سه شنبه , اردیبهشت 23 1404
المان نمادین «دله» در عسلویه نصب شد

المان نمادین «دله» در عسلویه نصب شد

رحیم جمالی در گفتگو با خبرنگار مهر از نصب المان شهری «دله» در میدان انقلاب این شهر خبر داد و گفت: این اثر، نمادی از فرهنگ کهن مردم جنوب و جلوه‌ای از روحیه مهمان‌نوازی مردمان عسلویه است که با هدف تقویت هویت بومی و احیای سنت‌های اصیل طراحی و اجرا شده است.

دله (Dallah) ظرفی سنتی برای تهیه و سرو قهوه است که ریشه آن به واژه «دالوا» در زبان مردم شام بازمی‌گردد؛ به معنای سطلی برای کشیدن آب. این ظرف ابتدا در دمشق ساخته شد و به مرور زمان با تغییراتی زبانی، به نام امروزی‌اش یعنی دله شناخته شد.

جمالی با اشاره به مشخصات فنی پروژه افزود: این المان شهری با ارتفاع ۱۲ متر در مرکز میدانی به قطر ۴۰ متر نصب شده و به‌دنبال بازسازی و تعریض میدان انقلاب و خیابان ساحلی، در یکی از پرترددترین و نمادین‌ترین نقاط شهر جانمایی شده است.

شهردار عسلویه تأکید کرد: هدف از اجرای این طرح، تقویت حس تعلق اجتماعی، بازآفرینی هویت تاریخی و ایجاد جاذبه‌های بصری در فضای شهری است. المان «دله» نه‌تنها نمایانگر سنت نوشیدن قهوه در فرهنگ جنوب است، بلکه پیام‌آور مهمان‌نوازی، صمیمیت و تعامل فرهنگی مردمان این خطه است

همچنین ببینید

غدیر مکتبی فکری و اجتماعی برای انسجام مسلمانان

غدیر مکتبی فکری و اجتماعی برای انسجام مسلمانان

اصفهان-واقعه غدیر خم، نه تنها به عنوان یک جشن مذهبی، بلکه به عنوان مکتبی فکری و اجتماعی، انسجام مسلمانان را حول محور ولایت تقویت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =