به گزارش خبرنگار مهر، حسین ذوالفقاری عصر چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم که در استانداری قم برگزار شد، اظهار کرد: طبق گزارش سازمان ملل، ایران با اقدامات کارشناسانه و پیشگیرانه، یکی از کشورهای پیشگام در مبارزه با مواد مخدر در جهان است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بیان کرد: پس از اتمام جنگ تحمیلی، حضرت امام خمینی (ره) مبارزه با مواد مخدر را یکی از موضوعات اساسی کشور معرفی کردند و رهبر معظم انقلاب نیز در سالهای اخیر مدیریت شخصی جلسات اجرایی مرتبط با آسیبهای اجتماعی را بر عهده داشتهاند.
ذوالفقاری با بیان اینکه مسائل اجتماعی محصول عوامل گوناگون هستند، ابراز کرد: بیتوجهی به این آسیبها میتواند مشکلات جدیدتری ایجاد کند ضمن اینکه فرد معتاد فقط به خود آسیب نمیرساند بلکه اثرات منفی گستردهای در جامعه بهجا میگذارد.
وی همچنین با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ جمعآوری معتادان متجاهر باعث کاهش محسوس سرقتها شد، تصریح کرد: کنترل این آسیبها، علاوه بر تأمین امنیت، آرامش خانوارها را نیز تضمین میکند و امروز نباید به دستاوردهای گذشته اکتفا کرد، بلکه باید تقویت و گسترش چندبرابری اقدامات در این زمینه مطابق تأکیدات رهبر انقلاب حاصل شود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به تجربیات جهانی و گزارش سازمان ملل عنوان کرد: ایران از نظر رویکردهای علمی و عملیاتی در مقابله با مواد مخدر پیشرو است و دستاوردهای سایر کشورها در این حوزه، در مقایسه با ایران قابل توجه نیست.
ذوالفقاری همچنین بر توسعه کمپهای ترک اعتیاد تحت عنوان دهکده امید و زندگی تأکید کرد و گفت: باید چرخه معیوب بازگشت اعتیاد متوقف شود ضمن اینکه هزینههای بالای جمعآوری معتادان، از بازگشت بسیاری از آنها به جامعه تا حدی بالا است.
وی از برنامهریزی برای سرمایهگذاری پایدار خبر داد و هدف را ایجاد بستری عنوان کرد که حتی پس از حل مشکل معتادان متجاهر، بتوان از این امکانات در حوزههای دیگر بهره گرفت.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور همچنین بر ضرورت اشتغالزایی برای افراد بهبودیافته تأکید کرد و گفت: بعد از سمزدایی، درمان و کسب مهارتهای لازم، این افراد باید وارد مسیر تازهای از زندگی شوند.
ذوالفقاری خواستار ایجاد زمینههای تفریح، ورزش و کار در مراکز ترک اعتیاد شد تا افراد بهبودیافته در آرامش و بدون اجبار بتوانند روند جدید زندگی خود را آغاز کنند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ضمن اشاره به فناوری نانو در تولید داروهای مؤثر برای درمان اعتیاد، آن را یک تحول مهم دانست و خواستار همکاری نزدیک دانشگاه علوم پزشکی برای ارائه دادههای دقیق به ستاد مبارزه با مواد مخدر شد.
وی تأمین نیازهای دارویی درمان معتادان را یکی از اولویتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر معرفی کرده و افزود: وزارت بهداشت باید تدابیری علمی و هوشمندانه برای این حوزه اتخاذ کند.