دوشنبه , فروردین 18 1404
حوادث ترافیکی؛ چالش اجتماعی و جهانی

حوادث ترافیکی؛ چالش اجتماعی و جهانی

به گزارش وبدا، دکتر زهرا اسکندری اظهار داشت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از ۱.۳ میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند.حوادث ترافیکی یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر، به‌ویژه در میان افراد ۵ تا ۲۹ ساله، محسوب می‌شود.

وی  در مورد اهمیت پویش ملی “نه به تصادف” گفت: حوادث ترافیکی یکی از مهم‌ترین چالش‌های جهانی در حوزه سلامت و ایمنی عمومی هستند که سالانه جان هزاران نفر را می‌گیرند و میلیون‌ها نفر را مجروح یا معلول می‌کنند.

دکتر اسکندری با بیان اینکه دوران کودکی فرصتی طلایی برای آموزش ایمنی است، گفت: کودکان به‌طور طبیعی پذیرا و کنجکاو هستند. یادگیری در این سال‌ها تأثیری ماندگار بر رفتار و نگرش آن‌ها دارد. بنابراین، درونی‌سازی اهمیت رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و اتخاذ نگرش‌های ایمن نسبت به ترافیک، از جمله اهداف کلیدی آموزش ایمنی به کودکان است.

وی ادامه داد: این آموزش‌ها نباید صرفاً به حفظ قوانین محدود شود، بلکه باید به کودکان کمک کند تا ایمنی جاده‌ها را در زندگی روزمره خود درک کرده و تمرین کنند.این مداخلات می‌توانند شامل آموزش در کلاس‌های درس، مشاوره خانواده، سخنرانی‌ها و استفاده از ابزارهای آموزشی مانند پوستر، پیام‌های آموزشی، داستان‌ها، فیلم‌ها، بازی‌ها و حتی فناوری‌های نوین مانند واقعیت مجازی باشند.

این عضو هیات علمی در مورد نقش بزرگسالان گفت: والدین و مربیان نقش حیاتی در الگوسازی رفتارهای ایمن دارند. برای مثال، اگر کودکان ببینند که بزرگسالان با رعایت چراغ‌ها و علائم راهنمایی و رانندگی از خیابان عبور می‌کنند، این رفتارها را تقلید خواهند کرد. از این رو، بزرگسالان نه تنها مسئول رعایت قوانین هستند، بلکه باید این یادگیری را در کودکان نیز تقویت کنند.

وی در پایان یادآور شد: همکاری بین خانواده‌ها و مدارس نیز کلید موفقیت در آموزش ایمنی راه است. مدارس می‌توانند با برگزاری کارگاه‌ها، تمرین‌ها و فعالیت‌های گروهی، به کودکان کمک کنند تا دانش خود را تقویت کرده و آن را به تجربه‌ای مشترک تبدیل کنند.بیایید از امروز شروع کنیم و با آموزش صحیح، آینده‌ای ایمن‌تر برای کودکانمان بسازیم.

همچنین ببینید

بازپس‌گیری مقالات گیلان؛ بدون تخلف جدی/ نباید نویسندگان را متهم دانست

بازپس‌گیری مقالات گیلان؛ بدون تخلف جدی/ نباید نویسندگان را متهم دانست

دکتر مجتبی پارسا، دبیر کمیته کشوری اخلاق در پژوهش‌های زیست‌پزشکی، در واکنش به بازپس‌گیری حدود ۲۰ مقاله از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد: اگر چه اشکالاتی مشاهده می شود ولی تخلف عمده‌ای در این مقالات مشاهده نشده و نباید به صرف ریترکشن، افراد را متخلف قلمداد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − دو =