قیام تاریخی و افتخاری که ۱۳۸۶ ساله شد

قیام تاریخی و افتخاری که ۱۳۸۶ ساله شد

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: در سالروز قیام تاریخی مردم سیستان در خون‌خواهی از امام حسین (ع) که در ۲۵ محرم سال ۶۱ هجری قمری شکل گرفت، امروز مصادف با ۲۵ محرم ۱۴۴۷ هجری قمری، مردم ولایتمدار سیستان با شکوهی خاص، آئین پاسداشت این حماسه عظیم را برگزار کردند؛ افتخاری که اکنون ۱۳۸۶ ساله شده و همچنان در دل و جان مردمان این دیار می‌تپد. این مراسم نه فقط یادآور یک حرکت تاریخی، بلکه نشانه‌ای از پیوند ناگسستنی فرهنگ و ایمان مردم سیستان با آرمان‌های عاشورا و امام حسین (ع) است.

قیام تاریخی و افتخاری که ۱۳۸۶ ساله شد

برنامه‌های این مراسم با حضور پرشور مردم، علما و مسئولان همراه بود. سخنرانی‌های روشنگرانه نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، امام جمعه زابل و رئیس اداره کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان، ابعاد تاریخی و معنوی قیام مردم سیستان و اهمیت انتقال آن به نسل‌های بعدی را برجسته ساخت.

از جلوه‌های خاص این آئین، اجرای گروه سرود نوجوانان با لهجه‌ی شیرین سیستانی بود که سرودی حماسی را همراه با نمایش به اجرا گذاشتند. همچنین حضور شاعران سیستانی که با شعرخوانی دل‌های حاضران را با رنگ و بوی حماسه عجین کردند، بر غنای فرهنگی این مراسم افزود.

قیام تاریخی و افتخاری که ۱۳۸۶ ساله شد

در بخش دیگری از برنامه، به رسم هرساله آئین عزاداری سنتی سیستانی با حضور جوانان و پیرغلامان و بزرگان طایفه به صورت کفن پوش و در دست داشتن شمشیر، یادآور شجاعت و جانبازی آن حماسه‌سازان تاریخ بود.

قیام تاریخی و افتخاری که ۱۳۸۶ ساله شد

در پایان، مجلس با برگزاری روضه و عزاداری بر سیدالشهدا (ع) حال و هوای معنوی خاصی یافت و بار دیگر نشان داد که عاشورا و قیام مردم سیستان، نه فقط خاطره‌ای در تاریخ، بلکه زنده‌ترین حقیقت جاری در زندگی این مردم است.

نسل جوان میراث دار افتخارات نیاکان سیستانی هستند

قیام تاریخی و افتخاری که ۱۳۸۶ ساله شد

نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان در مراسم بزرگداشت قیام مردم سیستان در شهر زابل گفت: زمانی که خلیفه اموی فرمان به لعن امیرالمومنین علی (ع) داد، مردم این منطقه نپذیرفتند، مقاومت کردند و هزینه دادند اما مرتکب چنین جرمی نشدند. ایشان افزود که پس از واقعه عاشورا نیز مردم سیستان با برکناری حاکم اموی، ارادت خود را به اباعبدالله الحسین (ع) نشان دادند.

آیت‌الله مصطفی محامی این پیشینه را نشانه بصیرت و ایمان راسخ مردم منطقه دانست و تأکید کرد: انتظار می‌رود نسل امروز نیز این ولایتمداری را ادامه داده و پرچم‌دار آن باشند.

لزوم هوشیاری در برابر جنگ ترکیبی دشمن

آیت الله محامی با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد تفرقه در بین مردم، اظهار داشت: امروز دشمن با شایعه‌پراکنی، اخبار راست و دروغ، بزرگنمایی ضعف‌ها و کوچک‌نمایی قوت‌ها، دنبال ایجاد ترس، یأس و ناامیدی در دل مردم است.

وی افزود: دشمن پس از آنکه از وحدت مردم ضربه خورده، به دنبال ایجاد دوقطبی با بهانه‌های قومی، مذهبی و سیاسی است و راه مقابله با آن، داشتن بصیرت، دشمن‌شناسی و حرکت همپای رهبری، نه جلوتر و نه عقب‌تر، است.

سیستان؛ تنگه احدی که باید حفظ شود

قیام تاریخی و افتخاری که ۱۳۸۶ ساله شد

نماینده ولی فقیه موقعیت سیستان را یک موقعیت استراتژیک توصیف کرد و با تشبیه آن به تنگه احد در صدر اسلام گفت: اگر اینجا از دست برود، خیلی از جاهای کشور از دست می‌رود. ماندن در شرایط سخت منطقه برای دفاع از میهن و نظام اسلامی یک مجاهدت که پایداری در آن ارزشمند است.

وی گفت: با توجه به خشکسالی گسترده در منطقه سیستان و کاهش شدید کشاورزی و دامداری در این منطقه، ظرفیت‌های دیگر، فراوانند؛ از استخرهای پرورش ماهی گرفته تا گلخانه‌ها و دامداری‌های سبک و قالی‌بافی.

نماینده ولی فقیه با انتقاد از فرهنگ سرمایه‌گذاری در منطقه تصریح کرد: عجیب اینجاست که سرمایه‌داران خود منطقه هم کمتر اینجا سرمایه‌گذاری می‌کنند و از آن طرف هم به سرمایه‌گذار بیرونی راه داده نمی‌شود و استقبال نمی‌کنند. این فرهنگ باید تغییر کند.

آیت الله محامی در پایان خواستار تدوین یک برنامه جامع و بسته برای پیشرفت منطقه سیستان شد تا از اقدامات سلیقه‌ای و هزینه‌های بدون خروجی جلوگیری شود و با همدلی و همکاری مردم و مسئولان، خدمات شایسته‌ای به منطقه ارائه شود.

همچنین ببینید

مساجد سنگر ایمان و فرهنگ در برابر جنگ ترکیبی دشمن است

مساجد سنگر ایمان و فرهنگ در برابر جنگ ترکیبی دشمن است

ساوه-نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت:مساجد سنگر ایمان و فرهنگ در برابر جنگ ترکیبی دشمن است و بهره گیری از این ظرفیت بالای فرهنگی ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =