یکشنبه , فروردین 17 1404
هشدار در مورد رانندگی تحت تاثیر مواد مخدر و الکل

هشدار در مورد رانندگی تحت تاثیر مواد مخدر و الکل

دکتر محمدهادی فرح زادی در گفت و گو با وبدا، با پیوستن به پویش “نه به تصادف”، گفت: تصادفات جاده‌ای یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ‌ومیر و ناتوانی در کشور ما است و هر ساله شمار زیادی از هموطنانمان به دلیل رخداد این حوادث جان خود را از دست می‌ دهند یا با آسیب‌های جبران‌ناپذیری مواجه می‌شوند. در این میان، یکی از عوامل مهمی که خطر تصادفات را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد، مصرف مواد مخدر و الکل در حین رانندگی است.

وی افزود: شواهد علمی و گزارش‌های میدانی نشان می‌دهند که مصرف مواد اعتیادآور، از جمله مواد محرک مانند شیشه و آمفتامین‌ها، مواد افیونی و الکل، می‌تواند موجب کاهش سطح هوشیاری، کاهش تمرکز، کندی یا واکنش‌های نابه‌هنگام و در نتیجه افزایش احتمال بروز تصادفات رانندگی شود.

دکتر فرخ زادی با بیان اینکه مطالعات صورت ‌گرفته در ایران و سایر نقاط جهان نشان می‌دهند که درصد قابل‌توجهی از رانندگان مقصر در تصادفات شدید، تحت تأثیر مواد اعتیادآور، افیونی و الکل بوده‌اند، تصریح کرد: به عنوان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد و متخصص مطالعات اعتیاد، ضمن حمایت کامل از کمپین “نه به تصادف”، بر این باورم که پیشگیری از تصادفات جاده‌ای نیازمند توجه جدی به مساله اعتیاد و مصرف مواد در میان رانندگان است و این مهم تنها با اجرای سیاست‌های پیشگیرانه، افزایش آگاهی عمومی، تقویت نظارت‌ها، انجام تست‌های تصادفی و اجرای قوانین بازدارنده امکان‌پذیر خواهد بود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اظهار کرد: ما در حوزه سلامت و پیشگیری وظیفه داریم که پیامدهای ناگوار مصرف مواد را برای جامعه تبیین کرده و با همکاری نهادهای مسئول، برای کاهش تصادفات ناشی از اعتیاد و حفظ جان شهروندان گام‌های اساسی برداریم. از همه مسئولان، فعالان اجتماعی و مردم عزیز می‌خواهم که با پیوستن به این کمپین، در مسیر کاهش تلفات جاده‌ای و ارتقای ایمنی در کشور گام بردارند؛ بیایید با هم نه بگوییم به تصادفات، نه بگوییم به رانندگی تحت تأثیر مواد!

همچنین ببینید

خدمت‌رسانی به بیش از یک میلیون نفر از زائران در مشهد

خدمت‌رسانی به بیش از یک میلیون نفر از زائران در مشهد

جانشین ستاد سلامت نوروزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جانشین رئیس این دانشگاه در کمیته بهداشت، درمان و محیط زیست ستاد خدمات سفر خراسان رضوی با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده حوزه سلامت در خدمت رسانی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی اظهار کرد: از 25 اسفند ماه تا کنون بیش از 25 هزار عمل جراحی اورژانس و الکتیو در مراکز درمانی دانشگاهی و غیر دانشگاهی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه و سه هزار و 488 عمل جراحی اورژانس و الکتیو در سایر مراکز درمانی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی استان خراسان رضوی انجام شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =