
طرح پژوهشی ” شناسایی مولکولی و تحلیل ژنتیکی انگل کریپتوسپوریدیوم در کودکان مبتلا به گاستروانتریت حاد ” در زمره مطالعات قابل استفاده در حیطه آگاهی بخشی بیماری های مشترک بین انسان و دام (زئونوزها) قرار گرفت.
دکتر بیبی راضیه حسینیفراش، عضو هیئت علمی گروه انگلشناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مجری این طرح پژوهشی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در راستای ارتقای دانش در زمینه بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان (زئونوزها)، طرح پژوهشی ” شناسایی مولکولی و تحلیل ژنتیکی انگل کریپتوسپوریدیوم در کودکان مبتلا به گاستروانتریت حاد ” اجرایی شد و نتایج این تحقیق نشان داد که گونه Cryptosporidium parvum این مطالعه بهعنوان یکی از مهمترین عوامل زئونوزی در بروز عفونتهای گوارشی کودکان نقش چشمگیری دارد.
وی ادامه داد: این یافتهها گواهی بر اهمیت نقش انتقال غیرمستقیم عوامل بیماریزا از محیط و حیوانات به انسان در مناطق شهری است و اجرای این مطالعه، ضرورت استفاده از روشهای دقیق مولکولی برای شناسایی منشأ بیماری، پایش مداوم منابع احتمالی آلودگی و برنامهریزی برای پیشگیری و کنترل بیماریهای زئونوزی را بیش از پیش برجسته میکند.
گفتنی است؛ این طرح تحقیقاتی با شماره 970502 در زمره طرح های قابل استفاده در حیطه آگاهی بخشی بیماری های مشترک بین انسان و دام (زئونوزها) است.