به گزارش خبرنگار مهر، محسن خیرمند پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: برنامههای مشاورهای و مداخلات تخصصی در حوزه اجتماعی، نقش بسزایی در پیشگیری از فروپاشی خانوادهها داشته است.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در سال گذشته پیرامون وحدت رویه در تشکیل کمیتههای آسیبهای اجتماعی افزود: در تعامل با دفاتر مجموعه استانداری، ۱۲ حوزه آسیب اجتماعی شناسایی و برای هر یک کمیتهای تخصصی ایجاد شد.
خیرمند تصریح کرد: این کمیتهها مسئولیت برنامهریزی، آگاهسازی و توانمندسازی در این حوزهها را بر عهده دارند که در صورت عملکرد ضعیف دستگاهها، معاونان وزرا بهطور مستقیم وارد ارزیابی خواهند شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی ادامه داد: حوزههای سالمندی، کودکان طلاق و کار، تکدیگری، حاشیهنشینی، آسیبهای مربوط به دانشآموزان، مصرف مشروبات و مواد مخدر و همچنین مفاسد اخلاقی در فضای مجازی از جمله اولویتهای اصلی این کمیتهها است.
خیرمند ادامه داد: یکی از مهمترین حوزههای فعالیت این حوزه، مداخلات در پروندههای طلاق است و طبق قانون، ایجاد مراکز مشاوره در این خصوص الزامی بوده و اطلاعات مربوط به زوجین بهصورت محرمانه نزد ما باقی میماند.
وی افزود: در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ بیش از ۷۰ درصد زوجینی که برای طلاق توافقی مراجعه کرده بودند، در نهایت با تلاش مراکز مشاوره ما به سازش رسیدند و آمارها نشان میدهد که این سازشها تاکنون پایدار مانده است.
خیرمند گفت: همچنین میزان سازش پایدار در سال گذشته نسبت به سال پیش از آن، ۶ درصد افزایش داشته است.
تولید سریال «دایرههای قرمز» بر اساس پروندههای واقعی قضائی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: برای نخستینبار تفاهمنامهای سهجانبه میان دادگستری، صداوسیما و مرکز وکلای امور قضائی در راستای تولید فیلمهای آموزشی مبتنی بر پروندههای واقعی منعقد شد.
وی افزود: در این راستا، هفت قسمت از سریال “دایرههای قرمز” در سال گذشته با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال تولید شد که در ارزیابیهای ملی موفق به کسب رتبه یک شد.
خیرمند تصریح کرد: این سریال به زودی در شبکه استانی و یکی از شبکههای سراسری صداوسیما پخش خواهد شد و رونمایی رسمی آن با حضور مقامات کشوری در هفته آینده انجام میشود.
ساماندهی صنف ضایعات و کاهش ۴۰ درصدی سرقت خرد در حاشیه اراک
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با اشاره به کاهش سرقتهای خرد در این استان اظهار کرد: یکی از اقدامات مؤثر سال گذشته ساماندهی صنف خرید و فروش ضایعات بود که موجب کاهش ۴۰ درصدی سرقت خرد در مناطق حاشیهای اراک شد.
خیرمند افزود: شهرکهای ضایعاتی در ساوه، دلیجان و خمین راهاندازی شدهاند اما در اراک، علیرغم حجم بالای معاملات ضایعات، هنوز چنین مجموعهای فعال نیست.
وی تاکید کرد: طرح مطالعاتی این پروژه انجام شده و در صورت نهایی شدن واگذاری زمین، فاز نخست آن با وسعت ۳۱ هکتار طی سه ماه آینده در جاده فراهان آغاز خواهد شد.
افزایش تعداد دوربینهای کنترل سرعت محور اراک – سلفچگان به ۴ دوربین در سال جاری
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با اشاره به ایمنسازی جادهها اظهار کرد: در سال گذشته با ایجاد سرعتگیر در محورهای پرحادثه، آمار فوتیها به صفر رسیده است.
خیرمند گفت: امسال نیز برنامه نصب ۲۵ دوربین در جادههای استان در دستور کار است که تعداد دوربینها در محور اراک–سلفچگان از دو به چهار عدد افزایش مییابد.
وی افزود: علاوه بر این، در کمربندی شمالی و جنوبی اراک نیز اقدامات ایمنی انجام شده و دوربینها بهصورت رینگ کامل فعال میشوند.
پوشش ۲۴ ساعته یدککشها در محورهای استان مرکزی با همکاری کانون جهانگردی ایران
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: در موضوع تصادفات جادهای، از سال گذشته آئیننامهای به تصویب رسیده که براساس آن یک شرکت پشتیبان در هر استان انتخاب میشود و تمامی یدککشها باید با این شرکت قرارداد همکاری داشته باشند.
وی افزود: در استان مرکزی شرکت کانون جهانگردی ایران مسئولیت این امر را بر عهده گرفته و پوشش ۲۴ ساعته را فراهم کرده است.
خیرمند تصریح کرد: یدک کشهایی که خارج از این چارچوب فعالیت کنند، توسط پلیس شناسایی و برخورد میشوند.
کاهش چشمگیر تلفات جادهای اراک با نصب دوربینهای متوسطسنج و ایجاد سرعتگیرها
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: خوشبختانه شهرداریها با استفاده از مشاورههای تخصصی توانسته اند با هزینههای کمتر پروژههای ایمنی معابر را بهطور مؤثر اصلاح کنند.
وی افزود: همچنین با تکمیل کنارگذر از محور پلیسراه تا پتروشیمی، ورود کامیونها به داخل شهر محدود و از حجم ترافیک کاسته خواهد شد.
خیرمند تصریح کرد: در شازند، ساوه، خمین و محلات نیز برای نخستینبار دوربینهای هوشمند و چراغهای راهنمایی نصب میشود.
تشدید نظارت بر پتشاپها و لزوم ورود اتاق اصناف به ساماندهی مجوزهای آنها
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با تأکید بر ضرورت ساماندهی موضوع سگگردانی اظهار کرد: این مسئله نیازی به قانون جدید ندارد و ضابطان میتوانند در جرایم مشروط ورود کنند.
وی افزود: همچنین لازم است دستگاههای مرتبط، از جمله اتاق اصناف، نسبت به بررسی مجوزهای پتشاپها اقدام کنند زیرا در زمینه فرهنگسازی این موضوع کمکاریهای قابل توجهی مشاهده میشود.
خیرمند تصریح کرد: افزایش سرمایه اجتماعی از طریق تقویت فرهنگ مطالبهگری از جمله اهداف اصلی ما خواهد بود و مدیران باید پاسخگوی وعدههای خود باشند.
وی تاکید کرد: با مدیران دستگاههای اجرایی استان مرکزی در صورت بیتوجهی به تعهدات خود، برخوردهای قانونی صورت خواهد گرفت.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با اشاره به نقش سازمانهای مردمنهاد گفت: در سال گذشته برای نخستینبار هماهنگی بینبخشی میان سمنها ایجاد شد و این سازمانها در ۱۰ حوزه دستهبندی شدند.
خیرمند افزود: در برخی حوزهها، بهویژه سلامت و امور خیرین، نتایج بسیار مثبتی حاصل شده است.