شنبه , فروردین 23 1404

یک آزمایش خون جدید برای تشخیص پارکینسون در مراحله اولیه

یک آزمایش خون جدید برای تشخیص پارکینسون در مراحله اولیه

آزمایش خون،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی
یک آزمایش خون جدید که مبتنی بر آران‌ای است، می‌تواند به تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون کمک کند.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، تشخیص بیماری‌های نورودژنراتیو این روزها در سطحی است که تشخیص سرطان در ۵۰ سال پیش بود. این بیماری‌ها زمانی شناسایی می‌شوند که بیشتر نورون‌های مربوطه از بین رفته‌اند و برای درمان خیلی دیر شده است.

 

یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران برای حل این مشکل، از یک آزمایش خون پیشگامانه رونمایی کرده‌اند که می‌تواند تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون را متحول کند و راه را برای مداخلات به موقع و بهبود نتایج هموار سازد.

 

این پژوهش که با همکاری دکتر «ایال سورک»(Eyal Soreq) پژوهشگر «دانشگاه ساری»(University of Surrey) و «کالج سلطنتی لندن»(Imperial College London) انجام شده است، روش جدیدی را برای تشخیص پارکینسون در مراحل اولیه آن از طریق تحلیل «قطعات آران‌ای حامل»(tRFs) معرفی می‌کند.

 

قطعات آران‌ای حامل که به طور سنتی در پژوهش‌های پارکینسون نادیده گرفته می‌شوند، مولکول‌های کوچک آران‌ای هستند که پتانسیل آشکارسازی تغییرات قابل توجه مرتبط با تخریب عصبی را در بدن دارند. پژوهشگران دو نشانگر زیستی کلیدی را موسوم به «RGTTCRA-tRFs» و «MT-tRFs» شناسایی کردند. آزمایش جدید با اندازه‌گیری نسبت بین این نشانگرهای زیستی می‌تواند با دقت فراتر از روش‌های تشخیصی بالینی موجود، بیماران پارکینسون را پیش از بروز علائم از افراد سالم تشخیص دهد.

 

پروفسور «هرمونا سورک»(Hermona Soreq) پژوهشگر ناظر بر این پروژه گفت: این کشف نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از بیماری پارکینسون است و یک آزمایش خون ساده و کم‌تهاجمی را برای تشخیص زودهنگام ارائه می‌دهد. ما با تمرکز بر قطعات آران‌ای حامل، روزنه جدیدی را به سوی تغییرات مولکولی که در مراحل اولیه بیماری رخ می‌دهند، باز کرده‌ایم.

 

این آزمایش از یک روش «qPCR» استفاده می‌کند که نسبت بین موتیف کوتاه تکرارشونده و یک توالی میتوکندریایی را در نمونه مورد بررسی قرار می‌دهد و آن را برای استفاده در طیف گسترده‌ای از محیط‌های مراقبت‌ بهداشتی، مقرون‌به‌صرفه و در دسترس می‌سازد. در بررسی‌هایی که شامل نمونه‌هایی از چندین گروه بین‌المللی مانند «طرح نشانگرهای پیشرفت پارکینسون» بود، این آزمایش به دقت تشخیصی ۰.۸۶ دست یافت که به طور قابل توجهی از نتیجه روش‌های بالینی سنتی بهتر است. علاوه بر این، بررسی‌ها نشان دادند که سطح RGTTCRA-tRF پس از تحریک عمیق مغز کاهش می‌یابد و قطعات آران‌ای را بیشتر به مکانیسم‌های بیماری و پاسخ‌های درمانی مرتبط می‌کند.

 

«نیمرود مادرر»(Nimrod Madrer) پژوهشگر ارشد این پروژه با تأکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام خاطرنشان کرد که بیماری پارکینسون اغلب فقط پس از بروز آسیب قابل توجه مغزی تشخیص داده می‌شود. وی افزود: این آزمایش می‌تواند عدم قطعیت را برای بیماران و پزشکان کاهش دهد و یک روش قابل اعتماد و سریع را برای شناسایی بیماری در مراحل اولیه آن ارائه کند.

 

این پژوهش نشان‌دهنده یک نقطه عطف مهم در مبارزه با بیماری پارکینسون است و امید جدیدی را به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان می‌دهد.

 

این پژوهش در مجله «Nature Aging» به چاپ رسید.

 

 

همچنین ببینید

اوج‌گیری آلرژی‌های تنفسی در فصل بهار

اوج‌گیری آلرژی‌های تنفسی در فصل بهار

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ​​​​​​​آسم آلرژیک به طور معمول در ابتدای فصل بهار بروز می‌کند و با پایان‌یافتن این فصل، به‌تدریج فروکش می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + چهارده =