به گزارش خبرنگار مهر، داریوش خزایی، بعد از ظهر سه شنبه، در جمع خبرنگاران، از برگزاری نخستین همایش بزرگ شبیهخوانی دشت ورامین با حضور پنج گروه شناختهشده تعزیه از نقاط مختلف شهرستان، از ۶ تا ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴ خبرداد.
وی در ادامه اظهار داشت: این برنامه فرهنگی و آئینی با هدف پاسداشت هنر تعزیه و ارتقای جایگاه این هنر فاخر در منطقه، توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ورامین و با همکاری انجمن تعزیه شهرستان در فضایی معنوی و فرهنگی برگزار گردید.
خزایی ضمن اشاره به اهمیت این همایش مذهبی گفت: با دعوت از پنج گروه برجسته تعزیه شهرستان، مجالس تعزیه در پنج منطقه مختلف شهرستان ورامین اجرا شد که مورد استقبال گرم مردم، علاقهمندان هنر آئینی و مسئولان محلی قرار گرفت.
وی افزود: این همایش در راستای احیای سنتهای نمایشی مذهبی و تقویت فرهنگ عاشورایی برگزار شد و فرصتی مناسب برای نمایش شکوه تعزیهخوانی و انتقال مفاهیم ایثار، وفاداری و مقاومت از طریق هنر بود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی ورامین خاطرنشان کرد: در این همایش، پنج گروه مطرح تعزیه شامل گروه بابالواحج (ع) به سرپرستی محمدرضا حسینآبادی، گروه سیدالشهدا (ع) به سرپرستی علی نبی، گروه حضرت علیاصغر (ع) به سرپرستی محمود حیدری، گروه مکتبالقرآن به سرپرستی بهمن سلگی و گروه حضرت علیاکبر (ع) به سرپرستی مرادعلی زینلی با اجرای مجالس تعزیه محور بر روایات عاشورایی و حماسهسازی یاران امام حسین (ع) به نمایش هنر عزاداری سنتی پرداختند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ورامین تعداد مجالس تعزیه اجرا شده در این همایش را ۱۵ مجلس در ۵ منطقه شهرستان اعلام کرد و افزود: مکانهای برگزاری این مجالس شامل امامزاده طاهر و مطهر (ع) در منطقه خیرآباد، کهنه گل، شهرک مدرس، قشلاق امرآباد و حسینیه ده شریفا بود که هر روز از ساعت ۱۷ تا ۱۹:۳۰ برنامه اجرا میشد.
وی در پایان تأکید کرد: این همایش گامی مؤثر در زنده نگه داشتن میراث آئینی و ارتقای جایگاه هنرهای سنتی در ورامین به شمار میآید.