یکشنبه , فروردین 17 1404
تحولی نوین در نظارت دامپزشکی و بهداشت عمومی استان کرمانشاه

تحولی نوین در نظارت دامپزشکی و بهداشت عمومی استان کرمانشاه

رامین سمیعیان، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی کرمانشاه، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سامانه هوشمند تأمین گوشت قرمز در کرمانشاه هم‌اکنون در کشتارگاه‌های صنعتی دام اجرایی شده و جلساتی نیز در جهاد کشاورزی استان جهت پیاده‌سازی سامانه هوشمند توزیع در کشتارگاه‌های صنعتی طیور نیز برگزار و جهاد کشاورزی استان پیگیر عملیاتی نمودن آن است.

وی با اشاره به نقش این سامانه در بهبود نظارت‌های دامپزشکی و برنامه‌ریزی در حوزه جهاد کشاورزی افزود: این سیستم علاوه بر ارتقای شفافیت در زنجیره تأمین و توزیع گوشت قرمز، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تری را برای ستاد تنظیم بازار فراهم کرده اما از منظر دامپزشکی نیز، این سامانه کمک بسزایی در کنترل بهداشت و سلامت فرآورده‌های دامی توسط دامپزشکی داشته است.

نظارت دقیق دامپزشکی بر سلامت دام و لاشه‌ها

سمیعیان در تشریح جزئیات عملکرد این سامانه گفت: با استقرار این سیستم، هیچ لاشه‌ای بدون تأیید دامپزشک اجازه ورود به سردخانه و خروج از کشتارگاه را نخواهد داشت. دامپزشکان مستقر در کشتارگاه‌ها به کارتابل ویژه‌ای در این سامانه دسترسی دارند که به اداره کل دامپزشکی استان نیز متصل است. به این ترتیب، پیش از هر اقدامی در خط کشتار، همکاران ما باید سلامت دام را در سامانه تأیید کنند. همچنین، تا زمانی که دامپزشک تأیید نهایی را ثبت نکند، سایر فرآیندها مانند انتقال لاشه به باسکول، سردخانه و در نهایت خروج از کشتارگاه امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی افزود: با توجه به سازوکارهای تعریف‌شده، تمامی اطلاعات مربوط به تولید گوشت قرمز در سامانه ثبت شده و کشتار و توزیع دام در کشتارگاه خارج از این چرخه امکان‌پذیر نیست به‌این‌ترتیب، کلیه مراحل از ورود دام تا خروج لاشه به‌صورت شفاف و مستند ثبت می‌شود.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی کرمانشاه با اشاره به قابلیت‌های سامانه در زمینه پایش ورودی‌های کشتارگاه خاطرنشان کرد: پیش از این، آمار دام‌های ورودی به‌صورت کلی ثبت می‌شد، اما با این سامانه، اطلاعات به‌صورت تفکیک‌شده و دقیق در اختیار ما قرار می‌گیرد. اکنون تأمین کننده دام، وزن دام، بازدهی لاشه و نوع دام‌های ذبح‌شده به‌صورت آنلاین و با جزئیات کامل برای دستگاه‌های مربوطه و عوامل تولید و توزیع قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: دامی که وارد کشتارگاه می‌شود کدگذاری شده و در سامانه ثبت می‌شوند.در پروسه کشتار از همان کد برای تمای آلایشات استفاده شده که این موضوع مانع از جابه‌جایی لاشه‌ها و آلایشات شده و موجب می‌شود که هر لاشه با آلایشات مربوط به خود مشخص و تفکیک شود. همچنین، سلامت لاشه تنها پس از تأیید دامپزشک در سامانه تأیید شده و امکان ورود آن به سردخانه برای نگهداری ۲۴ ساعته و سپس توزیع آن در بازار فراهم خواهد شد.

سمیعیان با اشاره به تأثیر این سامانه در کاهش تخلفات در حوزه توزیع گوشت تصریح کرد: این سیستم امکان رصد و نظارت بر مراکز عرضه را نیز فراهم می‌نماید. هر یک از همکاران دامپزشکی می‌توانند با دسترسی تعریف‌شده، اطلاعات مربوط به هر لاشه را بررسی کنند؛ از جمله اینکه لاشه مربوط به کدام واحد عرضه است، تاریخ کشتار و تاریخ عرضه آنچه زمانی بوده است. علاوه بر این، با نصب پلمب‌ها و امکان استعلام کدهای اختصاصی به‌صورت برخط، می‌توان تخلفاتی همچون جابه‌جایی لیبل‌ها و تغییر مشخصات لاشه را متوجه و از سواستفاده متخلفین در این حوزه جلوگیری کرد.

وی در پایان تأکید کرد: استقرار سامانه‌های هوشمند در کشتارگاه‌ها ضمن ایجاد شفافیت در تأمین و توزیع گوشت می‌تواند امکان نظارت بهتر دامپزشکی بر مسائل بهداشتی و سازمان جهاد کشاورزی بر روند توزیع را فراهم نماید. این امر، علاوه بر افزایش کیفیت نظارت بر بهداشت و سلامت گوشت تولیدی، اعتماد عمومی به فرآورده‌های تحت نظارت دامپزشکی را نیز بهبود خواهد بخشید.

همچنین ببینید

تلفات ۵ راس بره در ساری؛ مورد جدیدی از تب برفکی مشاهده نشد

تلفات ۵ راس بره در ساری؛ مورد جدیدی از تب برفکی مشاهده نشد

ساری- مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به تلف شدن پنج راس بره در کلیجانرستاق ساری گفت: مورد مشکوک یا جدیدی از بیماری تب برفکی در استان گزارش نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 4 =