شنبه , فروردین 16 1404
تقارن رمضان و نوروز؛ فرصتی برای احیای آیین‌های سنتی در گلستان

تقارن رمضان و نوروز؛ فرصتی برای احیای آیین‌های سنتی در گلستان

به گزارش خبرنگار مهر، حمید عمرانی ظهر سه شنبه در نشستی با عنوان رمضان در شهر تاریخی استرآباد با تبریک پیشاپیش نوروز ۱۴۰۴ و آرزوی قبولی طاعات و عبادات، به اهمیت این تقارن پرداخت.

وی با اشاره به جایگاه تاریخی استرآباد (گرگان امروزی) گفت: استرآباد یکی از شهرهای تاریخی ایران است که ثبت آن در سال ۱۳۱۰ نشان‌دهنده قدمت و اهمیت آن در میان شهرهای باستانی کشور است. این شهر که به دارالمؤمنین معروف بوده، از گذشته تاکنون میزبان آئین‌های مذهبی و سنتی بسیاری بوده است.

رمضان و نوروز؛ بهار دل‌ها و بهار طبیعت

عمرانی با اشاره به هم‌زمانی ماه رمضان و نوروز در سال ۱۴۰۴، این اتفاق را فرصتی برای پیوند معنویت و سنت‌های فرهنگی دانست و افزود: این تقارن فرصتی است تا مردم استان گلستان و کشور از برکات معنوی رمضان بهره‌مند شوند و هم‌زمان با استقبال از بهار طبیعت، به پالایش روح و تقویت پیوندهای اجتماعی بپردازند. ماه رمضان همواره فرصتی برای نزدیکی به خداوند و بازنگری در سبک زندگی بوده و حالا که این ماه با بهار همراه شده، می‌توان از آن به عنوان بهاری برای دل‌ها و تحول درونی بهره برد.

ضرورت حفظ و احیای سنت‌های رمضان و نوروز

وی با تأکید بر اهمیت حفظ آئین‌های کهن، از تلاش‌های اداره میراث فرهنگی برای ثبت و معرفی این آئین‌ها در سطح ملی و بین‌المللی خبر داد و گفت: یکی از وظایف اصلی ما حفظ و انتقال سنت‌های در حال فراموشی به نسل‌های آینده است. نشست‌هایی مانند این، نمایشگاه‌های فرهنگی و ثبت آثار در فهرست ملی و جهانی، راهکارهایی برای حفظ داشته‌های فرهنگی ما هستند.

عمرانی با اشاره به ثبت جهانی سفره‌های افطاری ایران، عراق و ترکیه و همچنین نوروز در فهرست جهانی، افزود: نوروز در ۱۳ کشور جهان برگزار می‌شود و این نشان از قدمت و ارزش این جشن باستانی دارد. همچنین سفره‌های افطاری به عنوان یکی از مهم‌ترین جلوه‌های فرهنگ رمضان در کشورهای مختلف، به ثبت جهانی رسیده است. این میراث فرهنگی باید به خوبی به نسل‌های آینده منتقل شود تا بتوانیم ارتباط خود را با ریشه‌های تاریخی و هویت ملی حفظ کنیم.

در پایان معاون میراث فرهنگی گلستان ابراز امیدواری کرد و گفت: با برگزاری چنین نشست‌هایی و معرفی آئین‌های رمضان و نوروز، بتوان فرهنگ و سنت‌های بومی را زنده نگه داشت و آن‌ها را به‌عنوان بخشی از میراث ارزشمند ایرانی به آیندگان منتقل کرد.

همچنین ببینید

بارش شدید تگرگ در شهر ایلام

بارش شدید تگرگ در شهر ایلام

ایلام - فیلمی از بارش شدید تگرگ در شهر ایلام طی شامگاه شنبه مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =