دوشنبه , فروردین 18 1404
برگزاری پویش «نه به تصادف!» با هدف کاهش ۱۰ هزار مرگ جاده‌ای

برگزاری پویش «نه به تصادف!» با هدف کاهش ۱۰ هزار مرگ جاده‌ای

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رئیسی در نشست خبری وزارت بهداشت اعلام کرد که سالانه ۲۰ هزار نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند و با اجرای برنامه‌های پیشگیرانه، امکان کاهش ۱۰ هزار مورد از این تلفات وجود دارد.

 وی بر ضرورت اصلاح قوانین بازدارنده تأکید کرد و خطای انسانی را عامل ۵۲ درصد تصادفات دانست و نقش خودروهای ناایمن و مشکلات جاده‌ای را ۴۸ درصد عنوان کرد.

دکتر رییسی با اشاره به هزینه‌های بالای تصادفات برای کشور، گفت: هر فوتی ناشی از تصادف بیش از ۲۰ میلیارد تومان خسارت دارد. همچنین، سرنشینان خودروها بیشتر از رانندگان در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند، زیرا برخلاف رانندگان، کمتر از کمربند ایمنی استفاده می‌کنند.

طبق آمار، ۲۰ درصد قربانیان تصادفات موتورسواران هستند که عمدتاً به دلیل نداشتن کلاه ایمنی جان می‌بازند. در حال حاضر، از ۱۳ میلیون موتورسیکلت موجود در کشور، ۱۲ میلیون فرسوده و فاقد ایمنی هستند.

رئیسی همچنین ضعف در نظارت بر معاینه فنی خودروهای فرسوده را از دیگر عوامل مؤثر در تصادفات برشمرد و بر لزوم افزایش نظارت‌ها تأکید کرد.

وی افزود: استفاده از تلفن همراه، خواب‌آلودگی و بی‌توجهی به قوانین نیز از دیگر عوامل مهم تصادفات محسوب می‌شوند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه قوانین رانندگی کشور بازدارنده نیست، گفت: در دنیا به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر جاده، ۳ تا ۷.۵ دوربین کنترل سرعت نصب شده، در حالی که در ایران این تعداد کمتر است و بسیاری از دوربین‌ها از کار افتاده‌اند.

دکتر رئیسی چهار عامل اصلی تصادفات را جاده، خودرو، انسان و قانون معرفی کرد و ابراز امیدواری کرد که با اجرای برنامه سه‌ساله پویش “نه به تصادف”، شاهد کاهش چشمگیر تصادفات و تلفات جاده‌ای باشیم.

همچنین ببینید

بازپس‌گیری مقالات گیلان؛ بدون تخلف جدی/ نباید نویسندگان را متهم دانست

بازپس‌گیری مقالات گیلان؛ بدون تخلف جدی/ نباید نویسندگان را متهم دانست

دکتر مجتبی پارسا، دبیر کمیته کشوری اخلاق در پژوهش‌های زیست‌پزشکی، در واکنش به بازپس‌گیری حدود ۲۰ مقاله از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد: اگر چه اشکالاتی مشاهده می شود ولی تخلف عمده‌ای در این مقالات مشاهده نشده و نباید به صرف ریترکشن، افراد را متخلف قلمداد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + هجده =