دوشنبه , فروردین 18 1404
سرمایه‌گذاری برای تولید؛ پیشران اقتصاد کشور

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ پیشران اقتصاد کشور

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: همه‌ساله هم‌زمان با آغاز سال جدید رهبر معظم انقلاب اقدام به نام‌گذاری آن سال به یک شعار می‌کنند تا مبنا و نقشه راهی برای مسئولین و مردم باشد.

طی چند سال اخیر مقام معظم رهبری در نام‌گذاری‌ها از کلیدواژه‌هایی همچون اقتصاد، تولید و اشتغال استفاده کرده‌اند که نشان‌دهنده دغدغه رهبر معظم انقلاب در این زمینه است.

در دقایق ابتدایی سال ۱۴۰۴ نیز مقام معظم رهبری در پیام نوروزی خود امسال را سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامیدند که این نقشه راه جدیدی برای مسئولین و سرمایه‌گذاران در توجه به ۲ مسئله مهم سرمایه‌گذاری و تولید در شرایط امروز کشور است.

قطعاً مسئولان به‌ویژه مجلس شورای اسلامی، دولت و قوه قضائیه هرکدام به‌گونه‌ای در شرایط امروز وظیفه سنگینی بر عهده‌دارند و باید با هم‌افزایی، وحدت و انسجام شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» را به‌صورت عملی پیاده کنند تا تأثیر اجرایی شدن این شعار در سفره مردم قابل‌لمس باشد.

قوای سه‌گانه باید راهبرد جامع در زمینه سرمایه‌گذاری برای تولید تعریف کنند

علی آذری، نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به نام‌گذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید»، اظهار کرد: هرسال نام‌گذاری‌ها توسط مقام معظم رهبری نباید با عنوان شعار یاد شود بلکه این نام‌گذاری به‌نوعی راهنمای مسیر یک‌ساله و دستوری جدی است که نیازمند تغییر رویکرد در نحوه بیان و عمل است.

نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه موضوع اهمیت تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال سال‌هاست مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار دارد گفت: سرمایه‌گذاری برای تولید به معنای پیشران اقتصاد کشور است که می‌تواند منجر به کنترل تورم، اشتغال‌زایی، بهبود معیشت و رفاه اجتماعی شود.

وی اضافه کرد: باید از تبدیل دستورات سال به شعارهایی که فقط به دیوار ادارات چسبیده می‌شود پرهیز کنیم، از عمل‌گرایی غافل نشویم و به‌جای نصب بنرها و پرچم‌ها خود را به میدان عمل برسانیم و از سرمایه‌گذاری حمایت کنیم تا موتور پیشران اقتصاد کشور به حرکت درآید.

آذری بابیان اینکه قوای سه‌گانه باید یک خط‌مشی و راهبرد جامع در زمینه سرمایه‌گذاری برای تولید تعریف کنند، تصریح کرد: مجلس نیز با توجه به وظیفه قانون‌گذاری باید قوانین مخل که امنیت سرمایه‌گذاری را به خطر می‌اندازد شناسایی و رفع کند تا محیط کسب‌وکار برای عموم آسان‌تر شود.

نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش فناوری‌های نوین در تحول اقتصاد جهانی، گفت: جهان امروز در سیطره فناوری است و ما نیز باید از ظرفیت‌های هوش مصنوعی و فناوری‌های دیجیتال برای حمایت از تولید استفاده کنیم و مجلس باید در این حوزه نیز قانون‌گذاری کند تا بتوانیم از این فرصت‌ها بهره‌برداری کنیم.

دولت باید چابکی خود را افزایش دهد تا مانع سرمایه‌گذاری در تولید نشود

وی با بررسی موانع سرمایه‌گذاری در حوزه تولید و لزوم افزایش چابکی دولت، تأکید کرد: تمام اجراییات و خروجی سرمایه‌گذاری به دولت برمی‌گردد و مشکلات موجود در حوزه دولت مانع از تحقق این اهداف شده است.

