آغاز صدور گواهی الکترونیک انحصار وراثت در خراسان جنوبی

آغاز صدور گواهی الکترونیک انحصار وراثت در خراسان جنوبی

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی آبادی‌زاده پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به توسعه خدمات الکترونیک در سازمان ثبت‌احوال کشور اظهارکرد: با همکاری قوه قضاییه و بهره‌گیری از داده‌های پایگاه‌های اطلاعاتی ثبت‌احوال، فرآیندهای هویتی و خانواری به صورت هوشمند و الکترونیکی در حال انجام است.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از گام‌های مهم در این مسیر، ایجاد پایگاه مردمی خانوار است که پیش‌تر برای اصلاح ساختار خانوار، مردم ناگزیر به مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ بودند، اما اکنون امکان ثبت درخواست‌ها به صورت کاملاً الکترونیک و رایگان فراهم شده است.

امیرآبادی‌زاده با اشاره به اجرای پایلوت این طرح در استان خراسان جنوبی طی سه ماه گذشته گفت: اکنون این طرح در هفت استان کشور به صورت آزمایشی در حال اجراست و امکان ثبت درخواست‌های اصلاح و تغییر خانوارها بدون نیاز به مراجعه حضوری فراهم شده است.

وی افزود: تغییرات همچون ازدواج، طلاق، ولادت و وفات به صورت برخط در سامانه خانوار ثبت می‌شود و دیگر نیازی به مراجعه مردم به ادارات ثبت‌احوال یا دفاتر خدمات قضایی نیست. سامانه به صورت هوشمند تغییرات را اعمال می‌کند و خانوار جدید تشکیل یا به‌روزرسانی می‌شود.

صدور گواهی الکترونیک انحصار وراثت بدون مراجعه حضوری

مدیرکل ثبت‌احوال خراسان جنوبی با اشاره به آغاز صدور گواهی الکترونیک انحصار وراثت توسط ثبت احوال اظهار کرد: این اقدام پیش از این توسط دادگستری و قوه قضائیه انجام می‌شد.

امیرآبادی زاده بیان کرد: این فرآیند در دو مرحله انجام می‌شود و برای متوفیانی که از تاریخ ۳ مرداد ۱۴۰۴ به بعد وفاتشان ثبت شده است، صدور گواهی به‌صورت خودکار و بدون نیاز به درخواست متقاضی انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: برای متوفیانی که تاریخ وفات آن‌ها قبل از ۳ مرداد ۱۴۰۴ بوده، متقاضیان باید به سامانه «سهیم» (سامانه هویت یکپارچه ایرانیان) مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی یادآور شد: پس از ثبت، ظرف حداکثر ۲۰ روز، گواهی الکترونیکی توسط سازمان صادر و از طریق سامانه «سهیم» قابل مشاهده و دریافت خواهد بود.

آبادی‌زاده تأکید کرد: مراجعه به دفاتر خدمات قضایی یا ادارات ثبت‌احوال دیگر ضرورتی ندارد و فرآیند کاملاً الکترونیکی و هوشمند انجام می‌شود.

اتصال بین‌دستگاهی برای کاهش زمان صدور

وی با اشاره به تعامل بین‌سازمانی در این طرح گفت: برای کاهش زمان بررسی و صدور گواهی، سامانه به صورت مستقیم با سازمان‌های مختلف از جمله قوه قضاییه، سازمان ثبت اسناد، پزشکی قانونی و وزارت بهداشت ارتباط دارد. این اتصالات کمک خواهد کرد که استعلام‌ها ظرف کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده شود.

مدیرکل ثبت‌احوال خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: همچنین امکان اعتراض به گواهی صادر شده نیز در سامانه صحیح فراهم است و متقاضیان می‌توانند ظرف ۱۰ روز از تاریخ صدور، اعتراض خود را همراه با مستندات ثبت کنند.

توصیه به شهروندان

آبادی‌زاده در پایان از تمامی شهروندان خواست تا برای بهره‌برداری از خدمات الکترونیک، در سامانه سهیم ثبت‌نام کنند و همچنین در سامانه صحیح، نسبت به به‌روزرسانی آدرس و شماره همراه خود اقدام نمایند.

وی اطمینان داد: بسترهای طراحی‌شده کاملاً ایمن هستند و شهروندان هیچ نگرانی بابت حفظ حریم خصوصی و اطلاعات هویتی خود نداشته باشند.

همچنین ببینید

احیای دریاچه ارومیه ضرورتی انکار ناپذیر؛ طرحهای دو دهه گذشته جواب نداد

احیای دریاچه ارومیه ضرورتی انکار ناپذیر؛ طرحهای دو دهه گذشته جواب نداد

تبریز- با توجه به شرایط موجود انجام اقدامات فوری برای احیای دریاچه ارومیه یک ضرورت انکارناپذیر بوده و این درحالی است که طرح های اجرا شده دو دهه گذشته تاکنون در عمل جواب نداده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + دوازده =