توصیه‌هایی برای پیشگیری از گرمازدگی و کمک به رفع تشنگی در مراسم پیاده‌روی اربعین

توصیه‌هایی برای پیشگیری از گرمازدگی و کمک به رفع تشنگی در مراسم پیاده‌روی اربعین

 
 
 

دکتر یحیی میرزاده توجه به برخی نکات برای حفظ سلامت و جلوگیری از گرمازدگی زائران را مهم و ضروری دانست و بیان کرد: تا جای ممکن بین ساعت ۱۱صبح تا ۱۵ عصر که گرما به اوج خود می‌رسد پیاده‌روی نکنند و در این ساعات بیشتر به استراحت مشغول باشند و از غروب تا پاسی از شب به پیاده‌روی ادامه دهند. لباس‌های خنک و نخی بپوشند و از کلاه و عینک در طول مسیر حرکت استفاده کنند.

وی با بیان اینکه نوشیدنی‌های گازدار و کافئین‌دار بدن را کم آب و خشک می‌کند، افزود: تا حد امکان از مصرف این نوشیدنی‌ها خوداری نموده و شربت‌های سنتی همچون سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی و آب لیمو را جایگزین کنید.

رییس مرکز بهداشت استان گفت: به جای استفاده از شیرینی، غذاهای شور، کنسروها، غذاهای سرخ کرده و ادویه‌ها که باعث تشدید تشنگی می‌شود، به مصرف میوه‌ها اهتمام داشته باشید و از غذاهایی با طبع گرم پرهیز نمایید. از آشامیدن آب یخ یا حتی بسیار خنک پرهیز نموده و آب ولرم و مطابق دمای بدنتان را جایگزین کنید.

دکتر یحیی میرزاده اظهارکرد: زائران اربعین در کمک به افرادی که دچار گرمازدگی می‌شوند باید این اقداماتی شامل: انتقال فرد گرمازده به سایه و یک مکان خنک، خواباندن فرد گرمازده و بلند کردن پا‌های او به آرامی، درآوردن لباس‌های تنگ و سنگین، تحت نظر داشتن فرد گرمازده، عدم استفاده از آسپرین، خنک کردن فرد با پاشیدن آب سرد و آب زدن، نوشاندن آب خنک یا نوشیدنی بدون کافئین به فرد گرمازده در صورت هوشیار، انجام دهند.

وی تاکید کرد: درصورت بدترشدن فرد به نیروهای امدادی خبر دهید.

همچنین ببینید

حماسه آرامش در دل بحران

حماسه آرامش در دل بحران

در طی دفاع دوازده روز کشور در مقابل حملات ناجوانمردانه و وحشیانه دشمن صهیونیستی، اعضای کادر بهداشت درمان و سلامت ایران و تک‌تک نفرات تیم ملی سلامت بر سر قول و قرار خود با مردم ایران ایستادند و به انجام وظیفه در سنگرهای سلامت پرداختند. احساس مسئولیت، همراهی، همدلی و ایثار اعضای تیم سلامت هزاران قصه و روایت در خود دارد. دراین‌میان برخی افراد با شجاعت، مدیریت، خلاقیت، نوع دوستی یا همدلی خود داستان‌هایی متفاوت و تاثیرگذار را رقم زدند که باید ماندگار شوند. مجموعه گفتگوهای «تاریخ شفاهی سلامت در دفاع ملی» تلاشی است برای روایت قطره‌ای از دریای بی‌پایان حماسه‌های خلق شده در طی این دوازده روز توسط اعضای رده‌های مختلف و رسته های شغلی متفاوت در ساختار نظام سلامت ایران.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =