهای چین در شاخصهای سلامت به پیشرفت های خوبی دست یافته است.

دکتر رئیسی گفت: کرونا ثابت کرد که اگر بخواهیم از مردم خود حفاظت کنیم، باید همکاری بین المللی داشته باشیم.

در پایان این دیدار دکتر هی چو، وزیر کمیسیون ملی سلامت جمهوری خلق چین، ضمن ابراز تاسف از انفجار شدید در بندر عباس، آمادگی خود را جهت هر گونه کمک به طرف ایرانی اعلام کرد.

همچنین ببینید

مرهمی بر زخم بندر؛ مهمترین اقدامات حوزه سلامت پس از حادثه انفجار در بندرعباس

مرهمی بر زخم بندر؛ مهمترین اقدامات حوزه سلامت پس از حادثه انفجار در بندرعباس

صدای انفجار که در هوای ظهر شنبه پیچید، برای لحظه‌ای نفس بندرعباس را بند آورد. دود سیاه آسمان آبی خلیج فارس را پوشاند، اما قبل از آنکه ترس فرصت کند در دل‌ها جا بگیرد، اولین گروه‌های امدادی خود را به قلب حادثه رساندند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − چهار =