پنجشنبه , اردیبهشت 11 1404
سلامت باروری با طب ایرانی

سلامت باروری با طب ایرانی

به گزارش وبدا، دکتر سمیه ماهروزاده، پزشک و متخصص طب ایرانی درباره اهمیت سواد سلامت مادران و تأثیر آن بر جوانی جمعیت و تربیت نسل توانمند، اظهار داشت: امروزه تمایل زنان به ادامه تحصیل و اشتغال، موجب افزایش سن ازدواج و تأخیر در فرزندآوری شده است.

وی افزود: بعد از ازدواج نیز بسیاری از زنان به دلایل مختلف مانند پیگیری تحصیل یا مسائل اقتصادی، فرزندآوری را به تعویق میاندازند. این در حالی است که بهترین سن برای بارداری، زیر ۳۰ سال است و با افزایش سن، احتمال ناباروری و عوارض بارداری نیز بیشتر می شود.
دکتر ماهروزاده یادآور شد: اگر سن ازدواج به هر دلیلی بالا رفته، بهتر است اقدام برای بارداری به تأخیر نیفتد تا در صورت نیاز، روشهای کمک باروری بهموقع انجام شود و نتیجه بهتری داشته باشد.
این پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به نقش تغذیه والدین در سلامت جنین، گفت: رژیم غذایی پدر و مادر در سه ماه قبل از بارداری، تأثیر بسزایی در تشکیل نطفه سالم دارد. توصیه میکنیم در این دوره از مواد غذایی تازه، غیرفرآوری شده و سرشار از پروتئین، ویتامینها و آنتی اکسیدانها استفاده کنند و از مصرف غذاهای مانده یا حاوی مواد نگهدارنده خودداری نمایند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: نظم غذایی، کاهش مصرف قند و درمان مشکلات گوارشی یا اختلالات قاعدگی در زنان نیز از عوامل مؤثر در کاهش عوارض بارداری مانند ویار است.
دکتر ماهروزاده هشدار داد: برخی تصور میکنند داروهای گیاهی در بارداری بی ضررند، در حالی که بسیاری از آنها حتی در دوز کم نیز ممکن است خطرناک باشند و باید تنها تحت نظر پزشک مصرف شوند.
وی با تأکید بر اهمیت سبک زندگی سالم در دوران بارداری، گفت: خواب منظم، فعالیت بدنی متناسب و رعایت رژیم غذایی مناسب، نه تنها به سلامت مادر و جنین کمک میکند، بلکه زایمان راحتتر و دوران شیردهی بهتری را به همراه خواهد داشت.
این پزشک و متخصص طب ایرانی در پایان خاطرنشان کرد: آگاهی مادران از مراقبت‌های قبل، حین و پس از بارداری، نقش کلیدی در تولد نوزاد سالم، حفظ سلامت مادر و بازگشت سریعتر به زندگی عادی دارد. سواد سلامت مادران، پایه گذار جوانی جمعیت و پرورش نسلی توانمند است.
در طب ایرانی توصیه‌های سبک زندگی متناسب برای هریک از دوره‌های مختلف ارائه شده که نه تنها می‌تواند به حفظ سلامت مادر و باردار شدن او و بلکه به بهبود رشد جنین در بارداری و همچنین شیردهی کمک کند.

همچنین ببینید

موسیقی‌درمانی نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر دارد

موسیقی‌درمانی نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر دارد

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تغذیه و روحیه سالم شاه‌کلید پیشگیری بیماری آلزایمر به شمار می‌رود، تأکید کرد: داشتن ارتباطات اجتماعی، روحیه شکرگزاری، خواب و تغذیه مناسب، بهره‌مندی از نور خورشید، فعالیت جسمانی و ورزش منظم تأثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =