
به گزارش وبدا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز چهارشنبه، در هجدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری که همزمان با بیست و ششمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی و هفتمین جشنواره دانشجویی ایدههای نوآورانه آموزشی برگزار میشد، با اشاره به اهمیت حضور وزرای آموزش و پرورش، آموزش عالی و جمعی از مدیران حوزه تربیت نسل آینده در این همایش اظهار داشت: هدف از حضور در این همایش بهرهگیری از ظرفیتهای نظام آموزشی کشور برای اصلاح مسیر آموزش و تربیت در مدارس است.
رئیس جمهور با طرح این پرسش که «آینده چگونه ساخته میشود؟» در جشنواره آموزشی شهید مطهری، نقش باور، اراده و تربیت نسل جوان را در شکلدادن به فردای کشور تعیینکننده دانست و گفت: آینده را نگاه و باور انسانها میسازد؛ اگر نسل جوان با امید، تلاش، باور، علم و مهارت پرورش یابد، خود را مسئول ساختن آینده خواهد دانست.
رئیس جمهور تأکید کرد: تربیت صحیح نسل جدید از مقطع مدرسه آغاز میشود و روشهای کنونی آموزشی، دیگر پاسخگوی نیازهای امروز و فردا نیست. آموزش در مدارس باید متناسب با آینده کشور و تحولات جهانی بازطراحی شود، تا دانشآموزان ایران در مهارت، رفتار و باور، از کشورهای همسایه عقب نمانند.
دکتر پزشکیان با اشاره به بیت «در خاک تو یک جلوه عام است، ندیدی؟ دیدم، دگر آموز…» ، ضرورت بازنگری در شیوههای زیست و اندیشه را مورد تأکید قرار داد و افزود: کسانی که دل به آرامش بیتکلیف سپردهاند، نمیتوانند قلهها را فتح کنند. این کوه گران را با بیهمتی نمیتوان سنجید.
رئیس جمهور با نقل بیت دیگری با مضمون «ما چشم عقاب و دل شهباز نداریم…»، تنگنظری و محدودنگری را مانعی برای پرواز دانست و گفت: نباید مانند پرندگان محصور در چهار دیواریها باقی ماند؛ باید جرأت پرواز آموخت، پهنهها را دید و افقها را با نخبگان، دانشمندان و جوانان ساخت.
دکتر پزشکیان در پایان این بخش از سخنان خود، بر روحیه همافزایی تأکید کرد و گفت: فردی که خود را دانای کل بداند، گرفتار جهل مطلق است. هیچکس بهتنهایی همه فنحریف نیست؛ این ما هستیم که در کنار هم میتوانیم کار بزرگی انجام دهیم.
رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت مشارکت آموزش و پرورش در اجرای عدالت آموزشی اظهار داشت: در صورتیکه اراده لازم شکل بگیرد و مدیران آموزش و پرورش درگیر شوند، دولت بهطور جدی این مسیر را پیگیری خواهد کرد و از ظرفیت نخبگان و متخصصان حاضر در این جمع برای انتقال مفاهیم آموزشی به مدارس استفاده خواهد شد.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه سلامت در جامعه از دل آموزش عادلانه و فراگیر شکل میگیرد، خاطرنشان کرد: اجرای عدالت آموزشی در سراسر کشور، بستر ایجاد سلامت پایدار در جامعه را فراهم میکند.
رئیس جمهور با یادآوری جلسه خود با رؤسای دانشگاهها، اظهار داشت: به پزشکان و نخبگان کشور ایمان دارم. اگر این عزیزان به صحنه بیایند، میتوانند مشکلات را حل کنند. این باور در من وجود دارد، نه از سر ادعا، بلکه چون خودم نیز از همین مسیر آمدهام.
دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه عوامل مؤثر بر سلامت تنها محدود به مسائل درمانی نیست، تصریح کرد: بیکاری، فقر، یتیمی، دورافتادگی و کهولت سن، زمینهساز بیماری، ناتوانی و مرگ میشوند. برای حفظ سلامت جامعه، باید دغدغهی زن سرپرست خانواری را داشت که شب نمیداند نان بچهاش را از کجا تهیه کند.
رئیس جمهور افزود: وقتی پدر یا مادری ناتوان از تأمین ابتداییترین نیازهای خانواده میشود، آستانه روانی او بهخطر میافتد. اگر دغدغه سلامت داریم، باید این مشکلات را ببینیم، احساس کنیم و برایشان راهحل پیدا کنیم.
دکتر پزشکیان با استناد به این سخن که «مرد را دردی اگر باشد، خوش است؛ درد بیدردی علاجش آتش است»، خاطرنشان کرد: شما نخبگان این جامعهاید، راهها را میشناسید؛ کافی است درد مردم را در دل داشته باشید. با هم میمانیم، کشور را میسازیم و آینده نسلهای بعدی را تضمین میکنیم.
رئیس جمهور در پایان تأکید کرد: برای سربلندی ایران، بیتوجه به قومیت، جنسیت، گرایش فکری یا دستهبندی سیاسی، دست به دست هم خواهیم داد و با تمام قوا برای اعتلای این سرزمین تلاش خواهیم کرد.