دوشنبه , فروردین 18 1404
اجرای موفقیت‌آمیز طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴

اجرای موفقیت‌آمیز طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد:

اجرای موفقیت‌آمیز طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور از اعلام رضایتمندی این سازمان در خصوص نتیجه طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ماه رمضان و نوروز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر «سید سعید حسینی»، معاون بهداشتی و پیشگیری این سازمان، از اجرای موفق طرح تشدید کنترل و نظارت‌های بهداشتی این سازمان در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این طرح از تاریخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ با هدف تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی و صیانت از بهداشت عمومی کشور اجرا شد.

حسینی با اعلام اینکه بر اساس آمار ارائه‌شده، طی این مدت ۸۱۴ هزار و ۵۱۱ رأس دام سبک و ۱۱۰ هزار رأس دام سنگین شامل گاو و گوسفند تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور کشتار گردید که بیش از ۴۰ هزار تُن گوشت قرمز از آن‌ها استحصال شده است، گفت: در همین بازه زمانی، ۲۲۱ تُن لاشه ضبطی در کشتارگاه‌های دام به دلیل بیماری کشف و ضبط شد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور افزود: در خصوص طیور نیز با توجه به افزایش مصرف مرغ در تعطیلات نوروز، نظارت بر زنجیره تولید و کشتار به‌شدت افزایش یافته و در نتیجه، ۱۳۲ میلیون قطعه مرغ گوشتی کشتار شد که منجر به تولید ۲۵۹ هزار تُن گوشت مرغ تحت نظارت سازمان دامپزشکی گردید. در این فرآیند، حدود ۱۵۰۰ تُن لاشه به دلیل مسائل بهداشتی ضبط گردید.

وی اظهار کرد: در سطح مراکز تولید، قطعه‌بندی، سردخانه‌ها و عرضه مستقیم به مردم، ۲۰۳ هزار و ۱۰۰ مورد بازدید صورت گرفت که منجر به شناسایی ۱۹ هزار مورد غیربهداشتی شد. در این مراکز مجموعاً ۳۱۷ تُن فرآورده غیر قابل مصرف ضبط شد که حدود ۹۰ درصد آن معدوم گردید و مابقی با تبدیل به فرآورده‌های صنعتی، تحت شرایط خاص حرارتی قابلیت مصرف یافت.

حسینی با بیان اینکه در راستای افزایش دقت نظارت‌ها، سازمان دامپزشکی تنها به بررسی ظاهری بسنده نکرده و در مجموع ۸۰۴ مورد نمونه‌برداری از موارد مشکوک به آزمایشگاه‌ها ارجاع شد، گفت: طبق نتایج آزمایشگاهی، مواردی که سودجویی و سوءاستفاده از مردم در آن‌ها محرز شد، به مراجع قضایی معرفی شدند. در این چارچوب، ۹۴۰ پرونده تخلف به مراجع قضایی ارجاع شد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور همچنین اعلام کرد: در اجرای این طرح، بیش از ۳ هزار نفر از همکاران سازمان دامپزشکی کشور در قالب ۱۴۰۰ اکیپ ثابت و سیار به‌صورت شبانه‌روزی فعال بودند و سامانه ۱۵۱۲ نیز به‌صورت ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارش‌های مردمی درباره تخلفات احتمالی بوده است.

دکتر حسینی با تأکید بر اهمیت همکاری دستگاه‌های مختلف در این طرح ملی، از مشارکت دانشگاه‌های علوم پزشکی، وزارت صمت، سازمان تعزیرات حکومتی، مراجع قضایی و نیروی انتظامی در اجرای موفق این طرح قدردانی کرد.

همچنین ببینید

تلفات ۵ راس بره در ساری؛ مورد جدیدی از تب برفکی مشاهده نشد

تلفات ۵ راس بره در ساری؛ مورد جدیدی از تب برفکی مشاهده نشد

ساری- مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به تلف شدن پنج راس بره در کلیجانرستاق ساری گفت: مورد مشکوک یا جدیدی از بیماری تب برفکی در استان گزارش نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 2 =