نیازی به فراخوان نبود، حضور خودجوش و همدلی پرستاران در جنگ 12 روزه غرورآفرین بود

نیازی به فراخوان نبود، حضور خودجوش و همدلی پرستاران در جنگ 12 روزه غرورآفرین بود

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری کرمانشاه گفت: در جنگ 12 روز هیچ فراخوانی برای حضور پرستاران ندادیم اما همه نیروها به صورت داوطلب و خودش بیش از شیفت کاری در بیمارستان ماندند، این مهمترین اتفاق جنگ بود که واقعا باعث حس غرور می شد.

سجاد محمدی در گفتگو با خبرنگار روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: مهمترین اتفاق در جریان جنگ ۱۲ روزه همدلی و ایثار پرستاران بود که باعث حس غرور ‌می‌شد که چنین همکارانی داریم. پرستاران بدون هیچ چشمداشتی در این دوره حضور داشتند و همدلی که بین کادر درمان از پزشک تا پرستار و کمک پرستار و … شاهد بودیم، مثال زدنی بود.

وی گفت: بیشتر بیمارانی که در دوران جنگ ۱۲ روزه داشتیم بیماران ترومایی بودند. بر همین اساس در بیمارستان طالقانی که مرکز ترومای استان کرمانشاه است، ۱۲۰ تخت اضافه بر ۲۰۰ تخت این بیمارستان برای مجروحان احتمالی اضافه کردیم.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری کرمانشاه افزود: با هماهنگی که نظام پرستاری کرمانشاه با دفتر مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی انجام داد، نیروهای آنکال نیز برای پوشش این تخت‌ها فراخوان شدند. هنوز هم این تخت‌ها آماده است و در صورت بحران احتمالی قابلیت استفاده از آنها را داریم.

محمدی ادامه داد: پرستاران در بحرانی که به‌وجود آمد پای کار بودند و به بهترین شکل ممکن آن را مدیریت کردند. برای مثال در یک روز بیش از ۹۰ بیمار در اورژانس بیمارستان طالقانی داشتیم. حتی از دیگر بیمارستان‌ها هم درخواست کمک نکردیم و با همکاری و کمک دیگر همکاران و پرستاران بیمارستان طالقانی که در بخش اداری، آموزش، زخم و … بودند بحرانی که در اورژانس به علت تعداد زیاد بیماران بود در کوتاه‌ترین زمان ممکن پشت سر گذاشتیم.

وی اضافه کرد: درباره پرستاران اورژانس هم به هیچکدام نگفتیم بمانند یا بروند، اما همه پرستاران به‌صورت خودجوش حضور داشتند، حتی شخصا به پرستاران در اورژانس گفتم نیازی نیست همه باشید، بروید که اگر نیاز شد بگوییم بیایید، اما در شیفت‌هایی که شلوغ بود تا چند ساعت بعد از شیفت همه در بیمارستان بودند.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری کرمانشاه بیان کرد: برای مثال پرستاران عصر کار چند ساعت قبل از شروع شیفت در بیمارستان حضور داشتند. ما هیچ کسی را در بیمارستان فراخوان نکردیم اما حتی پرستاران دیگر قسمت‌های بیمارستان چه سرپرستار و چه پرستار به‌صورت داوطلب در اورژانس خدمت ارائه می‌کردند و همه به‌صورت خودجوش حضور داشتند.

محمدی گفت: پرستاران بیمارستان‌های دیگر و حتی بازنشستگان هم تماس می‌گرفتند و اعلام آمادگی کردند که در صورت نیاز به بیمارستان کمک کنند. نیازی به فراخوان در زمان بحران نداشتیم و پرستاران مانند رزمنده در همه لحظه‌ها حضور داشتند و اصلا نیازی به پیج کد بحران و چنین مواردی نداشتیم.

وی اضافه کرد: متاسفانه بیمارستان فارابی در جریان حمله رژیم صهیونیستی به‌صورت مستقیم مورد حمله قرار گرفت و تعدادی از کادر درمان هم در جریان این حمله مجروح شدند. مجروحان هم به بیمارستان طالقانی منتقل شدند. بعضی از بخش‌های بیمارستان فارابی به‌سرعت و ظرف یک یا دو روز مجدد به روال عادی برگشت، اما بخش آی‌سی‌یو این بیمارستان به‌دلیل آسیب زیاد عملیاتی نشد. بر اساس برآوردها ظاهرا این بخش به‌میزان حدود ۸۰ میلیارد تومان آسیب دیده است.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری کرمانشاه ادامه داد: متاسفانه در نیروهای فوریت‌های هم شاهد مصدومیت حین انتقال مجروحان بودیم. بیمارستان امام رضای کرمانشاه هم آسیب دید اما خوشبختانه در آنجا مجروح نداشتیم.

محمدی افزود: مهمترین بخش در جریان این جنگ ۱۲ روزه همدلی و ایثار پرستاران بود که باعث حس غرور ‌می‌شد که چنین همکارانی داریم. پرستاران بدون هیچ چشمداشتی در این دوره حضور داشتند و همدلی که بین کادر درمان از پزشک تا پرستار و کمک پرستار و … مثال زدنی بود.

همچنین ببینید

خانه‌‌اش آسیب دید اما در بیمارستان ماند تا به مجروحان برسد

خانه‌‌اش آسیب دید اما در بیمارستان ماند تا به مجروحان برسد

الهه کلهر پرستار فداکاری است که در حمله ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی در شهر ری منزل مسکونی او در حالی که فرزندانش در خانه بودند، آسیب دید اما خدمت رسانی به مجروحان را در بیمارستان ترک نکرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × سه =