آذری تصریح کرد: بخش عمده‌ای از این موانع ناشی از عدم چابکی دولت و سنگینی بدنه آن است، حدود ۱۰ میلیون از جمعیت ۹۰ میلیونی کشور کارمند فعال و بازنشسته هستند و این باعث می‌شود که بسیاری به دنبال ورود به‌نظام اداری بوده، درحالی‌که باید توجه بیشتری به حوزه تولید داشته باشند.

نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت نمی‌تواند با این بدنه سنگین خدمات مؤثری ارائه دهد و باید تصدی‌گری خود را کاهش دهد و از ظرفیت شرکت‌های دولتی بهره‌برداری کند.

وی بابیان اینکه سلسله‌مراتب اداری و سنگینی دولت‌ها به‌هیچ‌وجه خدمات مناسبی برای تشویق سرمایه‌گذاری ارائه نمی‌دهد، گفت: رئیس‌جمهور باید مشاغل دولتی را ارزیابی کند و اقدامات مؤثری برای تسهیل سرمایه‌گذاری انجام دهد.

آذری ادامه داد: باید سرمایه‌هایی که در دولت به‌نوعی پرت شده‌اند را شناسایی کرده و به سمت سرمایه‌گذاری برای تولید هدایت کنیم.

نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بانک‌ها باید موظف شوند تا به‌جای تمرکز بر سود شخصی، منابع مالی خود را به سمت حمایت از تولید خرد و کلان هدایت کنند، این اقدامات می‌تواند زمینه‌ساز رشد و توسعه اقتصادی کشور باشد.

لزوم هماهنگی و حذف قوانین ضدونقیض برای حمایت از تولید

وی با اشاره به وجود قوانین ضدونقیض که مانع تولید و سرمایه‌گذاری شده‌اند، گفت: این مشکلات ناشی از مقررات متعارض بوده که دست‌اندازهای سنگینی برای تولید ایجاد کرده است.

آذری تأکید کرد: لوایح و طرح‌های ضدونقیض موجود در حوزه تولید جمع‌آوری شوند تا دولت بتواند با یک برنامه‌ریزی مناسب، در تأمین مالی و ثبات نرخ ارز برای تولید اقدام کند.

نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی قوه قضائیه را یکی از قوای تأثیرگذار در زمینه سرمایه‌گذاری و با شأن حاکمیت شرعی قلمداد کرد و افزود: ریاست قوه قضائیه در سند تحول قضائی دستورات ویژه‌ای برای حمایت از سرمایه‌گذاری در تولید صادر کرده است که باید به میدان عمل‌آورده شود، تشویق قضات به حمایت از تولید و شجاعت در این زمینه می‌تواند یکی از راهکارهای اساسی باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در حوزه زندان و مددجویان، گفت: ما می‌توانیم این ظرفیت‌ها را به سمت سرمایه‌گذاری در بحث تولید هدایت کنیم همچنین می‌توان از مسئولیت اجتماعی سرمایه‌گذاران برای کاهش جرایم و افزایش رفاه اجتماعی استفاده کرد.

آذری ادامه داد: رؤسای سه قوه باید با شجاعت در راستای دستورات حمایتی مقام معظم رهبری از تولید و اشتغال، اقدام کنند، تدوین یک آئین دادرسی ویژه برای رسیدگی به سرمایه‌گذاری در تولید می‌تواند ظرفیت‌های کامل را مورداستفاده قرار دهد.

همچنین ببینید

اقامه نماز در ۱۲۰۰ مدرسه استان سمنان

اقامه نماز در ۱۲۰۰ مدرسه استان سمنان

سمنان - رئیس ستاد اقامه نماز استان سمنان از برنامه ریزی برای اقامه نماز جماعت در یک هزار و ۲۰۰ مدرسه استان خبر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 5 =