آذربایجان شرقی پیشگام تحول در ترویج کشاورزی با ۹ راهبرد استراتژیک

آذربایجان شرقی پیشگام تحول در ترویج کشاورزی با ۹ راهبرد استراتژیک

به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام شفیعی روز چهارشنبه در جلسه بررسی برنامه عملیاتی طرح تحولی ترویج کشاورزی استان با تسلیت ایام محرم و شهادت هموطنان، فرماندهان و دانشمندان هسته‌ای گفت: برای تنظیم بازار و فعالیت‌هایی که انجام شد باید از همه همکاران و مدیران تشکر و قدردانی کنم. کاری که در حوزه امنیت غذایی در سطح استان و کشور انجام شد، کار بزرگی بود و خوشبختانه با اقداماتی که انجام شد، مشکلی در زمینه تأمین کالاهای اساسی رخ نداد.

وی افزود: اولویت اول بعد از امنیت دفاعی و نظامی، امنیت غذایی است که خوشبختانه در این مدت به خوبی مدیریت شد، باید از همه دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف تشکر و قدردانی کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: تفویض اختیاری که هیئت دولت به استانداران انجام داده بود نقش پر رنگی در مدیریت بازار و کالاهای اساسی در این مدت داشت.

شفیعی با اشاره به اهمیت ترویج در حوزه کشاورزی گفت: ریشه همه اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در حوزه ترویج است. طرح تحولی ترویج در بخش کشاورزی استان آذربایجان شرقی با این هدف تدوین شد که نقاط ضعف، نقاط قوت، تهدیدها و فرصت‌های بخش کشاورزی استان شناسایی شد. در این حوزه ۹ راهبرد بر مبنای اسناد بالادستی از قبیل برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت و برنامه وزیر جهاد کشاورزی و با توجه به تکالیفی که در این حوزه برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است، تدوین و طراحی شد.

وی ادامه داد: لازمه انجام این تکالیف که در اسناد بالادستی برای بخش کشاورزی تعریف شده است، افزایش بهره وری است و لازمه افزایش بهره وری، اقدامات ترویجی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: توسعه محصولات صادرات محور در بخش کشاورزی یکی از بخش‌های این برنامه است که فعالیت‌های ترویجی توجه ویژه ای به این مسئله خواهد داشت.

شفیعی افزود: در برخی محصولات فاصله میزان تولید در واحد سطح بین تولیدکننده شاخص و سایر تولیدکنندگان زیاد است. باید از توانمندی‌های این تولیدکنندگان شاخص برای آموزش سایر تولیدکنندگان استفاده کنیم تا بتوانیم افزایش تولید را در سطح‌گسترده ای رقم بزنیم.

شفیعی ادامه داد: برنامه تحولی ترویج با ۹ راهبرد استراتژیک مصوب شد اما برای تدوین و بازبینی استانداردهای آموزشی نیز باید برنامه جداگانه ای تدوین شود.

وی بیان کرد: شبکه‌سازی ترویج و نهادسازی، ترویج تکثرگرا، استفاده ازظرفیت تشکل‌ها و تعاونی‌های تولید راهبرد دیگری است که در برنامه تحولی ترویج مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

شفیعی گفت: استفاده از توان بخش غیردولتی نیز در این برنامه قرار گرفته است. کشاورزی قراردادی و گسترش همکاری با بخشهای غیردولتی در این حوزه مورد توجه قرار گرفته است. البته واحدهای تخصصی نیز باید در این زمینه پشتیبانی لازم را از نظام نوین ترویج داشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تدوین نظامنامه استفاده از بهره برداران توانمند و شاخص راهبرد دیگری در این زمینه است که باید سازماندهی و برنامه ریزی برای آن انجام شده و از ظرفیت آنها استفاده شود.

شفیعی اضافه کرد: انعقاد تفاهم‌نامه ها با بخش‌ها و ارگان‌های مختلف از تعاونی‌ها، سازمان‌ها و.. باید با برنامه ریزی انجام شده و سازماندهی شود تا مشخص شود هر کدام چه کمکی می‌توانند در حوزه افزایش بهره وری داشته باشند.

وی ادامه داد: افزایش آموزش ضمن خدمت و تهیه بانک اطلاعاتی مربیان در این زمینه راهبرد دیگری است تا در بخش‌های مختلف مربی تربیت شود و آموزش گسترش پیدا کند. مخاطب شناسی نیز اهمیت زیادی دارید چرا که طیف متنوعی از مخاطبان در بخش کشاورزی وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در پایان صحبت‌های خود گفت: نباید در اجرای نظام نوین ترویج فقط در حوزه برگزاری دوره‌های آموزشی متمرکز شد بلکه باید برای هر ۹ بخش استراتژی‌های تعریف شده در برنامه تحولی ترویج کشاورزی برنامه ریزی و آن را وارد بخش عملیاتی کرد.

همچنین ببینید

عدم شناخت از جایگاه ولایت دشمن را به گستاخی واداشت

عدم شناخت از جایگاه ولایت دشمن را به گستاخی واداشت

اردبیل- رئیس حوزه علمیه خواهران استان اردبیل گفت: دشمنان شناختی از جایگاه والای ولایت فقیه در حکومت اسلامی نداشتند و بر همین اساس دست به گستاخی بزرگ زدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − یازده =