سه شنبه , اردیبهشت 9 1404
معضل کمبود روانشناس در شهرستان‌ها جدی است

معضل کمبود روانشناس در شهرستان‌ها جدی است

به گزارش خبرنگار مهر، علی فتحی آشتیانی رئیس نظام روانشناسی و مشاوره کشور در همایش ملی روز روانشناس و مشاور گفت: ما اگر به فکر مسئله روان‌شناختی نباشیم، در آینده با معضلات جدی تری روبه‌رو خواهیم شد و بیشتر بیماری‌ها ریشه در مشکلات روان شناختی است. اعتقاد ما بر این است، همانطور که پزشک خانواده در کشور وجود دارد روانشناس خانواده نیز داشته باشیم و از همان ابتدا مشکلاتی که برایش پیش می‌آید نیازمند استفاده و بهره‌گیری از این علم است.

وی افزود: به جز استان تهران، استان قم، استان رضوی و استان قزوین که علم روانشناسی مقداری بهتر است، بقیه استان‌ها روانشناس نداشته و ما باید به ازای هر ۱۰ نفر یک‌روانشناس داشته باشیم اما امروزه به ازای هر دو هزار نفر نیز یک‌روانشناس نداریم.

فتحی آشتیانی اذعان کرد: ما فارغ‌التحصیلان زیادی داریم که ناکارآمد است و این مشکل در سازمان آموزشی کشور است. یک تحقیق در مجله لنست آمده است که ۶۳ تا ۷۵ درصد بیماری‌های روان شناختی تا سن ۲۵ سالگی بروز پیدا کرده و اگر شناسایی نشوند باعث کاهش بهره‌وری در طول عمر، مختل کردن شکل‌گیری هویت، پیشرفت شغلی، استقلال مالی خواهد شد که این‌ها معضلاتی است که اگر به مشکلات روان‌شناختی گروه بخورد، به وجود می‌آید؛ همچنین ۴۵ درصد بیماری‌ها به دلیل مشکلات روان‌شناختی است که اگر جلوگیری نشود از آن مشکلات زیادی را در جامعه به وجود خواهد آورد.

همچنین ببینید

تحویل پانسمان‌های جدید برای هزار بیمار پروانه‌ای

تحویل پانسمان‌های جدید برای هزار بیمار پروانه‌ای

سهمیه دو ماهه پانسمان‌های تخصصی بیماران EB از سوی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران برای حمایت از یک هزار بیمار پروانه‌ای در سراسر کشور تأمین و تحویل داده شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 11 =