میثم محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: لاله واژگون یک گیاه پیازی زیبا و افسانهای از خانواده گیاهی سوسنیان است.
وی ادامه داد: گیاهان پیازی در زمان گلدهی ذخیره مواد غذایی موجود در پیاز را صرف فرایند گلدهی میکنند که در این زمان گیاه در فقیرترین حالت ممکن از نظر ذخیره مواد غذایی است.
وی تصریح کرد: بنابراین باتوجه به این نکته و سایر ملاحظات اکولوژیکی و فیزیولوژیکی شانس موفقیت در جابهجایی لاله واژگون در زمان گلدهی کم است.
این استاد دانشگاه ایلام عنوان کرد؛: حتی اگر جابجایی آن موفقیت آمیز باشد، به خوبی شرایط محیطی داخل خانه و گلدان را تحمل نمیکند.
وی اضافه کرد: همچنین به دلیل کوتاه بودن طول عمر گلهای این گیاه، نگهداری آن به عنوان یک گیاه گلدهنده گلدانی یا باغچهای منطقی به نظر نمیرسد. در این شرایط برداشت پیازهای این گیاه تنها باعث تخریب طبیعت و آسیب به ذخیره گاه ژنتیکی این گونه ارزشمند زینتی میشود.
وی بیان کرد: با این حال متأسفانه امسال هم شاهد برداشت بی رویه این گیاه از رویشگاه طبیعی آن به منظور فروش یا کاشت در منزل هستیم که زنگ خطر انقراض این گیاه را بیش از پیش به صدا درآورده است. اگرچه گونه زرد رنگ آن را تقریباً منقرض کردهایم.
این استاد دانشگاه ایلام اظهار کرد: رفت و آمد زیاد و بدون کنترل در محل رویشگاه طبیعی آن نیز باعث پاکوب کردن خاک میشود که آسیب بزرگ دیگری برای گسترش و تکثیر این گیاه در رویشگاه طبیعی آن است.
وی گفت: بنابراین اگر درست درک کنیم، این گیاه تنها در دل طبیعت زیباست، بیایید این زیبایی را از طبیعت نگیریم.
وی ادامه داد: آموزش، فرهنگ سازی و حفاظت فیزیکی از این گونه ارزشمند زینتی وظیفه همه دوست داران طبیعت است.