به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله مصطفی محامی، پیش از ظهر امروز دوشنبه، در دیدار سرپرست و جمعی از معاونین و کارکنان اداره کل آب و فاضلاب استان، با تبریک سال نو و عید سعید فطر، با اشاره به مشکلات حوزه آب در سیستان و بلوچستان، گفت: از بدو ورودم به استان در جایگاه نمایندگی ولیفقیه، سوالاتی در خصوص برخی پروژهها و اقدامات در حوزه آب داشتم که نه تنها پاسخی به آنها داده نشد، بلکه ابهامات نیز برطرف نشد و گزارشهایی که ارائه شده، مطابق با واقع نیست.
وی با اشاره به طرح ۴۶ هزار هکتاری در منطقه سیستان اظهار کرد: بنده در همان روزهای ابتدایی عنوان کردم که اگر افغانستانیها آب را قطع کنند چه میشود؟، اما مسئولان گفتند ما معاهده بینالمللی داریم و چنین چیزی امکان پذیر نیست، البته بعدها مشخص شد افغانستان هیپ زمانی حقابه را نداده و اگر آبی به سوی منطقه سیستان آمده همان سر ریز سدها بوده است.
محامی ادامه داد: بنده گفتم که در این حوزه تخصصی ندارم، اما کشورها برای کاهش وابستگی خود به دیگران سرمایهگذاری میکنند، نه اینکه سرمایهگذاری کنند تا کاملاً وابسته شوند و متأسفانه همان پیشبینیها محقق شد.
نماینده ولیفقیه در استان ادامه داد: در زمان گذشته نیز مسئولان متولی همواره از طراحی و اجرای پروژههای مختلف سخن میگفتند اما گفتم که مردم نگاهشان به افراد نیست، بلکه سیستم و نظام را میبینند و سوال دارند که چرا این طرحها هنوز اجرایی نشده؟ و چرا آنقدر دیر به فکر شدهاید؟ و در نهایت برخی مسئولان خود اذعان میکردند که خشکسالی را باور نکردهاند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بحث شیرین کردن آب دریای عمان مطرح است اما بر اساس گزارشهای ارائه شده از ناحیه دستگاههای متولی، میزان بارندگیهای سالیانه در استان چند برابر آبی است که از افغانستان میآمد اما متأسفانه این آب هدر میرود و آبهای سطحی و زیرسطحی ما به سمت پاکستان شیب دارد و آنها هم به معاهده عمل نمیکنند و چاههایی احداث و از این آب استفاده میکنند و در همین حال کشاورز ما نیازمند آب هست و ما به علت ایجاد مشکلات زیست محیطی اجازه نمیدهیم از آن استفاده کند.
محامی با انتقاد از عملکرد در برخی پروژهها گفت: در سفرهای مختلف شهرستانی که حضور پیدا کردیم مردم گلایه داشتند که سد احداث شده اما صنایع مایین دستی برای آن در نظر گرفته نشده و این عامل سبب تبخیر آب میشود و حال سوال اینجاست که با چه منطقی سدها را بدون صنایع پایین دشتی ساختهاند تا تبدیل به تشتک بخار شود؟.
وی تأکید کرد: مسئولان در گذشته زمانی را برای اتمام برخی پروژهها اعلام میکردند اما با گذشت یکسال از زمان اعلامی هم پروژه به اتمام نمیرسید و همه اینها موجب شده تا مردم به مسئولان بیاعتماد شوند.
نماینده ولیفقیه در پایان گفت: مردم عادی هم وقتی سوال میکنند، انتظار پاسخ علمی دارند و نباید در پاسخ به آنها طفره برویم و آن را به تعویق بیندازیم، امیدواریم با حضور شما و سایر مدیران، پاسخهای صریح و راهحلهای کارشناسی ارائه شود و شاهد بهبود وضعیت آب و فاضلاب استان باشیم و انتظار داریم از این پس پاسخها روشن، علمی و اقناعکننده باشد و با کار و تلاش واقعی، نو شدن را در عمل و نتیجه کار حس کنیم.