به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر احمدی، ظهر سه شنبه در حاشیه جلسه مدیریت مشارکتی منابع آب شهرستان بم در جمع خبرنگاران گفت: اجرای طرح مدیریت مشارکتی منابع آبی در دو شهرستان بم و جیرفت میتواند مشکل کشاورزی سنتی و کمبود منابع مالی کشاورزان این مناطق را حل کند.
وی با اشاره به اهمیت مشارکت کشاورزان در مدیریت منابع آب، افزود: با تشکیل شرکتهای تعاونی و تشکلهای آببران متشکل از کشاورزان پیشکسوت و صاحب اراضی، میتوان حاکمیت انتقال و توزیع آب را به خود کشاورزان واگذار کرد.
وی تصریح کرد: شرکت آب منطقهای و جهاد کشاورزی در این طرح، نقش حمایتی و تسهیلگری ایفا میکنند و به کشاورزان در زمینههایی مانند آموزش مدیریت مشارکتی، معرفی سرمایهگذاران و علمیتر کردن فعالیتهای کشاورزی با بازدهی بالا، کمک خواهند کرد.
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقهای کرمان اظهار داشت: سرمایهگذاران با در اختیار گرفتن زمین کشاورزان به مدت یک سال (دوره اجرا) و سه تا چهار سال (دوره بهرهبرداری)، ضمن آموزش کشاورزان و خانوادههایشان، به افزایش بهرهوری، کاهش هدر رفت آب و ارتقای سطح درآمد در منطقه کمک میکنند.
احمدی، در پاسخ به پرسشی در خصوص ارزیابی عملکرد شرکتهای تعاونی گفت: طرحهای موفقی در این زمینه در آذربایجان شرقی به اجرا درآمده که با مدیریت مصرف آب، منجر به رونق کشاورزی و افزایش درآمد شده است.
وی افزود: در حال حاضر، استقبال مردمی در روستاهای مختلف برای تشکیل شرکتهای تعاونی و جذب سرمایهگذار رو به افزایش است.
احمدی، با تاکید بر مزایای مدیریت مشارکتی منابع آب، ابراز امیدواری کرد که این رویکرد بتواند زمینه را برای رشد و پویایی مناطق مختلف فراهم آورد.