اصفهان - روانشناس کودک بیمارستان کارگرنژاد کاشان،بر لزوم توجه به سلامت روانی کودکان و سالمندان تأکید کرد و گفت: مواظبت از این دو گروه آسیب‌پذیر جامعه در شرایط بحرانی اهمیت بالایی دارد.

اهمیت مراقبت از کودکان و سالمندان در شرایط بحرانی

سمیه چراغی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص مراقبت از کودکان اظهار کرد: کودکان باید در شرایط ناپایدار، احساس امنیت کنند. وجود یک برنامه روزانه مشخص که شامل خواب، غذا و بازی باشد، به آن‌ها حس پیش‌بینی‌پذیری و آرامش می‌دهد. همچنین، ابراز احساسات و اجازه به کودکان برای بیان ترس‌ها و ناراحتی‌هایشان از طریق ابزارهایی نظیر بازی‌درمانی و نقاشی، بسیار مؤثر است.

وی همچنین، به نیازهای جسمی و تغذیه‌ای کودکان اشاره کرد و افزود: تغذیه کافی و نظارت بر بهداشت فردی از جمله موارد ضروری است. در شرایط بحرانی، آغوش گرم و حمایت عاطفی از سوی والدین می‌تواند به کاهش اضطراب کودکان کمک کند.

چراغی در ادامه، به نیازهای سالمندان در شرایط بحرانی پرداخت و گفت: احساس تعلق و ارزشمندی برای سالمندان بسیار مهم است. گفت‌وگو و هم‌صحبتی با آن‌ها می‌تواند به کاهش تنهایی و افسردگی کمک کند.

وی تأکید کرد: در شرایط بحران، سالمندان ممکن است دچار گیجی یا حمله اضطرابی شوند، لذا حفظ آرامش و همراهی با آن‌ها اهمیت زیادی دارد. همچنین، تأمین داروهای ضروری و انتقال آن‌ها به محیط‌های امن از جمله اقدامات مهم است.

این روانشناس کودک به اقدامات مشترک برای مراقبت از کودکان و سالمندان اشاره کرد و گفت: احترام به کرامت انسانی و شنیدن فعال از جمله اصول اساسی در مراقبت روانی از این دو گروه آسیب پذیر است. حمایت اجتماعی از اطرافیان، خانواده و مراکز حمایتی نیز نقش بسزایی در این زمینه دارد.

همچنین ببینید

چگونه با فرزندانمان درباره جنگ صحبت کنیم؟

چگونه با فرزندانمان درباره جنگ صحبت کنیم؟

در جنگ‌ها، آسیب‌پذیرترین قشر کودکان هستند که ممکن است درک کاملی از وضعیت نداشته باشند و والدین وظیفه سنگین محافظت از سلامت روان آنان را برعهده دارند تا به سلامت از این بحران عبور کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =