پنجشنبه , اردیبهشت 11 1404
نخستین «بانک شیر مادر» شمال کشور در بابل افتتاح شد

نخستین «بانک شیر مادر» شمال کشور در بابل افتتاح شد

 

به گزارش وبدا، دکتر حسین قربانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی در آیین افتتاح این بانک شیر مادر در بیمارستان آیت الله روحانی(ره) بابل اظهار کرد: راه اندازی این بانک شیر برای نوزادان نارس یک ضرورت مهم بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: استفاده از شیر مادر بهترین تجویز برای نوزادان است که برای سیستم ایمنی و مغز و اعصاب آنها بسیار مفید است.

وی با بیان این که تا کنون در ۱۵ استان کشور این بانک شیر مادر مورد بهره برداری قرار گرفت، اظهار کرد: بعد از پیگیری های چند ساله در نهایت این مهم در بابل با همت خیرین محقق شد.

وی گفت: مادرانی که شیر اضافی دارند می توانند با تقدیم شیر خود به این مرکز در نجات کودکان نارس سهیم باشند.

دکتر قربانی با بیان این مطلب که برای نخستین بار مادری که قصد اهدای شیر خود را دارد به بیمارستان آیت الله روحانی بابل مراجعه و بعد از انجام آزمایش و تائید سلامت شیر آن دریافت می شود، تصریح کرد: در مراحل بعدی که سلامت مادر تایید شد ظرف های مخصوص در اختیار آنها قرار می گیرد و شیر اهدایی را به این مرکز تحویل می دهند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: شیرهای دریافتی در دستگاه های مخصوص به صورت کامل بهداشتی نگهداری و به تغذیه نوزادان بستری اضافه می شود.

وی ادامه داد: از بنیاد نیکوکاری سلامت شهرستان بابل کمال تشکر را داریم که با پیگیری های مجدانه در راستای پروژه های منحصر به فرد حوزه سلامت بابل همیشه یار و یاور دانشگاه علوم پزشکی بابل هستند.

همت و حمایت نیکوکاران

دکتر اکبر زاده‌پاشا معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: با پیشرفت‌های علمی، دیگر اهمیت تغذیه با شیر مادر بر کسی پوشیده نیست. سازمان جهانی بهداشت و صندوق بین‌المللی حمایت از کودکان (یونیسف) درراستای ترویج تغذیه با شیر مادر در سراسر جهان گام‌های مؤثری برداشتند و دولت‌ها موظف‌اند در راستای این امر مهم که یکی از ارکان سلامت کودکان است موانع موجود را به حداقل برسانند.

دکتر اباذر اکبر زاده‌پاشا معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به برداشتن گام‌های مؤثر در ترویج تغذیه با شیر مادر در سراسر جهان، بیان داشت: از سال 2006 تغذیه انحصاری با شیر مادر در دستور کار WHO قرار گرفت که ابتدا 4 ماه نخست و سپس از سال 2012 به مدت 6 ماه نخست فقط شیر مادر و ادامه تغذیه تا 2 سالگی توصیه گردید.

وی گفت: تشویق مادران به شیردهی و تکریم مادران شیرده با توجه به فرهنگ هر منطقه و تسهیل چالش‌ها برای مادران شاغل و تصویب قوانین مانند مرخصی‌های زایمان و امثال آن اقداماتی است که صورت می‌گیرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: به دلیل فواید بسیار زیاد و منحصربه‌فرد شیر مادر به‌خصوص وجود ترکیبات خاص که برای نوزادان نارس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، امروزه توصیه می‌شود برای این نوزادان درصورتی‌که شیر مادر خودشان به هر دلیلی موجود نباشد از شیر اهدایی مادران دیگر استفاده شود.

وی در این راستا اظهار داشت: در بسیاری از کشورهای جهان بانک‌های شیر راه‌اندازی شدند تا با جمع‌آوری و آماده‌سازی صحیح این شیرها بتوان در راستای سلامت این نوزادان گام برداشت.

دکتر اباذر اکبرزاده پاشا گفت: بانک شیر مادر بیمارستان آیت اله روحانی(ره) دانشگاه علوم پزشکی بابل به‌عنوان اولین بانک شیر مادر شمال کشور باهمت والای خانواده زنده‌یاد مرحوم نوشیروانی و به یادبود خانم ربابه طاهری همسر مرحوم سید حسین فلاح نوشیروانی با پیگیری های بنیاد نیکوکاری سلامت بابل تجهیز گردید . ضمن تشکر از ایشان و همه خیرین دخیل در این امر مهم ، از آقای فرزین امینی که هزینه بازسازی این مکان را بر عهده گرفتند نیز صمیمانه سپاسگزاریم.غیر از تعمیرات و باز سازی حدودا دو میلیارد تومان از طرف خیرین، برای تجهیزات این بخش هزینه شده‌است.

آغاز به کار پانزدهمین بانک شیر کشور در بابل

متخصص کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل از راه‌اندازی پانزدهمین بانک شیر کشور و نخستین بانک شیر در شمال کشور در بیمارستان آیت‌الله روحانی(ره)بابل باهمت والای خانواده زنده‌یاد مرحوم نوشیروانی و به یادبود خانم ربابه طاهری همسر مرحوم سید حسین فلاح نوشیروانی با پیگیری‌های بنیاد نیکوکاری سلامت خبر داد.

دکتر اکبریان گفت: شیر مادر به دلیل وجود مواد ایمنی‌بخش فراوان به‌خصوص در آغوز که مانند اولین و اکسید برای نوزاد عمل می‌کند سبب می‌شود تا مشکلات حاد مثل اسهال و عفونت‌های گوارشی و تنفسی، عفونت گوش میانی و سیدی سی باکتریال یا همان عفونت خونی منتشر به‌طور چشمگیری در مقایسه با شیر خشک خواران کمتر رخ دهد.

دکتر سیده زهرا اکبریان، متخصص کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: بررسی‌های علمی طولانی‌مدت نیز نشان داده که دیابت، چاقی و اضافه‌وزن، اسم و آلرژی، بیماری‌های التهابی روده و لوکسی‌های دوره کودکی نیز در سال‌های بعد در این شیره خواران نسبت به شیر خشک خواران کمتر بوده است.

این پزشک اذعان داشت: شیردهی برای مادران نیز فواید بسیاری دارد ازجمله کاهش در خون‌ریزی‌های پس از زایمان، افسردگی، سرطان پستان، بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت تیپ دو و همچنین کمک کاهش وزن اضافی که بدون آسیب به مادر رخ می‌دهد.

وی گفت: در سطح جامعه نیز اثرات اقتصادی آن به طور واضح دیده می‌شود زیرا با کاهش هزینه‌های سالانه مراقبت‌های میدانی برای شیرخواران و سلامت مادران و همچنین هزینه‌های آسیب به محیط‌زیست به دلایل کارخانه‌های شیر پاستوریزه می‌توان صرفه‌جویی اقتصادی زیادی داشت.

دکتر اکبریان با اشاره به اینکه فواید شیر مادر برای نوزادان نارس بسیار بااهمیت‌تر است، گفت: زیرا این نوزادان هم سیستم ایمنی ضعیف‌تری نسبت به نوزادان رسیده‌دارند و هم اینکه تکامل سیستم مغزی و عصبی آن‌ها کامل نشده است و شیر مادر دارای ترکیبات بسیار ویژه‌ای و ازجمله الیگوساکاریدها می‌باشد که به روند تکامل عصبی و ایمنی کمک می‌کند.

این پزشک اذعان داشت: وجود این ترکیبات منحصربه‌فرد در شیر مادر سبب شد تا استفاده از شیر مادر در بخش‌های مراقبت‌های ویژه نوزادان برای نوزادان نارس در دستور کار قرار گیرد و نتیجه آن کاهش چشمگیر در بروز یکی از مهلک‌ترین بیماری‌های نوزادان نارس یعنی آنتروکولیت نکروزان (عفونت روده گسترده) بوده است.

متخصص اطفال دانشگاه علوم پزشکی بابل با توجه به فواید بسیار ویژه‌ای که شیر مادر به‌طور ویژه برای نوزادان نارس دارد، گفت: استفاده از شیرهای اهدائی سایر مادران در صورت عدم دسترسی به شیر مادر خود نوزاد به‌عنوان انتخاب دوم مرجع می‌باشد.

دکتر اکبریان تصریح کرد: امروزه مراکزی تحت عنوان بانک شیر از کلیه مادرانی که شیرخواران زیر یک سال دارند در صورتیکه شیر اضافه‌تری از نیاز کودک خود داشته باشند با جمع‌آوری و پاستوریزه‌کردن شیر اهدائی آن را برای تغذیه نوزادان نارس در اختیار بخش‌های مراقبت ویژه نوزادان قرار می‌دهند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر در سراسر کشور چندین بانک شیر مشغول ارائه خدمات می‌باشند و خبر خوب اینکه در بیمارستان آیت‌الله روحانی بابل اولین بانک شیر شمال کشور و پانزدهمین بانک شیر کشور باهمت والای خانواده زنده‌یاد مرحوم نوشیروانی و به یادبود خانم ربابه طاهری همسر مرحوم سید حسین فلاح نوشیروانی با پیگیری‌های بنیاد نیکوکاری سلامت بابل تجهیز گردید و به بهره‌برداری رسید.

همچنین ببینید

موسیقی‌درمانی نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر دارد

موسیقی‌درمانی نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر دارد

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تغذیه و روحیه سالم شاه‌کلید پیشگیری بیماری آلزایمر به شمار می‌رود، تأکید کرد: داشتن ارتباطات اجتماعی، روحیه شکرگزاری، خواب و تغذیه مناسب، بهره‌مندی از نور خورشید، فعالیت جسمانی و ورزش منظم تأثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − شش =